Asia & Ginger Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Co nowego u ślicznej spanielki? :cool3: Ma już domek czy nadal w schronie? Quote
basia0607 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Niestety, nie byłam w schronie. Narazie nie mam żadnych nowych informacji. ( tu Rybc!a ) Quote
Gonitwa Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 hop hop!! czarna spanielka woła o pomoc!! Quote
chalimala Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 ja niestety nie moge... :( ubolewam nad tym strasznie... mam nadzieje ze snia znajdzie kochający domek... :( Quote
Gonitwa Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Możliwe że mam dom dla spanielki tylko trzeba ją wysterylizować lub dać pieniądze na sterylizacje. Ludzie z ogłoszenia na portel.pl mają się zastanowić.... nie wiem czy coś z tego będzie, ale próbować trzeba... Quote
Asia & Ginger Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 To trzymam kciuki za Kukę, żeby się jej w końcu udało. :kciuki: Rybc!a, jak wygląda sprawa ze sterylką suni? :cool3: Schronisko zrobi czy trzeba się zrzucić? Quote
Asia & Ginger Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 To moża ta osoba wzięłaby psinkę i wysterylizowała w ramach akcji sterylizacji, a w miarę możliwości dorzucimy po troche coś od siebie i miejmy nadzieję, że się uzbiera. :roll: Quote
Rybc!a Posted February 28, 2007 Author Posted February 28, 2007 Gośka mam nadzieję , że to nie jest osoba o numerze GG: 8850402 Quote
basia0607 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Widziałam Kuke ,według mnie to rasowy pies.Z każdym dniem marnieje,szkoda jej bardzo. Quote
wanda szostek Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Mam młodą dziewczynę, która straciła swojego psa i szuka spanielka. Może zrobiłybyście mu jakieś zdjęcia. Quote
Gonitwa Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Rybc!a nie wiem. mam tylko komórkowy.. ale wydaje mi się że z nimi to strata czasu. wydają się jacyś dziwni... Quote
Rybc!a Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Basia mówi, że spanielki w schronisku nie ma. Quote
wanda szostek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Kupię psa cockera spaniela czrnego.Szczeniaczka.Bez rodowodu. Telefon: 0564648614 e-mail: magda091@buziaczek.pl Quote
cockermanka Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 nie wiadomo,kto ją zabrał? Rany,żeby tylko dobrze trafiła....:roll: Wrrr....nie ma czegoś takiego jak cocker spaniel bez rodowodu:angryy: Quote
Rybc!a Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 Nie wiadomo. I nie dowiem się, niestety. Quote
Gonitwa Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 trzeba to sprawdzić czy naprawdę jej nie ma! to moja ukochana!!! cockermanka zgadzam się z Tobą w 100% rasowy=rodowodowy. Tylko mnie za to nie zabijcie, ale takie są moje poglądy na ten temat. Quote
cockermanka Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Rzeczywiście niemożliwe jest sprawdzenie,czy suńka poszła do adopcji? Gonitwa cieszę się.Akcja R=R nie oznacza przecież,że psiaki bez papierów uważamy za gorsze (sama mam dwa...akurat najbardziej chorowite...heh...) - cała rzecz w tym,aby takich piesów świadomie nie "produkować"... Quote
Gonitwa Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 nie ma takiej możliwości. nie w tym schronisku.... Quote
Asia & Ginger Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Szkoda, że nie można sprawdzić, mam jednak nadzieje, że trafiła w dobre ręce. Pisałam z pewną panią w sprawie Kuki, chciała ją wziąć, ale był jeden problem, miała już cockerka złotego. Oto co mi odpisała: "Witam ponownie! Jestem zdecydowana przyjąć tą sunie(KUKA),ale nie chcę by ją wysterylizowano. Rozumiem,ze w schronisku nie chcą,aby rozmnażać pieski,ale my nie chcemy ,żeby sunia służyła do rozrodu.Mamy warunki do trzymania piesków,jak już wspominałam dom z działką i z czasem zdecydujemy się na szczeniaczki.Mam na myśli nie rozmnażanie piesków 2 razy do roku,tylko raz lub 2 razy w ciągu całego pobytu u nas. Jestem mgr Ochrony Środowiska i niech mi Pani uwierzy,że nawet jak będę juz miała w przyszłości szczeniaczki to nie oddam ich w nieodpowiednie ręcę. Bardzo chcemy przyjąć Kukę,ale mamy ten jeden warunek.Proszę przemyśleć i dać odpowiedź. Pozdrawiam!Anna S" A później zajrzałam na wątek i okazało się, że Kuki już nie ma. Sama mam dwa cocker spanielki bez rodowodu (proszę nie krzyczeć, że tak je nazywam :oops:, ale wszyscy wiedzą wtedy o co mi chodzi), sunia od szczeniaka u mnie, piesek ze schronu. Piesek w schronie wykastrowany, sunia nigdy nie miała szczeniorków i bedzie sterylizowana podczas Akcji Sterylizacji. Zawsze marzyły mi się szczeniorki :loveu:, ale bałabym się, ze trafia w nieodpowiednie ręce, bo wydac 300 zł na psiaka stac wielu, ale ponad tysiąc zł tylko tych, którym naprawde zależy i jest wtedy większa gwarancja, że bedą dbac o psiaka, bo niestety ludzie jak za coś słono zapłacą, to bardziej o to dbają. :shake: Poza tym wczoraj z czystej ciekawości zajrzałam na stronę internetową Auto Giełdy Dolnośląskiej i się przeraziłam. :crazyeye: Ponad 100 ogłoszeń o sprzedaży spanielków, najwięcej ze wszystkich ras. :crazyeye: I kto to wszystko kupi? A co się dzieje ze szczeniorkami, których nikt nie kupi? :shake: Quote
cockermanka Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 co za ludzie...mnie sie aż ciśnienie podnosi jak takie cos czytam.... asia_pie ... taka własnie jest masowa produkcja...byle dużo...nie chcę nawet myśleć,co dzieje się z niesprzedanym "towarem"...ale niestety się domyslam... Quote
Rybc!a Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 Nie, w taki dom nie oddamy żadnej suni, co nie cioteczki ? Quote
Asia & Ginger Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Rybc!a napisał(a):Nie, w taki dom nie oddamy żadnej suni, co nie cioteczki ? Rybc!a dokładnie tak jak piszesz. :shake: Poza tym napisałam tej pani "mały" wykład na temat przepełnionych schronisk i potrzebie sterylizacji/kastracji i dałam linki do stron na ten temat. :diabloti: Quote
cockermanka Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Rybc!a napisał(a):Nie, w taki dom nie oddamy żadnej suni, co nie cioteczki ? nie po to ratuje sie psiaki w potrzebie,żeby potem jakaś paniusia "tylko ze dwa razy " rozmnożyła psicę:diabloti: Quote
Recommended Posts