Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domu szuka czarna sunia, śliczna jest, bardzo spanielkowata. Jej uszy są w stanie krytycznym, kudeł na kudełku, podobnie jest z kołtunami na szyi. Nie bądźcie źli, ja po sposobie bycia, mogę stwierdzić że to sunia, pewna jednak nie jestem, wczoraj chciałam coś nie coś podejrzeć, ale to " coś " to mógł być kolejny kołtun. To zwierzątko jest niezwykle przyjazne. W sobotę, jak pojadę do schroniska jakoś spróbuję skołować zdjęcie lepszej jakości, ale ja wam mogę powiedzieć, że to jest taki cocker spaniel miniaturka. Fajny piesio, cieszy się, kochliwy i domaga się pieszczot.

TO NAPEWNO SUNIA!

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Według mnie to rasowy spanielek,tylko bardzo zaniedbany,po wykapaniu i obcięciu ,,dredów,, byłaby naprawdę piękna.Myślę że to sunia bo znajduje się w boksie z samymi suniami,i pan pracownik to potwierdził.Jest przestraszona,zrezygnowana i zmarznięta,ale podeszła do nas,merdała ogonkiem i prosiła o pogłaskanie.Jest bardzo łagodna i miła.Nie wiemy w jakim dokładnie jest wieku,ale na pewno nie jest stara,nie ma ani jednego siwego włoska,same czarne.Taki piesio powinien wygrzewać się w domu na poduszce a nie marznąć w zimnej klatce.

Posted

Rzeczywiście kufę ma spanielową....a wzrost może być mylący,bo to co najczęściej się widuje na ulicach,to o-mało-co rasowe cockery,które najczęściej są przerośnięte...

Te kołtuny,to obawiam się,że trzebaby wyciąć...

Posted

[quote name='Limonka']Nożyczki w rękę i tniemy kudełki. Ja dzisiaj jednemu z "mojego" schroniska zrobiłam salon fryzjerski...nie do poznania :)
Wystawić na allegro?

Nie pozwolą mi. U nas nie ma wolontariatu. Wystawić ją i podać moje namiary GG: 5722414 , e-mail: rybcia122@tlen.pl

Posted

[quote name='Limonka']To szkoda, że nie pozwolą.
Proszę o jakiś spójny tekst na allegro i lepiej byłoby wiedzieć jaka jest na 100% płeć.

To sunia.Będzie się nazywała Cuca ( czyt. Kuka ) Może być? A tekst, może coś w tym stylu:
Witajcie! Nazywam się Cuca ( czyt.KUKA ) , jestem kilkuletnią ( 2-3 lata ) , czarną, mini cocker spanielką. Zamieszkuję schronisko na warmii i mazurach. Moja sierść jest bardzo skołtuniona. Szukam kogoś, kto podaruje mi odrobinę dobroci i serca. Kogoś, kto zawsze mnie przytuli i powie, że jestem jego najlepszą przyjaciółką. Czy ktoś taki istnieje? Czy ktoś będzie mógł pokochać mnie całym swoim sercem? Nie potrzebuję wiele, wystarczy mi ciepły kąt, pełna miska, i TEN człowiek.

Oj, poetą to nie jestem, ale tekst wyszedł chyba całkiem ładnie?

Posted

jolap. napisał(a):
Bardzo ładnie !

Psina moczy sobie uszy - co to będzie z jej uchalami, jak przyjdą duże mrozy :-( .

Jej uszy to jeden wielki, twardy kołtun. Jak pojadę w sobotę do schroniska, to wezmę nożyczki, spróbuję ich przekonać.

Posted

A znają Ciebie dobrze w tym schronisku? Jak nie to może wkręcić kit, że jesteś zainteresowana adopcją i chcesz wiedzieć jak będzie wyglądała bez kołtunów :)
Na allegro już wystawiam.

Posted

Limonka napisał(a):
A znają Ciebie dobrze w tym schronisku? Jak nie to może wkręcić kit, że jesteś zainteresowana adopcją i chcesz wiedzieć jak będzie wyglądała bez kołtunów :)
Na allegro już wystawiam.

Oj znają, znają bo często tam witam i dodatkowo jestem bardzo " ciekawska " Dzięki za Allegro

Posted

cockermanko powaznie :) na razie maciek jest twardy ale postaram się go zmiękczyć :) co do kołtunków to od razu pomyślałam o tobie :) trzymajcie kciuki... zdjęcie już widział... teraz mu będę ględziła!!!!