Jump to content
Dogomania

Gryziony prawie- jamnik uratowany:). PORTOS MA DS :)))

Recommended Posts

Posted (edited)

Jest spokojny,jeśli z człowiekiem,pozostawiony sam wpada w panikę,szczeka,piszczy,lata po mieszkaniu ,myśle ze sie boi.
Miziasty zbytnio nie jest ale lubi wskoczyć na kanapę by go pogłaskać przez chwile i idzie dalej.Lubi byc w ruchu.
Image nie chce mi dizałac wiec wioecej zdjec wkleje potem,teraz tzreba wyjsc na wieczorny spacer,znaczy sie Portos mnie wyprowadzi bo musze dobrze nadrabic kroku by za nim nadązyć ,by sie trochę wybiegał.
tu juz nie ma aż takiej smutnej miny

Edited by danka1234
  • Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka1234']Jest spokojny,jeśli z człowiekiem,pozostawiony sam wpada w panikę,szczeka,piszczy,lata po mieszkaniu ,myśle ze sie boi.
Miziasty zbytnio nie jest ale lubi wskoczyć na kanapę by go pogłaskać przez chwile i idzie dalej.Lubi byc w ruchu.
Image nie chce mi dizałac wiec wioecej zdjec wkleje potem,teraz tzreba wyjsc na wieczorny spacer,znaczy sie Portos mnie wyprowadzi bo musze dobrze nadrabic kroku by za nim nadązyć ,by sie trochę wybiegał.
tu juz nie ma aż takiej smutnej miny http://img845.imageshack.us/img845/6249/bild4536.jpg
Tak, tutaj Portosik wygląda na bardzo dumnego z siebie:) Fajny chłopak, a i o Twoją kondycję Danusiu zadba....hihih:eviltong::evil_lol::diabloti:i....

Posted (edited)

[quote name='toyota']

Mam nadzieję, że przywyknie do zostawania w domu, bo pani z Mławy pracuje, a jej córka się uczy :roll:.
Wszystko zalezy od tego czy mieszkaja w bloku czy domku,domek to nie problem jak psiak sobie poszczeka,powyje czy cokolwiek puki sie nie nauczy zostawać ,co innego w bloku,ludzie nie beda tolerować takich hałasów a Portos głos ma,słyszałam go przed blokiem.
Myśle ze oby uniknąć zwrotu adopcji trzeba szukać domku albo mieszkania w którym Portos miałby towarzystwo człowieka.
Może z drugim psem tez byłby spokojniejszy ale to wszystko trzeba by sprawdzić.

reszta zdjec;

Edited by danka1234
Posted

trzeba go sprawdzić na drugiego psa bo może atakować po tym co sam przeszedł w schronie mój Pik jak ma maniakalny nastrój to atakuje Maksia trzeba być szybkim.Maks zawsze mógł zostawać sam nie szczekał ale Pik ma lęk więc teraz obydwa szczekają jak zostaną same a słychać je 100m od domu

Posted

Bianko ja się właśnie zaczęłam zastanawiać jak Twoje wyjazdy wyglądają :) Samochód na tyle jamników, spanko dla nich, jedzonko :) To jak wyjazd na wycieczkę szkolną pewnie :) i tak Ci zazdroszczę :)

Posted

[quote name='jofracy']Bianko ja się właśnie zaczęłam zastanawiać jak Twoje wyjazdy wyglądają :) Samochód na tyle jamników, spanko dla nich, jedzonko :) To jak wyjazd na wycieczkę szkolną pewnie :) i tak Ci zazdroszczę :)[/QUOTE]

Jak to wygląda :diabloti:
Zajrzyj na wątek, akurat wstawiłam film co one wyrabiają w momencie dojazdu do lasu.
Chwilami ręce opadają :evil_lol:

Posted

Dom w Mławie jest w bloku, ale mają też domek. Za bardzo więc nie wiem o co chodzi, ale nie może być tak, żeby Portos sam siedział na podwórku, a oni w mieszkaniu w bloku. Dom koniecznie do sprawdzenia.

Posted

toyota napisał(a):
Dom w Mławie jest w bloku, ale mają też domek. Za bardzo więc nie wiem o co chodzi, ale nie może być tak, żeby Portos sam siedział na podwórku, a oni w mieszkaniu w bloku. Dom koniecznie do sprawdzenia.

Pewnie ze nie ma mowy by Portos sieidzał sam na podwórku,to nie jest pies na podwórko. Nie marznie tak szybko jak typowe jamniki ale nie do tego stopnia by siedzieć pół dniaczy czy kto tam wie na podwórku.
Dom byłby lepszy w tym sensie ze pozostawiony w nim sam,hałasujac nie przeszkadzał by sąsiadom,na szczeście niczego nie niszczy wiec nie było by zz tym wielkiego problemu a z czasem pewnie by sie przyzwyczaił.jednak w pierwszej kolejności bede szukac mu domu w którym nie musiałby zostawac sam,zobaczymy jak sie sprawy potoczą.
Dzisiaj rano juz nie domagał sie wyjścia,musiałam go sama wyciagać o 5,30 bo nawed nie wyjrzał jak sie krzątałam.

Posted

toyota napisał(a):

Coraz mniej mi się ten domek podoba chyba

danka1234 napisał(a):
Pewnie ze nie ma mowy by Portos sieidzał sam na podwórku,to nie jest pies na podwórko. Nie marznie tak szybko jak typowe jamniki ale nie do tego stopnia by siedzieć pół dniaczy czy kto tam wie na podwórku.
Dom byłby lepszy w tym sensie ze pozostawiony w nim sam,hałasujac nie przeszkadzał by sąsiadom,na szczeście niczego nie niszczy wiec nie było by zz tym wielkiego problemu a z czasem pewnie by sie przyzwyczaił.jednak w pierwszej kolejności bede szukac mu domu w którym nie musiałby zostawac sam,zobaczymy jak sie sprawy potoczą.
Dzisiaj rano juz nie domagał sie wyjścia,musiałam go sama wyciagać o 5,30 bo nawed nie wyjrzał jak sie krzątałam.

Ja mu zrobie dzisiaj wieczorem eventa tak jak mówiłam na fejsie.

Posted (edited)

Isadora7 napisał(a):
Coraz mniej mi się ten domek podoba chyba

Zapytałam wprost tej dziewczyny czy pies będzie w mieszkaniu w bloku czy przy domu na podwórku. Odpowiedź była taka, że jak nie ma jej 4, 5 godzin, to pies zostaje w mieszkaniu. Jeśli dłużej - 8, 9 godzin to na podwórku. Mam obawy czy nie ucieknie pozostawiony tak długo sam. Takie małe psy potrafią się przecisnąć niemal że wszędzie.
Podobno jej mama pracuje 7 dni w tygodniu.

Potem wieczorem zadzwoniła do mnie mama tej dziewczyny, ale nie podejmowałam już tego tematu, bo sprawa została zawieszona z powodu kotki z ropomaciczem.

Edited by toyota
Posted

Jeśli Ci ludzie bedą sie jeszcze dopytywać o psa to powiedz im ze ze wzgledu na warunki jakie mu proponują nie bedą mogli go adoptować.
Pomijając fakt ucieczki Portos to pies domowy i tylko w takie warunki będzie wydany.
Jak chcą trzymać psa na podwórku to powinni szukać rasy przystosowanej do takich warunków.