wioletka155 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Kochani to moj pierwszy poste, wiec prosze o wyrozumialosc Moja sunia-4 letni york od kilku dni miala jakies dziwne zmiany nastroju, brak apetytu, po zjedzeniu czegos wymioty etc. Poszlam do weta i zbadal ja pod katem watroby, jako ze jeszcze przed sterylizacja miala podwyzszony ALT i AST , zasgerowalam mu ze MOZE to wlasnie to. Sunia tez ostatnio wypija jezioro wody i siku latam z nia 4 -5 razy w nocy i z 10 razy w dzien . Wet pobral krew, zrobil badanie na cukier. Okazalo sie ze ma minimalnie podwyzszony ale mowil ze to jeszcze jest norma i nie wymaga to leczenia, ze skontrolujemy za 4 tygodne ponownie. Zajrzal tez do gardla i tam ZONK. Migdalji pwięjszone i to dosyc sporo. Tzn lewy powiekszony nieco a prawy powiekszony dosyc mocno, i to co potem uslyszalam powalilo mnie! Wet mowil ze zdaje sie iz to stan zapalny ale nie wyklucza tez nowotworu tego wiekszego migdalka. No nie moge nawet tego do siebie dopuscic tej mysli, po przeczytaniu rokowan przy tym nowotworze. Ale do rzeczy- wyczytalam w necie tez ze gdy jest to zmiana nowotworowa to ZWYKLE powiekszony jest jeden z migdalkow , czesto tez znajduja sie na nim jakies "zrosty"etc. Znakiem tego jesli wet mowil ze powiekszone sa oba mozna wykluczyc ze to nowotwór? Wiem ze to ciekzo stwierdzic, ale jesli ktos mial taki przypadek prosze o wypowied x, jesli znajdzie sie jakis wet rowniez prosze o odniesc sie do problemu . Mala dostala dzisiaj glukoze podskornie, rozkurczowo no-spe i do domu tabletki Hepatiale Forte. Jutro ide na kontrol, dzisiaj odrobien juz zjadla i nie zwrocila tego...wiec moze akurat jej przejdzie. Czy migdaki moga byc tez powiekszone na wskutek wymiotów? Chcialabym usluszec tudzie przeczytac cos pozytywnego bo juz rycze od rana mimo ze jeszcze w zasadzie nic nie wiem. Moja sunia ma dopiero 4 lata-nawet niecale...juz rak? W tak mllodym wieku ..wet tez sie dziwil gdyby sie okazalo ze to wlasnie to .... Ps- przepraszam ze zalozylam temat dwukrotnie ale to przez nieznajomosc forum jeszcze. :-) Quote
gryf80 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 odpisał ci na ten drugi temat co założyłaś Quote
Recommended Posts