Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja jestem przeciwna sterylizacji aborcyjnej, chcemy ją przed tym uchronić
(lub przed uśpieniem maluchów po urodzeniu) i dlatego szukamy domu tymczasowego dla suni

Posted

Jej ciąża jest już bardzo daleko posunięta....może rodzić w każdej chwili (o ile już to nie nastąpiło)....jesooo jak to wygląda...tyle suń na boksie a ona rodzi małe...nawet może nikt nie zauważy...bo jak nie wychodzi z budy to nie wychodzi...

Posted

nie wiedziałam, ze to już na dniach... czy ktoś z wolontariuszy nie może jej zabrać? (wiem, że to chyba nierealne, ale może... to wyjątkowy przypadek)
może być tak, że inne suczki zaatakują maluchy ?

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Jej ciąża jest już bardzo daleko posunięta....może rodzić w każdej chwili (o ile już to nie nastąpiło)....jesooo jak to wygląda...tyle suń na boksie a ona rodzi małe...nawet może nikt nie zauważy...bo jak nie wychodzi z budy to nie wychodzi...

Aga, martwie sie !! i co teraz ???:-(:-(

Posted

ja nie jestem pewna czy tak jest, ale skoro już gołym okiem widać ciążę, która i tak dość krótko trwa...to chyba można się spodziewać porodu w kazdej chwili...

ja myślę, że suki inne moga zaatakować małe...Karla może w ogóle nie wychodzić wtedy z budy bo będzie się o nie bała...i wykońćzy się bez jedzenia i picia...ale myślę, że chyba wiedząć że jest w ciązy to sprawdza p. Henio wybieg....
zaraz po urodzeniu zabiorą małe...i Karla zostanie...bez nich na wybiegu

Posted

Karla urodzi gdzieś za miesiąc... Pani Ewa mówiła,że jeszcze czas...sama nie wiem,ale wierzę jej...

Poza tym myślę o tym,żeby ją chociaż do budynku przenieść... Aga, czy to realne..???

Posted

Zasypiasz w ciepłym łożku,otoczony miłością,może ktoś się do ciebie przytula.Być może tęsknisz za kimś tak bardzo,że serce zaczyna klękać i błagać o powrót obiekt westchnień!No tak,jesteś wolny,robisz co chcesz!Wiedz,że nie wszyscy mają to szczęscie!Niektórzy śpią samotnie,niekochani,zagubieni,bez ideałów!
Gdzieś w małej budzie,wraz z innymi skazańcami snuje senne marzenia mała istotka!Zwinięta w kłębek śpi i śni o lepszym życiu,o wielkim łóżku,w łózku ukochany Pan,ona wtulona w niego cicho podchrapuje!Ona marzy o tym aby jej nienarodzone szczenięta nie podzieliły losu rodzicielki,żeby ktoś je pokochał i zapewnił opiekę!Przecież to tak niewiele,ale czy ktoś spełni to marzenie,marzenie bezdomnego psa...?
Czy pomyslałeś kiedyś jak się musi czuć taki pies?Jak bedzie się czuła Karla gdy zabiorą jej dzieci?Ona już ma złamane serce,a z chwilą narodzin i odbioru jej maleństw,serce rozbije się na miliony kawałków,kawałków których być może już nie zdoła się pozbierać!
Na co czekasz? Pozwolisz na to? Odbierzesz to co trzyma ją przy życiu?

Posted

dziękujemy Gamba !!! piękny, wzruszający tekst
może dodaj jeszcze, że niedawno zmarła jej ukochana pani
i Karla trafiła do schroniska

kto jeszcze może ogłosić Karlę?
błagamy o dom tymczasowy dla ciężarnej Karli !!!

Posted

neverend napisał(a):
Karla urodzi gdzieś za miesiąc...

cóż...aż prosi się, żeby powiedzieć.."a nie mówiłam" :razz: i Karla może być na końcówce ciąży...

możecie zmienić tytuł Karla nie jest już ciężarna....

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
cóż...aż prosi się, żeby powiedzieć.."a nie mówiłam" :razz: i Karla może być na końcówce ciąży...

możecie zmienić tytuł Karla nie jest już ciężarna....

jak to ??? szczeniaki uspione ???:-(

Posted

matusz5 napisał(a):
jak to ??? szczeniaki uspione ???:-(

urodziły się dwa szczeniaczki....Karla z maluchami jest przeniesiona do budynku...do klatki gdzie był pogryziony Tobuś...

Tobuś został przeniesiony do klatki Padusia i Papusia :)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
urodziły się dwa szczeniaczki....Karla z maluchami jest przeniesiona do budynku...do klatki gdzie był pogryziony Tobuś...

Tobuś został przeniesiony do klatki Padusia i Papusia :)

To żyją???

Jeny...wspaniale...Dzięki Ci Boże:multi::multi::multi: