Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzisiaj miałyśmy ciężki dzień. Zabrałyśmy bardzo zabiedzonego kota z wioski i
sukę z ulicy. Dla kota mamy dom tymczasowy, dla suki niestety nie.
Leżała dosłownie w zaroślach, skrajnie wychudzona, wycieńczona. i co ciekawe...łudząco podobna do naszego Misia.
Misiowi się udało,- znalazł dom w Warszawie.
A nasza dzisiejsza sunia tuła się po Policach jakieś 2 tyg. i jest już całkowicie zrezygnowana. Przez sierść, na zdjęciu za bardzo nie widać, ze ta suka to sama skóra i kości. Ale wystarczy jej dotknąć i czuje się tylko żebra. Zero masy mięśniowej.
Ponadto ma zaczerwienione oczy, co świadczy o jakimś zapaleniu.
Uwielbia być głaskana, kocha towarzystwo człowieka. Na pewno nie trzeba będzie nad nią tak pracować jak nad Misiem, bo ona jeszcze ufa ludziom.

Najgorsze w tym wszystkim jest oczywiście brak domu tymczasowego.
Marzy nam się zebranie pieniążków na jakiś hotel.

TOZ Koło w Policach

Otrzymaliśmy wpłatę od:

Enigma79 - 20zł::lol:
Hałabajówka - 80zł:multi::lol:
Olga03 - 30zł:lol:
boni - 30zł::lol:
aga_w - 102zł

Łącznie: 262zl:multi::multi:

Edited by sylwia637
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak podobienstwo jest niesamowite!!!
Sunia jest taka biedna,jeszcze do tego zaczely sie mrozy,a ona tyle nocek na zimnej ziemi spala!!!
Jest taka ladna a oczka ma takie smutne-zrezygnowane,jakby pytaly-czemu mam takie marne zyce?

Posted

Mialysmy kilka telefonow, ze sunia lezy za przystankiem w trawie, zrezygnowana, zmarznieta i glodna. Pytamy ludzi czego od nas oczekuja, pada odpowiedz no jak ??? Prosze przyjechac i ja zabrac, ze tak nie moze byc !! Mowie, ze oczywiscie tak nie moze byc zeby w cywilizowanym swiecie suka lezala i czekala na powolna smierc, ale gdzie pytam ja zabrac ? No gdzie ? Ludzie nie rozumieja, ze swoje domy mamy juz zapchane i nie mozemy wziasc kolejnego zwierzaka. Ale nawet nikt ze zglaszajacych nie pomyslal, zeby kupic puszke karmy i suke nakarmic, no bo po co ? Lepiej zadzwonic i po klopocie, mam czyste sumienie bo przeciez zadzwonilem i powiedzialem. A szkoda gadac !!!

Posted

zostawilismy na noc Tosię w naszej siedzibie. masakra. zdemolował nam siedzibie doszczętnie. Wszystkie worki z sucha karma połączyła ze żwirkiem dla kotów, i na to zrobiła kupe;( duzo strat mamy przez to. niestety;((
Niestety jedyne co nam przyszło do głowy, zeby Tosia nie przebywała na dworzu, bo przeciez mrozy straszne, to wczoraj zawiozłysmy ja na kwaranatnne. Tosia w naszej obecności została zaprowadzona do ocieplanego pomieszczenia i mam nadzieje ze tam zostanie.
Ale mamy tylko 2 tyg. na jakiekolwiek działania. potem trafi ona do schroniska.
Czy znacie jaki hotel w pobliżu szczecina, gdzie mozna by ulokowac sunie a nie jest drogi, albo jakis dom tymczasowy ?
Wiem ze z domami jest trudno, ale moze jakis płatny ale tańszy dom. Moze uda sie uzbierac współnymi siłami jakies pieniądze na jej pobyt.

Posted

widziałam ją koło Orlenu. nie miałam jak się zatrzymać. cały czas starała się przymilić do jakiegoś przechodnia :( nawet pisałam do Ady, no ale fakt co można zrobić jak wszyscy mają w nosie, kasy, dt brak
uwielbiam tą spychologię

Posted (edited)

Zrobiłam bazar, byc moze jak dobrze pójdzie, to podziele pieniążki na 3 i dam biedaczce choć trochę na hotel. Trzeba pisac do Szczecinka, Miskowi się tam udało moze jej też...jeżeli jest miejsce to będzie akcja replay. I koniecznie zbiórka na fb - trzeba przycisnąć Ulę :)

mój bazar: http://www.dogomania.pl/threads/221699-Elegancki-bazar-Black-Red-White-Blue....-niespodzianka-do-07.02.2012/page2

wątek Miśka:
http://www.dogomania.pl/threads/216223-Misiek-już-w-swojm-domku-w-Warszawie-szczęśliwy-)-)-)

Edited by aga_w
Posted

Tak Miskowi sie udalo,ale on byl w takiej sytuacji,ze Pani w warszawie czekala na niego 2ipol miesiaca zeby go zabrac!
A Tosi trzeba na juz domku,bo ona jeszcze jest ufna i nie wymaga takiej terapi jak Misiek.A poza tym mysle,ze jest tak fajna i kochana,ze znajdzie domek:) Teraz trzeba myslec o jakims DT zeby poczula sie pewniej i nie widziala w czlowieku tylko zla!!!

Posted

ale gdzie zdobyc jakis dom tymczasowy niedrogi? albo hotel ale normalny hotel dla psów nie taka kwarantanne.:(( jak ona tam zostanie dłuzej to zaraz z boksu bedziemy ja wyciagac jak Miśka:( Niestety, ale tam gdzie teraz przebywa Tosia nie ma warunków dla zadnego psa.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Jeśli uda się znaleźć dla suni DT lub miejsce w Szczecinku, to deklaruję co miesiąc 10 zł.

Dziękujemy ślicznie. tylko gdzie taki hotel znaleźć?