Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc (pomijając fakt, że tak nie zaczyna się zdania) za około 5 - 7 lat wyprowadzam się z bloku. To jeszcze bardzo dużo czasu, ale ja i mój tata, oraz moja mama musimy ustalić kilka rzeczy, takich jak wielkość działki, mieszkania, itp. Wymarzoną rasą mojego taty jest dog niemiecki. Więc napewno, jeżeli przeprowadzimy się do domu z ogródkiem (a napewno nie będzie on mały), to mój tata takiego psa sobie sprawi. Mam tylko pewien dylemat. Czy jeżeli Nett, będzie już starszy (ok. 7-8 lat), to czy nie będzie kłopotów z zazdrością o nowego lokatora? Bo ja oczywiście będę dbać o obydwa tak samo, ale wiadomo, ze szczeniaczkowi trzeba poświęcić trochę więcej czasu. Pozatym dogi niemieckie to niemałe psy, i nie wiem, czy nie był by on agresywny w stosunku do Netta. I to nie będzie tak, ze z dnia na dzień nagle pojawi się nowy pies w domu. Mam nadzieję, że w miarę możliwości będziemy Netta zabierać do tej hodowli i pozwalać z tym psem spędzać jak najwięcej czasu. Tylko... Czy to w ogóle dobry pomysł? Pomóżcie, jeśli możecie.

Posted

U nas Tops pojawił się gdy Spot miał 8 lat. Od razu się polubiły. Co z tego że dog niemiecki jest duży, przecież wielkość nie idzie w parze z agresywnością. Na pewno się polubią.:cool3:

Posted

Mam w domu 18-to letniego kundelka, nie tolerującego innych psów, nie licząc szczeniaków. Przywieźliśmy do domu małą Cornelkę - 8 tygodniowego Yorka. Rex zaakceptował ją i pokochał. Pozwala jej jeść z jego miski, pić jego wodę, spać w jego posłaniu, gryźć po uszach, a Cori ma już 4 miesiące, więc już taka malutka nie jest ;D

Posted

Też jesteśmy w fazie sosjalizacji naszych dwóch psiaków tj.10 let.Onki Heti z 10 tygodniowym gordonkiem Kanonem.Tutaj zachowanie wilczycy Heti jest wspaniałe[myślałam,że będzie żle]Początkowo..zero zainteresowania,póżniej zniecierpliwienie,przetrzepanie młodziakowi skóry,no i kolejno akceptacja,zaskakująca cierpliwość/nigdy nie miała dzieci/.Aktualnie czułość i troska,pomrukiwaniem przywoływanie młodziaka do porządku.Jak starsza siostra.Widok niesamowity.

Posted

Nett bardzo lubi inne psy, więc z nim raczej kłopotu nie będzie. Tylko nie wiem, czy potem jego wiek nie wpłynie na zachowanie.

Co z tego że dog niemiecki jest duży, przecież wielkość nie idzie w parze z agresywnością.

Wiem, tyle, że Nett jak narazie, bardzo lubi podskakiwać do psów i łapać je za pysk, „bić” łapką i nie wiem, czy takie zachowanie by doga zdenerwowało. Ale skoro u Chanelle się udało, to mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. Co prawda, to prawda, mam jeszcze dużo czasu, na podjęcie decyzji, czy to będzie dog. Ale, praktycznie jestem już na niego zdecydowana.

Posted

zapewne nie bedzie problemu... moja mala rozkrecila sie przy mlodym... ale wazacym o dobre 30 kg cekinie :D a sama ma prawie 9 latek... jak sie wprowadzi do domu szczeniaka to wszystko bedzie dobrze... pieski same sobie poustalaja hierarchie.. itp

• 4 weeks later...