Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Spot trafił do schroniska na początku roku. Błąkał się pod jedną z wiosek. Początkowo wystraszony. Nie nawiązywał kontaktu. Nawet po smaczek do kraty podchodził ociągając się.
Gdy trafił do zewnętrznego kojca bardzo spodobała mu się buda. Na wybieg wybiegał po kość/ dostawa z Dino/ i pędził do swego kojca do budy.
Ciężko było z nim wyjść na spacer bo albo pędził po gnatka albo wracał z nim do budki.
Gdy w końcu wyszliśmy w teren okazało się że grzecznie idzie na smyczy. Nie szuka jednak kontaktu i nie jest zbyt wylewny.

Aktualnie możemy powiedzieć że jest to pies zrównoważony, spokojny i ostrożny.
Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi. Akceptuje i wychodzi na spacery z nastoletnimi wolontariuszkami.
Nie wykazuje agresji w stosunku do psów. Na spacerkach biega z innymi psiakami.
Na smyczy poza początkiem spaceru gdy ciągnie chodzi ładnie. Puszczony " luzem" bardzo się cieszy. Biega z ogromną dozą energii po polu czy łące. oddala się dość daleko 100-150 m kontrolując dystans. Przywołany po zastanowieniu przybiega po smaczka.
początkowo ropiały mu oczka ale aktualnie jest o wiele lepiej. Troszkę wyłysień sierści.
Jest zaszczepiony, odrobaczony. Do adopcji po kastracji . Obowiązkowa wizyta adopcyjna i poadopcyjna zgodnie z umową fundacyjną na jaką zostanie wyadoptowany.

Naprawdę super fajny uwielbiający spacery psiak.

Edited by Donvitow
Posted

Gdyby u nas było 6 byłabym przeszczesliwa.. na ten moment mamy w Krk około 30... :( jest dramat

A chłopak przepiękny :loveu:
Na kogo kontakt to zrobie choc kilka ogłoszen?

Posted

" Przyleciałem" podziękować bo właśnie musiałem aktywować ogłoszonko na kup- sprzedaj.

Błyskawica. Spot dziękuje. Niech jak najszybciej jedzie do domu bo to pies w typie- " patrzy" a wtedy ja wymiękam.

Posted

Dostałam odp z gumtree...umieszczam ją tu i chyba nie widzę sensu wplątywanie się w bezsensowne..
Ogłoszenia robiłam na Poznań bo z tego co się orientuje to jedno z większych miast bliżej schroniska w Gaju, a na gumtree nie ma możliwości ogłoaszania na tak małe miasta.

Dopisze może, że pies przebywa w schronisku w Gaju?

Od: sebastian.s.78@interia.eu
witam sledze wasze ogłoszenia od dłuższego czasu powiem wam tyle,ze dużo wymagacie za mało dajecie,po pierwsze piszecie ze zwierzaki są do odbioru w poznaniu co jest nie prawdą,po drugie większość pupili to albo znajdy kundelki ,których jest zatrzęsienie,albo są tak stare że nie ma szans aby je nauczyć czegoś nowego,albo są to suczki niewiadomego pochodzenia,które z kolei nie wiadomo czy za chwile nie porodzą całej chmary szczeniąt.następna sprawa jest taka ze albo w opisach wjeżdżacie typowo na litość,albo zmieniacie treść ogłoszenia po jakimś czasie wystawiając to samo zwierzątko.Prawdą jest że osobiście już dawno adoptował bym 0d was zwierzaka,jednak po raz jesteście daleko od samego poznania,po dwa byc może nie życzę sobie wizyt w moim domu osób mi nie znanych ,po trzy nie widze potrzeby tłumaczenia sie wam za starego chorego znajdora,który za dwa miesiące mi zdechnie -jestem dobrym odpowiedzialnym człowiekiem,który wścieka się zwyczajnie na procedury i prawo w tym kraju,absurdalne.....

Posted

[quote name='paoiii']Dostałam odp z gumtree...umieszczam ją tu i chyba nie widzę sensu wplątywanie się w bezsensowne..
Ogłoszenia robiłam na Poznań bo z tego co się orientuje to jedno z większych miast bliżej schroniska w Gaju, a na gumtree nie ma możliwości ogłoaszania na tak małe miasta.

o rany! :evil_lol:
paoii, wklej tego maila koniecznie tu:
http://www.dogomania.pl/threads/207657-Po-ile-ten-pies-)/page41

Posted

jestem dobrym odpowiedzialnym człowiekiem,który wścieka się zwyczajnie na procedury i prawo w tym kraju,absurdalne.....

spodobało mi się:p Sorry, ale czy ludzie czytając ogłoszenia naprawdę myślą, że my hodujemy w doniczkach prima sort psiaki? do wyboru, do koloru? nie widzą, ze to często futra (żeby nie napisać skóra i kosci :shake:) z odzysku popseudohodowlanego wywalanego przez nabywców (bo Pani, miał być york, a wyszedł kotomysz) albo "suczka sie oszczeniła, szkoda było topić, wywieźlim do lasa" (to z doświadczeń osobistych :angryy:), ze te zwierzęta nie sa na sprzedaż tylko do adopcji. Ale wszyscy w tym kraju to dobrzy i odpowiedzialni...Zwłaszcza ci sprzedajacy smycz za 1200zł a pies gratis:shake:

Posted

paoiii napisał(a):
Dostałam odp z gumtree...umieszczam ją tu i chyba nie widzę sensu wplątywanie się w bezsensowne..

U nas możesz napisać że jest w schronisku w Gaju bo psy są sterylizowane, domy sprawdzane, a umowy fundacyjne. Ale w innych schroniskach lepiej nie precyzować gdzie pies jest bo ludzie starają się obchodzić wolontariusza i dzwonią by obejść np sterylizację./ kiedyś mi proponowano bym napisał że pies jest po sterylce/ oczywiście pies sunia/ a kasą za zabieg się podzielimy jak panu wydam " niezepsutą" suczkę.

Posted

Donvitow napisał(a):
O proszę. Paoiii przestań wreszcie oszukiwać w tych ogłoszeniach porządnych ludzi.

Spot był wczoraj na spacerze. Mnie marzły uszy a On miał wielką radochę.

Mam nadzieje Donvitow, że to była ironia :)

Nie powiem, ale aż żal komentować takich ludzi...

Dobrze, że chłopak choć spacery ma!

Posted

Donvitow napisał(a):
Witam panią Roxi- mojej Balbiny. Mam nadzieję że będziesz częściej na naszych wątkach a Roxi doczeka się galerii.

Nieśmiało po zaproszeniu wkraczam... Na razie się poruszam "po omacku" ale w końcu się nauczę. Oczywiście od dziś będę codziennie zaglądać. Jak się dowiem jak i gdzie zrobić galerię to pewnie się ślicznotka ujawni :-D

Posted

[quote name='Tines']Nieśmiało po zaproszeniu wkraczam... Na razie się poruszam "po omacku" ale w końcu się nauczę. Oczywiście od dziś będę codziennie zaglądać. Jak się dowiem jak i gdzie zrobić galerię to pewnie się ślicznotka ujawni :-D

galerię zakładasz tu: http://www.dogomania.pl/forums/80-Foto-Blogi klikając w niebieski przycisk "NAPISZ NOWY TEMAT" ;)
i również witam nową dogomaniaczkę oraz roxi-balbinę, koleżankę spota z jednego bidula

Posted

Spot był na spacerku z Klaudią. Fajnie się ze mną witał. Jak boksio a nie AST.
Ma elegancki kubraczek "made in germany". Nosi go z elegancją.
Mam nadzieję że to mu pomoże przetrwać mrozy a do wiosny już niedaleko.