edziakalitowa Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Mam zaplanowana na piątek sterylizacje suczki .A wsobotę z rana zamierzam rano wyweżc syna na ferie zimowe:cool3: czy mogę z sobą zabrac sunię .Dodam ze trasa jest daleka około 320 kilometrów.Co o tym myślicie:confused: Quote
Nor(a) Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 [quote name='edziakalitowa']Mam zaplanowana na piątek sterylizacje suczki .A wsobotę z rana zamierzam rano wyweżc syna na ferie zimowe:cool3: czy mogę z sobą zabrac sunię Pewnie Ci większość powie, że nie :roll: , ale dużo zalezy od tego jak sunia będzie się czuła. Nasza Vega pokonała 150km tuż po zabiegu (sterylka byla w W-wie, mieszkamy w Łodzi). Druga sunia, sterylizowana w dość podeszlym wieku (10-12lat), 2 tyg. wczesniej zabrana ze schroniska zasuwała na 2km spacer na własnych łapkach już 2 doby od zabiegu..Po prostu na tyle dobrze się czuła, ze sama chciała i nie sposób ją bylo zostawic w domu. Obie pięknie się goiły, szwy byly cały czas suche, żadnego opuchnięcia i w zasadzie normalnie zachowywały się już na 2 dzień po zabiegu, normalnie jadły, nie miały żadnych wymiotów etc., ale różnie bywa. Quote
mila_2 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 moja suka ma zaplanowana sterylkę na poniedziałek. Idą mrozy i ja zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł teraz operację wykonywać... Quote
coztego Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 [quote name='mila_2']moja suka ma zaplanowana sterylkę na poniedziałek. Idą mrozy i ja zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł teraz operację wykonywać... A zamierzasz ją trzymac na dworze bezpośrednio po zabiegu? Jeśli nie, to mrozy nie mają nic do rzeczy :cool1: Kilka dni po zabiegu i tak nie będziesz chodzić na długie spacery, więc sunia nie bedzie miała okazji do przeziębień ;) Jeśli przyjda mrozy to przynajmniej nie będzie błota, dzięki czemu psica nie będzie się brudziła na spacerach i łatwiej będzie utrzymac ranę w czystości. edziakalitowa, ja bym nie brała. Niech sobie sunia spokojnie wypoczywa w ciepłym domku (mam nadzieję, że ktoś zostanie w domu i będzie psicy doglądał?). Quote
moth Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 mila_2 napisał(a):moja suka ma zaplanowana sterylkę na poniedziałek. A moja na wtorek. Już się zaczynam denerwować. :roll: Quote
Nor(a) Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 moth napisał(a):A moja na wtorek. Już się zaczynam denerwować. :roll: uuu..jednak?.. będzie dobrze :lol:, seterki goją się błyskawicznie. Quote
mila_2 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Nor(a) napisał(a):uuu..jednak?.. będzie dobrze :lol:, seterki goją się błyskawicznie. a co z "nie seterkami"??;) ja tez stracha mam... Quote
coztego Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 mila_2 napisał(a):a co z "nie seterkami"??;) Jeszcze szybciej ;) Uszy do góry, będzie dobrze! Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Popieram!!w Prawdzie mam złe doświadczenia z sterylką, ale to wina krwi poprostu. Miała za bardzo rozredzoną, nie chciała się skrzepnać. napewno będzie dobrze;) Quote
mila_2 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 hehehe...ja już zaczynam umierać ze strachu, a Młoda nei wiem po czym ma rozwolnienie:cool3::cool3::cool3: Quote
moth Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 mila_2 napisał(a):hehehe...ja już zaczynam umierać ze strachu, a Młoda nei wiem po czym ma rozwolnienie:cool3::cool3::cool3: No i jak, opowiadaj? Ja nie wiem czy zasnę, mam być u weta o 7:30 rano. :placz: Quote
edziakalitowa Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Dzięki za podpowiedzi przełożyliśmy sterylkę na jutro .Mam nadzieje że bedzie wszystko w porzadku. Pozdrawiam .W srode wam napiszę jak wszystko sie potoczyło. Quote
moth Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 coztego napisał(a):I jak tam dziewczynki? :razz: Ja właśnie miałam telefon z lecznicy, że suka powoli się wybudza. Wszystko jest ok i mam ją odebrać za godzinę. :multi: Quote
coztego Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 No to czekamy na relację po powrocie suńki w domowe pielesze :kciuki: mila, jak tam u Was? Quote
mila_2 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 u nas Młoda cieczkę dostała w niedzielę:cool3::cool3::cool3: Zatem starylka przełożona została na końcówkę marca:cool3::cool3::cool3: Myśleliśmy że zdążymy z zabiegiem - weci byli przygotowani, że pierwsze w poniedziałek to wymaz czy Młodej cieczka się nie zbliża - jak widać wymaz był zbędny Quote
edziakalitowa Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 :shake: mam nadzieje że nie będziemy mieć zdnych kłopotów .Sterylka dzisiaj o 13 .Bardziej sie denerwuję niż ona może sobie:drinking:mila_2 napisał(a):u nas Młoda cieczkę dostała w niedzielę:cool3::cool3::cool3: Zatem starylka przełożona została na końcówkę marca:cool3::cool3::cool3: Myśleliśmy że zdążymy z zabiegiem - weci byli przygotowani, że pierwsze w poniedziałek to wymaz czy Młodej cieczka się nie zbliża - jak widać wymaz był zbędny Quote
coztego Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 :kciuki: :kciuki: :kciuki: mila 2, a to się sunia wywinęła spod skalpela ;) Quote
mila_2 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='coztego']:kciuki: :kciuki: :kciuki: mila 2, a to się sunia wywinęła spod skalpela ;) to samo stwierdził mój Mąż - powiedział, że odroczyła wyrok;) Quote
taks Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Na "końcówkę marca" jak ma teraz początek cieczki?! Wg moich obliczeń w grę wchodzi max. początek kwietnia - wcześnie nie bo hormonki jeszcze buzują Quote
edziakalitowa Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Własnie ja zawieżliśmy .Wet kazał przyjechac za godzine .:modla:O BOZE CHYBA NAPRAWDE SOBIE:drinking: Quote
moth Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 edziakalitowa napisał(a):Własnie ja zawieżliśmy .Wet kazał przyjechac za godzine .:modla: I jak po powrocie do domu? U mnie sunia cały czas leży i przysypia. Nie bardzo chce stać na nogach i ciągle sika pod siebie. :shake: Rana pieknie się goi. Stan suni spowodowany jest tym, że w czasie zabiegu trzeba było podać bardzo dużą ilość narkozy, bo szybko się wybudzała. :roll: Quote
mila_2 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 taks napisał(a):Na "końcówkę marca" jak ma teraz początek cieczki?! Wg moich obliczeń w grę wchodzi max. początek kwietnia - wcześnie nie bo hormonki jeszcze buzują słowa weta, że trzeba co najmniej 2 m-ce poczekać. Moze źle się wyraziłam - termin przesunięty, ale dokładna data nie została jeszcze wyznaczona:cool3::cool3::cool3: Quote
Folka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 to dziewczyna ma farta :cool3: moja napewno tez bedzie miała sterylke , bo nie uznaje rozmanzanie suki bez rod. chocby hodowca mowił mi ze cała rodzina to haszczaki.Za duzo psow w schronach jest.Po co pogarszac jeszcze bardziej sytuacje. Quote
*Monia* Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Moja suńka też niedługobędzie miała sterylkę. Dzisiaj miała pobieraną krew i nawet nie zwiała przed igłą, tylko ją obwąchała. Ja byłam trochę mniej dzielna, ale obyło się bez omdleń czy większych stresów ;) . Dzisiaj wieczorem wyniki i umawiamy się na dokładną datę. Tylko tak się zastanawiam gdzie suńkę w domku ulokować. Nasz pokój jest na górze (sporo schodów do pokonania) i tak się zastanawiam czy na pierwsze dni nie przenieść się z suńką na dół, żeby miała całą rodzinkę na oku i wrazie wyjść na dwór nie musiała chodzić po schodach. Jak myślicie? Ja się strasznie stresuję, a moja biedna niunia nie wie co ją czeka.. Ale przynajmniej nie będziemy się już męczyły z ciążami urojonymi i stresami z tym związanymi (już 2 komplety pościeli mi pogryzła przez te swoje urojenia :shake: ale i tak ją kocham :loveu: ). Quote
Recommended Posts