Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kira ma 4 lata. Jest piękną płaszczową sunią. Wychowywała się razem z małym dzieckiem. Jest przyjazna dla każdego. Bawi się z każdym psem bez względu na płeć. Dotychczasowy właściciel twierdzi, że nie ma w niej żadnej agresji i że przez cztery lata nigdy na nikogo nie warknęła. Lubi wszystkie zwierzęta
A tak wygląda Kira:

Edited by Alla Chrzanowska
Posted (edited)

Owszem, u dotychczasowych właścicieli. A jest tak piękna, że aż serce boli. I ufna, i przytulaśna. Takie kochane dziecko. Na molosach pytają mnie dlaczego ludzie to robią. A mnie takie pytania bolą i Ty Maryno mnie zrozumiesz najlepiej.

Edited by Alla Chrzanowska
Posted

Zaglądam i nie wiem co powiedzieć, jak ona ślicznie śpi na posłaniu z dzieckiem, przeciez robia krzywdę jej i dziecku, kogo następnego sie pozbędą, kanapy albo członka rodziny, co się pierwsze znudzi, rozumie jakies tgragedie i przypadłości losowe, które stawiają pod murem i z dwojga złego wybiera się mniejsze, jejku jaka ona piękna nie znam jej i tylko na zdjęciu widze, a juz mi serce pęka

Posted

Otóż to właśnie, robią krzywdę i chłopczykowi i dożynce. W dzieciństwie przeżyłam coś takiego i nic się z tą traumą nie da porównać. Przysięgłam sobie wtedy, że jak będę dorosła, to wybiorę psy. Przysięgi dotrzymałam.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Otóż to właśnie, robią krzywdę i chłopczykowi i dożynce. W dzieciństwie przeżyłam coś takiego i nic się z tą traumą nie da porównać. Przysięgłam sobie wtedy, że jak będę dorosła, to wybiorę psy. Przysięgi dotrzymałam.

Allu ja też znam to z autopsji, jako dziecko marzyłam o psie, byłam taka psia mama wszystkie psy na ulicy mnie znały i jak już byłam w pełni szczęśliwa bo w końcu pojawił się w domu pies to było to zbyt piekne, zeby mogło byc prawdziwe, choc strałam się z całych sił i opiekowałam, to po miesiącu zniknął, bo niestety szczeniak brudzi, wtedy postanowiłam, że w moim domu będą psy i tego się trzymam, pod względem jestem odmieńcem w rodzinie, miłość do zwierząt zaszczepili mi dziadkowie, sami nie mieli psa bo babcia dość często chorowała i mieli inne problemy, ale ich sąsiedzie mieli i ja całe dnie tam spędzałam, pozwalali mi zaprosić psiego kumpla do domu, albo on był u mnie albo ja u niego

Posted

Smutne to, ona wygląda na taka delikatna i subtelną, patrzę i mam łzy w oczach, tak bym chciała podejśc i przytulić, i albo ja tak to widzę, albo ona jest taka smutna i zrezygnowana na tych zdjęciach jakby czekała, kiedy ja oddadzą, nawet jak dziciek śpi z nią, a raczej na niej to leży patrząc jakby w pustkę

Posted

Allu ona jest naprawde bardzo smutna taka zrezygnowana, wiem to niedobrze, ale może dobrze, że chcą ją oddać, to nie jest spojrzenie szczęśliwego kochanego psa, te oczy proszą o miłość, proszą przytul mnie, nie mogę dłużej patrzeć bo mnie coś dosłownie w środku zaciska

Posted

Też jestem zakochana, ale przy moim zdecydowanie męskim stadzie, raczej dziewczyna nie ma szans. I wydaje mi się na zdjęciach, że młodsza jest, napewno ma 4 lata czy to tylko wrsja właścicieli?

Posted

Tak przy okazji zakochania - po tym jak pożegnaliśmy naszą Pastę postanowiłam, że nie będę już nigdy mieć doga, bo odchodzą zdecydowanie za szybko. Ale sobie tak nieśmiało myślę, patrząc na takie ślicznotki jak ta, że może kiedyś warto przyjąć jakieś "maleństwo" choć na tymczas? Ehhh, brak cielaka w domu...

Posted

Szuwar!
To prawda, żyją krótko, za krótko... Tylko...
1. Czy 12 lat życia innej rasy jest lepsze niż 8 doga? I czy odejście Przyjaciela mniej boli po 10 latach niż po 7?
2. Krótsze życie dog rekompensuje ogromem swojej miłości, przywiązania, mądrości, ciepła, dobroci i wielkością swego serca.

Tymczas jest na wagę złota

Posted

szuwar napisał(a):
Tak przy okazji zakochania - po tym jak pożegnaliśmy naszą Pastę postanowiłam, że nie będę już nigdy mieć doga, bo odchodzą zdecydowanie za szybko. Ale sobie tak nieśmiało myślę, patrząc na takie ślicznotki jak ta, że może kiedyś warto przyjąć jakieś "maleństwo" choć na tymczas? Ehhh, brak cielaka w domu...

A tu taka piękna Kira...