Jump to content
Dogomania

CUDNAwDOMKU!!!:O)Przeczytaj"znikające"post-yWEJDŹnaWĄTEK i kliknij"Post Reply"

Recommended Posts

Posted

Prosze o dane kontaktowe do osoby pragnacej zaadoptowac sunie.Mieszkam 200 m od ul.Elektoralnej.Kiedy ma byc adopcja ,bo nie czytałąm wątku.
Czekam na priv.
Beata

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gamoń - Ulka18 ma dane - mam nadzieję, że zaglądnie tu może jeszcze dzisiaj.

Termin adopcji jeszcze nie uzgodniony - list od Pani Kasi na poprzedniej stronie :-)

CUDNA - MOCNE KCIUKI trzymam ! :kciuki: :kciuki:

Posted

Bonika,
zmien prosze tytul, bo przeciez nie kazdy zaglada do wszystkich watkow i nie wiadomo, ze jest potrzebna pomoc w wizycie przedadopcyjnej w Warszawie.

Sunia ma byc sterylizowana w najblizszym czasie.
P.Kierownik jedzie 2.maja po karme Purina z forum molosow, ale chyba nie zdazy zabrac suni.

Posted

Ulka18 - ja tytuł zmieniłam i napisałam kilka tu postów i gamoń się zgosiła do "sprawdzenia" domku :-) ale .....posty wszystkie zniknęły i temat sam się zmienił na "stary" :roll: Nie wiem co się dzieje z tym Dogo :roll:

Nie wiem czy zmieniać tytuł jeszcze - zajmuje to dużo czasu coś teraz - a zgłosiła się już gamoń i prosiła o dane domku na PW.

Mam nadzieję, że to zaraz też nie zniknie, a ponieważ nie wiem czy tamte posty "wrócą" to jeszcze raz napiszę :

Sunia CUDNA nie była u mnie (chyba to już pisałam też na innym wątku) - u mnie była ta druga sunia - sunia nr 2 z dużą krawatką - miała być dla mojej Mamy na spacerki - tym ją przekonałam do drugiego psa, który miał być dodatkowo b. malutki - dlatego sunię nr 2 wzięłam, a sunia się okazała "dzika" niestety - identyczna w zachowaniu jak Czekoladka.

Sunię CUDNĄ tylko raz widziałam jak witała radośnie pracownicę schroniska - Panią Basię - obskakiwała ją, lizała po twarzy, bardzo się cieszyła i to tyle co znam tą sunię - może jeszcze podpytać pracowników ? Mnie się wydawała radosnym, normalnym psem, ale ją widziałam w grudniu - mam nadzieję, że się nie zmieniła :oops:

Posted

Ulka18 - a Pani Kasia by się nie zgodziła wysterylizować sunię już w Warszawie czy jak tam będzie chciała - może ją poinformować o możliwości przywiezienia suni już 2 maja ?

Posted

Bonika, ok. Podam Gamoniowi dane Pani Kasi chetnej na sunie.
Sunia ma byc lub nawet juz byla sterylizowana w schronisku. Pani Kasi nie pasuje jutrzejszy odbior, wyjechala. Musimy zorganizowac inny transport.

Posted

Nie otrzymałam żadnego priva ,wiec nie mogę sie przespacerowac i sprawdzic domku dla suni.
Podaje w razie czego swoje namiary tel.505078763 Beata

Posted

[Ulka18]"Bonika, ok. Podam Gamoniowi dane Pani Kasi chetnej na sunie.
Sunia ma byc lub nawet juz byla sterylizowana w schronisku. Pani Kasi nie pasuje jutrzejszy odbior, wyjechala. Musimy zorganizowac inny transport."

Ulka18 - jeśli sunia jeszcze nie była sterylizowana to jakby była to można by jej było przy okazji kamień z ząbków usunąć ? - byłoby dobrze przy okazji w narkozie - na jednym zdjęciu widzę, że ma trochę kamienia na zębulkach.

I podnoszę mail od gamoń bo widzę, że wszystko znika :roll:

[gamoń]"Nie otrzymałam żadnego priva ,wiec nie mogę sie przespacerowac i sprawdzic domku dla suni.
Podaje w razie czego swoje namiary tel.505078763 Beata"

Cudna obyś szybko w kochającym domku szczęśliwie wylądowała ! :- )

Posted

Ja nie wiem - sunia chyba po sterylizacji dochodzi do siebie i nie wiem - czy coś o transporcie napisać w temacie ? Pani Kasia coś pisała, że może przyjedzie sama po sunię ?

CUDNA do góry !

Posted

Kurcze wstawilam informacje od p.kierownika, a postu nie widze :crazyeye:
Wiec daje jeszcze raz:

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: kierunek Warszawa
Data: 9 maja 2007 17:34

[SIZE="3"]Pani Agnieszko jeżeli wszyscy chętni na adopcję zwierząt w kierunku Warszawy są zdecydowani na adopcje to ja jestem gotowy podrzucić zwierzęta w okolicę Grójca koło Warszawy. Z tego co naliczyłem było by to jak narazie 4 sztuki. Suczka z 2 wyb. suczka z 9 wyb. suczka z 3 wyb. oraz kotka brązowo czarna. Z Panią od kotki już rozmawiałem i wyraziła zgode na dojazd do Grójca. Proponuję tą sobotę lub niedzielę. Kotka powinna być dzisiaj wysterylizowana. Mam również propozycje odwiezienia boksera do Limanowej za zwrot kosztów i chyba też na to pójdę. [SIZE="3"]Oczywiście wyjazd do Grójca za zwrot kosztów. Ale na 4 osoby to groszowe sprawy.

Nie wiem, czy wszyscy adoptujacy beda chcieli wylozyc po 40-50 zl na transport. Wyslalam maile, na razie odpowiedziala Pani Kasia od Cudnej z tego watku oraz Lamia od Pani Ani od suni Smieszki .
Nie mam odpowiedzi nt. Czekoladki z b.3.
Pani Urszula od koteczki brazowo-czarnej dzwonila do p.kierownika, jest jej decyzja pisemna o adopcji oraz ustna o transporcie.

Posted

Napisalam pw do Beatki czyli Gamonia prosbe o sprawdzenie domku. Mam nadzieje, ze Pani Kasia bedzie dobra opiekunka dla Cudnej. Miala juz psy po przejsciach, wiec wie jak z nimi postepowac.

Posted

Ale CUDNA jest z wyb. 4 a nie 2 :oops:

I CUDNEJ oby się rzeczywiście udało - ona taka maleńka i delikatna i długo już w schronisku..

Trzymam kciuki za słodką ŚLICZNOTKĘ :kciuki: :kciuki:

Posted

Dzieki Beatko :Rose:
Bedziemy czekac na relacje z wizyty u Pani Kasi.
Najwazniejsze, zeby miala cierpliwosc do suczki w pierwszych dniach
w nowym domu...

Bonika,
Oczywiscie chodzi o sunie z boksu 4, pan kierownik sie przeliterowal ;)

Posted

"Wszystko sprawdze i napisze:lol:"

gamońku - Beatko - czekamy i dziękujemy :Rose:

Bardzo mnie ucieszyło, że Pani Kasia miała już doświadczenie z takimi psami po przejściach, choć CUDNA wygląda jakby dobrze znosiła schronisko - taka wesolutka - trzymam kciuki aby się bardzo polubiły :-)

"Bonika,
Oczywiscie chodzi o sunie z boksu 4, pan kierownik sie przeliterowal ;-)"

A to "dobrze" bo sobie pomyślałam, że Mała Mi pojedzie ;)

"Nie wiem, czy wszyscy adoptujacy beda chcieli wylozyc po 40-50 zl na transport. "

Byłoby SUPER - 4 zwierzaki znalazłyby się w swoich domkach :oops: - czy wszyscy już odpowiedzieli ?

Posted

Niestety wszystko się pokomplikowalo i wyjazd z suczkami i kocinka musial zostac przesuniety na przyszla sobote.

Wyjasnienia z przeprosinami napisal p.kierownik do wszystkich adoptujacych.

Niestety nie zawsze dac sie dograc na 100% takie duze adopcje....
:shake: :shake: :shake:

Posted

Acha no to trudno, tydzień to nie tak długo - trzymam kciuki mocno na wszelki wypadek dalej za udane adopcje całej gromadki :- )

A jak się czuje CUDNA ?

Posted

Króciutko.;) Byłam u Kasi .Uprzedziłam ją o niekontrolowaniu potrzeb fizjologicznych z racji pobytu w schronie,poprosiłam o adresówkę ,zwróciłam uwage o zamykaniu balkonu ,o nagrodach i pochwałach dla suni za grzeczne zachowanie.
Kasia jest delikatna i serdeczna młoda osoba.Pracuje 6 godzin .mam do niej 60 m więc umówiłysmy się ,ze jak Cudna przyjedzie w razie problemów spotykamy sie na spacerkach w celu omówienia ich.Prosze sie o nic nie martwic dopilnuje wszystkiego.
Beata

Posted

Beatko - BOSKA jesteś :loveu: Oj CUDNA będzie miała chyba DOBRZE :multi: , ale aby nie zapeszać trzymam jeszcze kciuki.

CUDNUSIA maszeruj na górę !

Posted

gamoń napisał(a):
Króciutko.;) Byłam u Kasi .Uprzedziłam ją o niekontrolowaniu potrzeb fizjologicznych z racji pobytu w schronie,poprosiłam o adresówkę ,zwróciłam uwage o zamykaniu balkonu ,o nagrodach i pochwałach dla suni za grzeczne zachowanie.
Kasia jest delikatna i serdeczna młoda osoba.Pracuje 6 godzin .mam do niej 60 m więc umówiłysmy się ,ze jak Cudna przyjedzie w razie problemów spotykamy sie na spacerkach w celu omówienia ich.Prosze sie o nic nie martwic dopilnuje wszystkiego.
Beata

Beatko, serdecznie Ci dziekuje za wizyte przedadopcyjna :Rose: Mam nadzieje, ze Cudna szybko sie wszystkiego nauczy i ze pokochaja sie wzajemnie z Pania Kasia.

Wyjazd w przyszly weekend. Bede pisac na tym watku kiedy dokladnie.

Posted

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: urszula1813@o2.pl
Temat: Wyjazd
Data: 16 maja 2007 19:16

Wyjazd do Grójca w sobote.Odbiór zwierząt około godziny 11.30 - 12. Kotka i suczka wysterylizowane. Telefon kontaktowy do kierowcy 510552501. Jedzie Wiesław.
Miejsce spotkania - Będzie to : na obwodnicy grójeckiej jest salon Fiata. Tam bedzie odbiór. Proszę o podanie numerów komórek odbiorców, łatwiej bedzie sie znależć.

Sunieczka juz w sobote pojedzie do nowego domu do Pani Kasi :multi: :multi: :multi: Prosimy o mocne kciuki za kruszynke :kciuki: