gamoń Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Prosze o dane kontaktowe do osoby pragnacej zaadoptowac sunie.Mieszkam 200 m od ul.Elektoralnej.Kiedy ma byc adopcja ,bo nie czytałąm wątku. Czekam na priv. Beata Quote
bonika Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 gamoń - Ulka18 ma dane - mam nadzieję, że zaglądnie tu może jeszcze dzisiaj. Termin adopcji jeszcze nie uzgodniony - list od Pani Kasi na poprzedniej stronie :-) CUDNA - MOCNE KCIUKI trzymam ! :kciuki: :kciuki: Quote
Ulka18 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Bonika, zmien prosze tytul, bo przeciez nie kazdy zaglada do wszystkich watkow i nie wiadomo, ze jest potrzebna pomoc w wizycie przedadopcyjnej w Warszawie. Sunia ma byc sterylizowana w najblizszym czasie. P.Kierownik jedzie 2.maja po karme Purina z forum molosow, ale chyba nie zdazy zabrac suni. Quote
bonika Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Ulka18 - ja tytuł zmieniłam i napisałam kilka tu postów i gamoń się zgosiła do "sprawdzenia" domku :-) ale .....posty wszystkie zniknęły i temat sam się zmienił na "stary" :roll: Nie wiem co się dzieje z tym Dogo :roll: Nie wiem czy zmieniać tytuł jeszcze - zajmuje to dużo czasu coś teraz - a zgłosiła się już gamoń i prosiła o dane domku na PW. Mam nadzieję, że to zaraz też nie zniknie, a ponieważ nie wiem czy tamte posty "wrócą" to jeszcze raz napiszę : Sunia CUDNA nie była u mnie (chyba to już pisałam też na innym wątku) - u mnie była ta druga sunia - sunia nr 2 z dużą krawatką - miała być dla mojej Mamy na spacerki - tym ją przekonałam do drugiego psa, który miał być dodatkowo b. malutki - dlatego sunię nr 2 wzięłam, a sunia się okazała "dzika" niestety - identyczna w zachowaniu jak Czekoladka. Sunię CUDNĄ tylko raz widziałam jak witała radośnie pracownicę schroniska - Panią Basię - obskakiwała ją, lizała po twarzy, bardzo się cieszyła i to tyle co znam tą sunię - może jeszcze podpytać pracowników ? Mnie się wydawała radosnym, normalnym psem, ale ją widziałam w grudniu - mam nadzieję, że się nie zmieniła :oops: Quote
bonika Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Ulka18 - a Pani Kasia by się nie zgodziła wysterylizować sunię już w Warszawie czy jak tam będzie chciała - może ją poinformować o możliwości przywiezienia suni już 2 maja ? Quote
Ulka18 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Bonika, ok. Podam Gamoniowi dane Pani Kasi chetnej na sunie. Sunia ma byc lub nawet juz byla sterylizowana w schronisku. Pani Kasi nie pasuje jutrzejszy odbior, wyjechala. Musimy zorganizowac inny transport. Quote
gamoń Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Nie otrzymałam żadnego priva ,wiec nie mogę sie przespacerowac i sprawdzic domku dla suni. Podaje w razie czego swoje namiary tel.505078763 Beata Quote
bonika Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 [Ulka18]"Bonika, ok. Podam Gamoniowi dane Pani Kasi chetnej na sunie. Sunia ma byc lub nawet juz byla sterylizowana w schronisku. Pani Kasi nie pasuje jutrzejszy odbior, wyjechala. Musimy zorganizowac inny transport." Ulka18 - jeśli sunia jeszcze nie była sterylizowana to jakby była to można by jej było przy okazji kamień z ząbków usunąć ? - byłoby dobrze przy okazji w narkozie - na jednym zdjęciu widzę, że ma trochę kamienia na zębulkach. I podnoszę mail od gamoń bo widzę, że wszystko znika :roll: [gamoń]"Nie otrzymałam żadnego priva ,wiec nie mogę sie przespacerowac i sprawdzic domku dla suni. Podaje w razie czego swoje namiary tel.505078763 Beata" Cudna obyś szybko w kochającym domku szczęśliwie wylądowała ! :- ) Quote
Sabina02 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 No, i co slychac u suni? Mam juz zamknac to Allegro? Quote
bonika Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Ja nie wiem - sunia chyba po sterylizacji dochodzi do siebie i nie wiem - czy coś o transporcie napisać w temacie ? Pani Kasia coś pisała, że może przyjedzie sama po sunię ? CUDNA do góry ! Quote
Ulka18 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Kurcze wstawilam informacje od p.kierownika, a postu nie widze :crazyeye: Wiec daje jeszcze raz: Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: <urszula1813@o2.pl> Temat: kierunek Warszawa Data: 9 maja 2007 17:34 [SIZE="3"]Pani Agnieszko jeżeli wszyscy chętni na adopcję zwierząt w kierunku Warszawy są zdecydowani na adopcje to ja jestem gotowy podrzucić zwierzęta w okolicę Grójca koło Warszawy. Z tego co naliczyłem było by to jak narazie 4 sztuki. Suczka z 2 wyb. suczka z 9 wyb. suczka z 3 wyb. oraz kotka brązowo czarna. Z Panią od kotki już rozmawiałem i wyraziła zgode na dojazd do Grójca. Proponuję tą sobotę lub niedzielę. Kotka powinna być dzisiaj wysterylizowana. Mam również propozycje odwiezienia boksera do Limanowej za zwrot kosztów i chyba też na to pójdę. [SIZE="3"]Oczywiście wyjazd do Grójca za zwrot kosztów. Ale na 4 osoby to groszowe sprawy. Nie wiem, czy wszyscy adoptujacy beda chcieli wylozyc po 40-50 zl na transport. Wyslalam maile, na razie odpowiedziala Pani Kasia od Cudnej z tego watku oraz Lamia od Pani Ani od suni Smieszki . Nie mam odpowiedzi nt. Czekoladki z b.3. Pani Urszula od koteczki brazowo-czarnej dzwonila do p.kierownika, jest jej decyzja pisemna o adopcji oraz ustna o transporcie. Quote
Ulka18 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Napisalam pw do Beatki czyli Gamonia prosbe o sprawdzenie domku. Mam nadzieje, ze Pani Kasia bedzie dobra opiekunka dla Cudnej. Miala juz psy po przejsciach, wiec wie jak z nimi postepowac. Quote
bonika Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Ale CUDNA jest z wyb. 4 a nie 2 :oops: I CUDNEJ oby się rzeczywiście udało - ona taka maleńka i delikatna i długo już w schronisku.. Trzymam kciuki za słodką ŚLICZNOTKĘ :kciuki: :kciuki: Quote
gamoń Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Dzisiaj zadzwonię do p.Kasi ,umówię sie z nia i porozmawiam na temat suni i opowiem wszystko:lol: Quote
Ulka18 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Dzieki Beatko :Rose: Bedziemy czekac na relacje z wizyty u Pani Kasi. Najwazniejsze, zeby miala cierpliwosc do suczki w pierwszych dniach w nowym domu... Bonika, Oczywiscie chodzi o sunie z boksu 4, pan kierownik sie przeliterowal ;) Quote
gamoń Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Kurcze znowu posty znikają.:shake: Wszystko sprawdze i napisze:lol: Quote
bonika Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 "Wszystko sprawdze i napisze:lol:" gamońku - Beatko - czekamy i dziękujemy :Rose: Bardzo mnie ucieszyło, że Pani Kasia miała już doświadczenie z takimi psami po przejściach, choć CUDNA wygląda jakby dobrze znosiła schronisko - taka wesolutka - trzymam kciuki aby się bardzo polubiły :-) "Bonika, Oczywiscie chodzi o sunie z boksu 4, pan kierownik sie przeliterowal ;-)" A to "dobrze" bo sobie pomyślałam, że Mała Mi pojedzie ;) "Nie wiem, czy wszyscy adoptujacy beda chcieli wylozyc po 40-50 zl na transport. " Byłoby SUPER - 4 zwierzaki znalazłyby się w swoich domkach :oops: - czy wszyscy już odpowiedzieli ? Quote
Ulka18 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Niestety wszystko się pokomplikowalo i wyjazd z suczkami i kocinka musial zostac przesuniety na przyszla sobote. Wyjasnienia z przeprosinami napisal p.kierownik do wszystkich adoptujacych. Niestety nie zawsze dac sie dograc na 100% takie duze adopcje.... :shake: :shake: :shake: Quote
bonika Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Acha no to trudno, tydzień to nie tak długo - trzymam kciuki mocno na wszelki wypadek dalej za udane adopcje całej gromadki :- ) A jak się czuje CUDNA ? Quote
gamoń Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Króciutko.;) Byłam u Kasi .Uprzedziłam ją o niekontrolowaniu potrzeb fizjologicznych z racji pobytu w schronie,poprosiłam o adresówkę ,zwróciłam uwage o zamykaniu balkonu ,o nagrodach i pochwałach dla suni za grzeczne zachowanie. Kasia jest delikatna i serdeczna młoda osoba.Pracuje 6 godzin .mam do niej 60 m więc umówiłysmy się ,ze jak Cudna przyjedzie w razie problemów spotykamy sie na spacerkach w celu omówienia ich.Prosze sie o nic nie martwic dopilnuje wszystkiego. Beata Quote
bonika Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Beatko - BOSKA jesteś :loveu: Oj CUDNA będzie miała chyba DOBRZE :multi: , ale aby nie zapeszać trzymam jeszcze kciuki. CUDNUSIA maszeruj na górę ! Quote
Ulka18 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 gamoń napisał(a):Króciutko.;) Byłam u Kasi .Uprzedziłam ją o niekontrolowaniu potrzeb fizjologicznych z racji pobytu w schronie,poprosiłam o adresówkę ,zwróciłam uwage o zamykaniu balkonu ,o nagrodach i pochwałach dla suni za grzeczne zachowanie. Kasia jest delikatna i serdeczna młoda osoba.Pracuje 6 godzin .mam do niej 60 m więc umówiłysmy się ,ze jak Cudna przyjedzie w razie problemów spotykamy sie na spacerkach w celu omówienia ich.Prosze sie o nic nie martwic dopilnuje wszystkiego. Beata Beatko, serdecznie Ci dziekuje za wizyte przedadopcyjna :Rose: Mam nadzieje, ze Cudna szybko sie wszystkiego nauczy i ze pokochaja sie wzajemnie z Pania Kasia. Wyjazd w przyszly weekend. Bede pisac na tym watku kiedy dokladnie. Quote
Ulka18 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Temat: Wyjazd Data: 16 maja 2007 19:16 Wyjazd do Grójca w sobote.Odbiór zwierząt około godziny 11.30 - 12. Kotka i suczka wysterylizowane. Telefon kontaktowy do kierowcy 510552501. Jedzie Wiesław. Miejsce spotkania - Będzie to : na obwodnicy grójeckiej jest salon Fiata. Tam bedzie odbiór. Proszę o podanie numerów komórek odbiorców, łatwiej bedzie sie znależć. Sunieczka juz w sobote pojedzie do nowego domu do Pani Kasi :multi: :multi: :multi: Prosimy o mocne kciuki za kruszynke :kciuki: Quote
Recommended Posts