bonika Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 W Mieleckim schronisku jest ŚLICZNA sunia o BARDZO nietypowej urodzie - wygląda mianowicie jak miniaturka ...pudelka :loveu: ..ostrzyżonego po prostu na króciutko :loveu: Główka suni identyczna jak u pudelka - sunia nie potrzebuje nawet "czapeczki" z futerka bo ma przepięknie wysklepione, wysokie czółko. Uszy też identyczne jak pudla - dłuższe - i też jakby właśnie wystrzyżone. Do tego PIĘKNE brązowe oczy i maleńki, CUDNY nosek :loveu: Sunia jest wysoka na jakieś 42 cm, długa na ok. 45 cm - czyli albo mały średni pudel albo duża miniaturka. Sunia cała jest czarna - sierść jak u jamnika króciutka, na szyi maleńka, biała krawatka. Całość zakończona długim pięknym ogonem ...uwaga - jak u setera - od spodu, wzdłuż rząd dłuższych włosków przez całą długość ogona :loveu: Poza tym sunia jest szczuplutka - czym jedynym się trochę martwię :oops: bo w schronisku w Mielcu nie ma szczupłych psów, ale widać, że ma apetyt i bardzo jest żywa. Sunia jest towarzyska przytulanka - wita, liże po twarzy :lol: - bardzo się cieszy na widok człowieka. A oto ślicznotka - na zdjęciach wygląda na mniejszą jak w rzeczywistości - ale CUDNA nie ? :-) Ta ikonka zaprowadzi Cię do strony suni w galerii 4-Sunia czarna nr 1 z małą krawatką Quote
bonika Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Wesoła sunia - kochająca człowieka szuka domku ! Jesu śnieg pada a ona taka chudzinka i taką króciuteńką sierść ma :-( Quote
fizia Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 No śliczna jest i trzymam za Nią kciuki! Weszłam na stronkę schroniska i zobaczyłam, że zaraz po tej suni w galerii jest inna ślicznotka z białymi skarpetkami-nie wiem czy ma już wątek na dogomanii? Quote
Ulka18 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Boniko, czy to ta sunie probowalas adoptowac czy ta druga z bokus nr 4? Fizia, ta druga chyba nie ma watku...chociaz ja juz nie nadazam z zakladaniem watkow mieleckim psiakom, jest ich tak duzo, ze nie ma szans spamietac wszystkich :shake: Staram sie na biezaco uzupelniac strone, ale zakladanie watkow na dogo mnie przesciga :roll: Quote
ania14p Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 To nie jest pudel, to znowu koksownik i do tego gładkowłosy - w sam raz do łóżka i na kolanka! Quote
Ulka18 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Dokladnie Koksownik z tej najpiekniejszej rasy wiewiorek czarnych :p Quote
fizia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 To ja podnoszę tą śliczną sunię. A tej drugiej w takim razie sama założę wątek - może akurat komuś się spodoba. Obie są śliczne! Quote
bonika Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 ania14p napisał(a):To nie jest pudel, to znowu koksownik i do tego gładkowłosy - w sam raz do łóżka i na kolanka! "koksownik".. nie wiem czy takie określenia pomogą suni znaleźć domek...:-( Chudzinko pędź na górę - takie mrozy nastały :-( Ulka18 - tą drugą - trochę dzikuskę. Quote
Ulka18 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Koksownik to polska rasa, ktoej założycielem jest Koksownik od Ani14p. Ma swoj watek w szczesliwym dziale, gdzie pieski maja swoje domki :p Quote
terra Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Koksownik to od koksu? Jestem nie kumata.:oops: Biegnij mała po domek! Quote
bonika Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Czy jest Ktoś może chętny do dołożenia się do budy dla tej suni i jej dwójki małych towarzyszy z boksu ? :oops: Quote
Ulka18 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Bonika, budy w ilosci 15-20 sztuk beda gotowe w ten weekend. Jesli chcesz wysle Ci namiary na stolarza, zdecydujesz czy budy Ci sie podobaja czy nie. Koszt 120-140 zl w zaleznosci od wielkosci. Odbior bud busem pana kierownika. Quote
bonika Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Tylko ja teraz obecne środki "koncentruję" na "Małej Mi". Ale o namiary jeśli można to proszę - to będzie link do strony ? - będą tam zdjęcia ? - może ktoś się jeszcze dołoży aby ta suńka - chudzielec miała ciepły kącik :oops: Quote
bonika Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Zobaczcie jaki ŚLICZNY "Czarny aniołek" :loveu: i smutny.. Ta ikonka zaprowadzi Cię do strony suni w galerii 4-Sunia czarna nr 1 z małą krawatką Quote
terra Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Maleńka suczka czeka, by ktoś się nią zaopiekował! Quote
Recommended Posts