Jump to content
Dogomania

CUDNAwDOMKU!!!:O)Przeczytaj"znikające"post-yWEJDŹnaWĄTEK i kliknij"Post Reply"

Recommended Posts

Posted

W Mieleckim schronisku jest ŚLICZNA sunia o BARDZO nietypowej urodzie - wygląda mianowicie jak miniaturka ...pudelka :loveu: ..ostrzyżonego po prostu na króciutko :loveu:

Główka suni identyczna jak u pudelka - sunia nie potrzebuje nawet "czapeczki" z futerka bo ma przepięknie wysklepione, wysokie czółko. Uszy też identyczne jak pudla - dłuższe - i też jakby właśnie wystrzyżone. Do tego PIĘKNE brązowe oczy i maleńki, CUDNY nosek :loveu:

Sunia jest wysoka na jakieś 42 cm, długa na ok. 45 cm - czyli albo mały średni pudel albo duża miniaturka. Sunia cała jest czarna - sierść jak u jamnika króciutka, na szyi maleńka, biała krawatka. Całość zakończona długim pięknym ogonem ...uwaga - jak u setera - od spodu, wzdłuż rząd dłuższych włosków przez całą długość ogona :loveu:

Poza tym sunia jest szczuplutka - czym jedynym się trochę martwię :oops: bo w schronisku w Mielcu nie ma szczupłych psów, ale widać, że ma apetyt i bardzo jest żywa.

Sunia jest towarzyska przytulanka - wita, liże po twarzy :lol: - bardzo się cieszy na widok człowieka.

A oto ślicznotka - na zdjęciach wygląda na mniejszą jak w rzeczywistości - ale CUDNA nie ? :-)

Ta ikonka zaprowadzi Cię do strony suni w galerii
4-Sunia czarna nr 1 z małą krawatką

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No śliczna jest i trzymam za Nią kciuki!

Weszłam na stronkę schroniska i zobaczyłam, że zaraz po tej suni w galerii jest inna ślicznotka z białymi skarpetkami-nie wiem czy ma już wątek na dogomanii?

Posted

Boniko, czy to ta sunie probowalas adoptowac czy ta druga z bokus nr 4?

Fizia, ta druga chyba nie ma watku...chociaz ja juz nie nadazam
z zakladaniem watkow mieleckim psiakom, jest ich tak duzo, ze nie ma szans spamietac wszystkich :shake:

Staram sie na biezaco uzupelniac strone, ale zakladanie watkow na dogo mnie przesciga :roll:

Posted

ania14p napisał(a):
To nie jest pudel, to znowu koksownik i do tego gładkowłosy - w sam raz do łóżka i na kolanka!

"koksownik".. nie wiem czy takie określenia pomogą suni znaleźć domek...:-(
Chudzinko pędź na górę - takie mrozy nastały :-(

Ulka18 - tą drugą - trochę dzikuskę.

Posted

Bonika,
budy w ilosci 15-20 sztuk beda gotowe w ten weekend. Jesli chcesz wysle Ci namiary na stolarza, zdecydujesz czy budy Ci sie podobaja czy nie. Koszt 120-140 zl w zaleznosci od wielkosci. Odbior bud busem pana kierownika.

Posted

Tylko ja teraz obecne środki "koncentruję" na "Małej Mi".

Ale o namiary jeśli można to proszę - to będzie link do strony ? - będą tam zdjęcia ? - może ktoś się jeszcze dołoży aby ta suńka - chudzielec miała ciepły kącik :oops: