Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda, mam nadzieję nie dostać kamieniem po oku:evil_lol: ale troszkę mam sugestię do oceniania drużyn. Dlaczego oddzielnie promujemy agility/ jumping? Ja bym poddała pod rozwagę, czy po prostu za łączne przebiegi, czyli jak w każdych zawodach nie przyznawać punktów, w tym:

- I lokata łącznie- 10pkt
- II lokata- 8pkt
- III- 6pkt
- IV- 4pkt
- V- 2pkt

dodatkowo za najszybszy czas łączny 5pkt/ zakończenie zawodów z wynikiem dosk dla drużyny (poniżej 5.99pkt dla całej drużyny)- bo jednak według mnie powinno się bardziej promować zwycięstwa 'w normalnych regułach agility' niż czas.

Jest to oczywiście tylko sugestia pod rozwagę:p

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat detka za czas to dobry pomysł i karanie jej stosownie, czyli 50pkt:evil_lol: ale drużyna taka zachowuje nadal szanse, jesli inne ekipy też będą miały detki (a na pewno nie będzie tak, że żaden pies detki nie zbierze;) )

Posted

Żakla, jak mój Bari mógł się mieścić w czasach maxymalnych, to znaczy że Żwirek też może, więc nie kupuję 'bo się nie mieści':mad:

p.s. drużynowe będą wspólne dla openów i zerówek, więc może sędzia będzie miał serce i trochę 'odpusci' z czasem:cool3:

Posted

Może będzie miał.

Wiesz, jemu się zdaża mieścić, przeważnie z karnymi za czas, ale się mieści. Ale w hali, na wykładzinie, gdzie jeszcze dodtakowo się ślizga, to on chyba nie ma szans.:roll:
No ale cóż, trudno się mówi. Jak będę mieć owczarka to mam nadzieję, że czas nie będzie naszym problemem...:roll:

Posted

Ania i Salma napisał(a):
Nie wiedzialam ze jest limit :placz: No to pewnie my się nie załapiemy ..... Kiedyś o wprowadzaniu limitów mozna było tylko pomarzyc, wiec z drugiej strony to dobrze ze agility zdobywa coraz większa rzesze fanow :eviltong:

Limit bedzie tylko na pierwszych zawodach. Po prostu nie damy rady tak wielu psom zorganizowac po 4 przebiegi w jeden dzien na jednym torze.

Pozostale zawody z serii odbeda sie w Laskach na dwoch torach jednoczesnie i nie bedzie limitow :)

Posted

Folka napisał(a):
a kiedy lista bedzie dostepna do zgłaszania sie ? bo to ze 29 to mi niewiele mowi ;) dajcie najlepiej godzine to sie zakradne:diabloti:
i bedzie:
pojawiam sie i znikam i znikam :lol:

Lista bedzie dostepna od poludnia 12:00 29.01 :) Powodzenia. Podamy link na stronie :)

Posted

Sajko napisał(a):
bo jednak według mnie powinno się bardziej promować zwycięstwa 'w normalnych regułach agility' niż czas.

Jest to oczywiście tylko sugestia pod rozwagę:p

Jak to czas? Przeciez druzyna ktora wygra dostanie najwiecej punktow i tak?

Mysle, ze punktowanie przebiegow osobno jest bardziej motywujace dla druzyn, a przy tym promuje te, ktore sa najbardziej dokladne i najbardziej szybkie - bo przeciez najwiecej punktow mozna zdobyc zajmujac dwa razy pierwsze miejsce.

Absolutnie nie w glowie mi promowanie najszybszych, ale z drugiej strony mysle, ze warto promowac i dokladnosc i szybkosc a najlepiej jedno i drugie razem. Mysle, ze w Polsce zdecydowanie za malo uwagi poswiecamy na to, zeby nasze psy biegaly szybko i chetnie, dopracowujac dokladnosc gdzies po drodze. Od lat niestety najpierw pracuje sie nad dokladnoscia a potem probuje sie przyspieszac psa, a to niestety za pozno. I dlatego na etapie na jakim jestesmu wole zachecac ludzi do przyspieszania psa nawet jesli pies nie jest tak dokladny, gdyz jest to dobry punkt wyjscia i daje duze nadzieje na przyszlosc.

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
Ula Asti napewno sobie poradzi,bo zdolna z jej sunia:-)Do zobaczenia w Pruszkowie:-)

Mam nadzieję, że uda mi się zgłosić! Ale co to? 29. juz jest a formularza na stronie niet!?

Posted

Aussie napisał(a):
Mam nadzieję, że uda mi się zgłosić! Ale co to? 29. juz jest a formularza na stronie niet!?

No to teraz wszyscy beda czatowac na 12.oo
Godzina zero :cool3: