Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OlaAB napisał(a):
Ok Haniu
ale zgłaszanie psów w czasie zawodów daje dodatkowe zamieszanie,
- kto? z kim? jaka nazwa?
- a trzeba to jeszcze wpisać do pliku, ustalić kolejność startów itd.
Ja nie proponuję zgłaszania nikogo w czasie zawodów. Proponuję tylko, żeby nie było konieczności zgłaszania drużyn w tym samym czasie, co zawodników - czyli, mogę sobie zgłosić moje psy indywidualnie (żeby zaklepać im miejsce - w końcu będzie limit zgłoszeń) jeszcze zanim wiem, z kim będą w drużynie. Potem, jak już będę wiedziała, kto jest zgłoszony, mogę szukać wśród tych psów reszty drużyny. Drużynę zgłoszę przed samymi zawodami - a żeby było łatwiej ze strony organizatora, można ustalić termin, np. tydzień przed zawodami, do kiedy mogę tę druzynę zgłosić.

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to właśnie napisałam
termin zgłaszania drużyn powinien być taki sam jak termin zgłaszania zawodników (nie chodzi mi o moment zgłaszania zawodnika ale o zakończenie zgłoszeń)
niestety jeżeli nie "odetnie się pępowiny" to ludzie będą odkładać to na później i w efekcie bedziemy mieli kocioł na zawodach

Posted

Folka napisał(a):
czyli traci sie punkty , jak sie nie wystartuje w teamie ?
bo raczej druzyny nie znajdziemy ;)

Folka, indywidualnych punktów nie tracisz - tyle że drużynowych nie zdobywasz. Czyli oczywiście tracisz szansę na osiągnięcia drużynowe, a szanse na osiągnięcia indywidualne pozostają bez zmian.

Ale dlaczego mówisz, że nie znajdziesz drużyny? Myślę, że sporo osób będzie w Twojej sytuacji i jakoś się podobieracie! :-)

Posted

Zielsko napisał(a):

4.FORT Cup Team

Jest to konkurencja drużynowa dla drużyn złożonych z 3 psów, które należą do jednej klasy wzrostowej.

Drużyny mogą się składać z psów z róznych klubów i różnych miast.

Jeden pies może biegać tylko w jednej drużynie.

Jeden przewodnik może wystawić maksymalnie 2 psy w jednej drużynie.

Jeden przewodnik może być członkiem różnych drużyn z różnymi psami.

Każda drużyna musi mieć własną nazwę.

W Agility Team i Jumping Team mogą startować psy, ktore maja ukończone 15 miesięcy.

Za bezbłędny przebieg całej drużyny będziemy przyznawać 6 punktów

Za najszybszy przebieg całej drużyny będziemy przyznawać 6 punktów

Za pierwsze 5 lokat w klasyfikacji drużynowej osobno w agility i jumping przyznamy kolejno punkty:
I lokata 5 pkt
II lokata 4 pkt
III lokata 3 pkt
IV lokata 2 pkt
V lokata 1 pkt

Zdobywcą FORT Cup Team zostanie drużyna, która po 3 zawodach z serii będzie miala najwyższą liczbę punktów.

Pierwsze zawody z serii odbeda sie 11.03 w Pruszkowie, w Hali MZOS ul. Bohaterów Warszawy 4.

Limit zawodników na te zawody to 50 psów (Nie liczac czlonkow Klubu Agility FORT)

Sędziów podamy wkrótce.

Zgłoszenia otworzymy 29.01.2007.

A jak będą liczone punkty do klasyfikacji drużynowej? Co z detkami w biegach drużynowych?

Posted

Upps, sorry, wiedzialam, ze zapomnialam o czyms waznym :oops:

Wymyslilam to sobie tak:

Kazda druzyna musi byc reprezentowana przez 3 psy.

Wynik druzyny to suma punktow karnych i suma czasow otrzymanych przez psy reprezentujace druzyne.

Za kazda dyskwalifikacje nalicza sie 50 punktow karnych.

Posted

Zielsko napisał(a):
Zawody druzynowe z racji tego, ze chcemy, zeby wszystkie psy w nich braly udzial, czyli i zerowkowe i te bardziej zaawansowane, beda dostosowane poziomem trudnosci raczej do zerowek, ale nie ukrywam, tory proste nie beda. Na tych torach nie bedzie hustawki, slalomu i oponki. I beda to normalnie pokonywane tory, a nie sztafeta.

He he, szkoda, że nie odwrotnie - Asti już od dawna slalomuje, huśtakuje i oponkuje, za to pracy nad pokonywaniem skomplikowanych torków z pewnością jeszcze dużo przed nami ;-)
Ale pomysł jest super i my napewno się zgłosimy!!!

Posted

Folka napisał(a):
szkoda tylko ze jest limit 50 psow.
29 bedzie wyscig z czasem ;)

Nie wiedzialam ze jest limit :placz: No to pewnie my się nie załapiemy ..... Kiedyś o wprowadzaniu limitów mozna było tylko pomarzyc, wiec z drugiej strony to dobrze ze agility zdobywa coraz większa rzesze fanow :eviltong:

Posted

Aussie napisał(a):
He he, szkoda, że nie odwrotnie - Asti już od dawna slalomuje, huśtakuje i oponkuje, za to pracy nad pokonywaniem skomplikowanych torków z pewnością jeszcze dużo przed nami

Skąd ja to znam? :cool3: he he :evil_lol:

Posted

Ania,
no spokojnie, no! :lol: Wprowadziliśmy limit, bo ta pięćdziesiątka zawodników z zewnatrz plus dwudziestu paru z naszego klubu, to już jest "kupa luda" ;) do przeprowadzenia wszystkich zaplanowanych przebiegów. Nie marudź, tylko przyczajaj się i zgłaszaj.:cool3:

Posted

a kiedy lista bedzie dostepna do zgłaszania sie ? bo to ze 29 to mi niewiele mowi ;) dajcie najlepiej godzine to sie zakradne:diabloti:
i bedzie:
pojawiam sie i znikam i znikam :lol: