Ania i Salma Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Zielsko napisał(a):Czyli kazda zmiana skladu druzyny powoduje to, ze ta druzyna musi zmienic nazwe i zaczac zbierac punkty od nowa.. Szykuje sie niezła zabawa skoro nawet nazwy trzeba wymyslać :cool3: Quote
OlaAB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 no w końcu agility to nie tylko sport "fizyczny" ale i "umysłowy":evil_lol: Quote
Mokka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Zielsko napisał(a):Czyli jak ustalacie druzyny, to bierzcie pod uwage, ze jesli ktos sie wysypie z druzyny po pierwszych zawodach, to zeby pozostali mogli brac udzial w rozgrywkach druzynowych musza zalozyc nowa druzyne, a punkty wczesniej zdobyte zostaja na koncie starej druzyny. Nowa druzyna natomiast na koncie ma zero punktow. Czyli kazda zmiana skladu druzyny powoduje to, ze ta druzyna musi zmienic nazwe i zaczac zbierac punkty od nowa. Zamotalam sie, mam nadzieje, ze to co napisalam jest zrozumiale. Buuuuu, szkoda. A czy ewentualnie będzie można zmienić skład drużyny już po zgłoszeniu, a jeszcze przed pierwszymi zawodami? Być może za miesiąc będę miała zdjęty gips z nogi, a być może wciąż go będę miała jeszcze na zawodach, a zgłaszać się trzeba już w styczniu... A moje losy rozstrzygną się najwcześniej za miesiąc. Quote
Davie Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Mokka napisał(a):Buuuuu, szkoda. A czy ewentualnie będzie można zmienić skład drużyny już po zgłoszeniu, a jeszcze przed pierwszymi zawodami? Spoko, z tym nie powinno być problemu...:cool3: Ah, Haniu, jak pięknie by brzmiało "Sztywne Nóżki", czy coś takiego...:loveu: Quote
Davie Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Ania i Salma napisał(a):Szykuje sie niezła zabawa skoro nawet nazwy trzeba wymyslać :cool3: I tu wszelka nietuzinkowa inwencja mocno wskazana...:evil_lol: ;) Quote
Ludek Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Zielsko napisał(a):Na jednych zawodach pies moze biegac tylko z jednym przewodnikiem. Reasumując, jeśli w FORT Cup lub FORT Cup 0 pies pobiegnie ze mną, to w FORT Cup Team musi również biec ze mną. Nie można na sam przebieg w FORT Cup Team zmienić przewodnika. A może warto by wprowadzić taką możliwość. Uatrakcyjniłoby to zabawę. Moim zdaniem oczywiście. Reszta bez zmian czyli, żeby liczyły się dla drużyny 3 edycje skład musi byc taki sam w każdej edycji. Quote
Mokka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Davie napisał(a):Spoko, z tym nie powinno być problemu...:cool3: Ah, Haniu, jak pięknie by brzmiało "Sztywne Nóżki", czy coś takiego...:loveu: Tiaaa, drewniane kopytka, albo kuternogi :lol: . Spoko, do zawodów jeszcze czas, coś się wymyśli :evil_lol: . A Sajko ma takie górnolotne, torpedowo - odjazdowe propozycje :evil_lol: . Quote
OlaAB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 powtórzę się jakoś bardzo chętnie chce się zmieniać czyjeś zasady :nono: ale wymyślenie wlasnych zawodów z własnymi zasadami to już gorzej wychodzi :evil_lol: Quote
saJo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 My jednak nie jedziemy...tydzien wczesniej jest seminarium, dwa tygodnie wczesniej wiosenne, a kiedys trzeba pracowac (juz i tak obijalam sie caly styczen). Quote
Ludek Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 OlaAB napisał(a):powtórzę się jakoś bardzo chętnie chce się zmieniać czyjeś zasady :nono: ale wymyślenie wlasnych zawodów z własnymi zasadami to już gorzej wychodzi :evil_lol: Nikt nie zmienia zasad. To tylko prozycja pod rozważenie. Przecież nie musicie z niej skorzystać. Quote
Mokka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dobra, to ja już o nic nie pytam, bo też oberwę :cool3: . Niestety, w mojej sytuacji muszę wszystko wiedzieć dokładnie, aby innym nie zepsuć zabawy, a nie mam wpływu na to, jak długo będę niesprawna. Quote
OlaAB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Haniu, nikt nikogo nie bije:mad: ... jeszcze ;) a przecież możesz wejść w skład drużyny, najwyżej na pierwszych zawodach nie wystartujesz, a we wrześniu i październiku nadrobisz punkty :multi: Magda, czy tak można? Quote
stereo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 To ja też mam pytanie. Czy mogę się zgłosić do zerówek, a potem przenieść się do openów? Oczywiście z wyprzedzeniem, nie na samych zawodach. Nasz poziom jest na granicy i dopiero na wiosennych (EDIT:zimowych) zobaczę, czy nadajemy się do openów. Quote
niuka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 wiosennych? wszystkim juz sie pomerdalo przez pogode? ;) Quote
OlaAB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 wg tego co napisała Magda w pierwszym poście Nie przenosimy punktów z klasy 0 do klasy Open możesz (bez prawa powrotu oczywiście) ale punkty zbierasz od początku Quote
Mokka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 OlaAB napisał(a):Haniu, nikt nikogo nie bije:mad: ... jeszcze ;) a przecież możesz wejść w skład drużyny, najwyżej na pierwszych zawodach nie wystartujesz, a we wrześniu i październiku nadrobisz punkty :multi: Magda, czy tak można? Na razie nic nie mogę zaplanować i to jest szalenie frustrujące :placz: . Zobaczymy, jak się ułoży. Gdybym nie mogła biegać na pierwszej imprezie, a ktoś zechce się przelecieć z moim suczem, to jeśli drużyna będzie w komplecie na następne zawody, to trudno, odstąpię psa na całe zawody. A potem jeszcze na trzecie :placz: :lol: . Quote
Davie Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 stereo napisał(a):To ja też mam pytanie. Czy mogę się zgłosić do zerówek, a potem przenieść się do openów? Oczywiście z wyprzedzeniem, nie na samych zawodach. Nasz poziom jest na granicy i dopiero na wiosennych zobaczę, czy nadajemy się do openów. Stereo, masz zimowe (raptem dwa tygodnie wcześniej tylko) na wypróbowanie przecież.:cool3: Quote
stereo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 niuka napisał(a):wiosennych? wszystkim juz sie pomerdalo przez pogode? ;) Pomyliłam nazwy. Przeczytałam post saJo, a że jestem chora, niewyspana, to jakoś tak bezwiednie to powtórzyłam.;) OlaAB napisał(a):wg tego co napisała Magda w pierwszym poście możesz (bez prawa powrotu oczywiście) ale punkty zbierasz od początku Chodzi o to, że dopiero na Zimowych zobaczę, czy jesteśmy gotowe wystartować w openach (tam startujemy w zerówkach). Jeśli zawalimy wszystkie przebiegi, to na Fort Cup też wystartuje w zerówkach, a jeśli będzie dobrze, to na Fort Cup chciałybyśmy w openach. Tylko, że zgłosić się muszę za tydzień. Więc pytanie brzmi: Czy mogę się zgłosić do zerówek, a po Zimowych się ewentualnie przenieść? Quote
Flaire Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 stereo napisał(a):Więc pytanie brzmi: Czy mogę się zgłosić do zerówek, a po Zimowych się ewentualnie przenieść?Odpowiem jako osoba nieupoważniona do dawania takich odpowiedzi ;-) : TAK! Quote
Polna Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Flaire napisał(a):Odpowiem jako osoba nieupoważniona do dawania takich odpowiedzi ;-) : TAK! To dobrze, tez mi się moze ta informacja przydać ;) Quote
Zielsko Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Mokka napisał(a):Buuuuu, szkoda. A czy ewentualnie będzie można zmienić skład drużyny już po zgłoszeniu, a jeszcze przed pierwszymi zawodami? Być może za miesiąc będę miała zdjęty gips z nogi, a być może wciąż go będę miała jeszcze na zawodach, a zgłaszać się trzeba już w styczniu... A moje losy rozstrzygną się najwcześniej za miesiąc. Mozna, oczywiscie, szczegolnie w takiej sytuacji. Quote
Zielsko Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Ludek napisał(a):Reasumując, jeśli w FORT Cup lub FORT Cup 0 pies pobiegnie ze mną, to w FORT Cup Team musi również biec ze mną. Nie można na sam przebieg w FORT Cup Team zmienić przewodnika. Tak, dokladnie tak jest. Quote
Zielsko Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 saJo napisał(a):My jednak nie jedziemy...tydzien wczesniej jest seminarium, dwa tygodnie wczesniej wiosenne, a kiedys trzeba pracowac (juz i tak obijalam sie caly styczen). :diabloti: jednym slowem wykonczylismy konkurencje nasza pomyslowoscia :diabloti: Quote
Zielsko Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Ludek napisał(a):Nikt nie zmienia zasad. To tylko prozycja pod rozważenie. Przecież nie musicie z niej skorzystać. Nie zrobimy tak z dwoch powodow: - jest to spore zamieszanie organizacyjne, a my chcemy, zeby wszystko wyszlo na tip-top - W Polsce w pewnym momencie zaczelo sie tak dziac, ze jeden pies biegal na jednych zawodach z roznymi przewodnikami. Nie praktykuje sie tego nigdzie na swiecie i mysle, ze w Polsce nalezaloby sie z tej praktyki wycofac. Co innego zwykle zabawy, a co innego szumnie to nazywajac 'liczace sie biegi'. Quote
Zielsko Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 stereo napisał(a):To ja też mam pytanie. Czy mogę się zgłosić do zerówek, a potem przenieść się do openów? Oczywiście z wyprzedzeniem, nie na samych zawodach. Nasz poziom jest na granicy i dopiero na wiosennych (EDIT:zimowych) zobaczę, czy nadajemy się do openów. Nie ma problemu, tylko prosze informowac nas o takich zmianach jak najwczesniej. Zmienia poziomu po pierwszych albo drugich zawodach jest rowniez mozliwa, ale wtedy punkty zdobyte w zerowkach nie sumuja sie z punktami zdobytymi w openach. Quote
Recommended Posts