DT Iwa Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Mówiłam , mówiłam że Mój Ramzes umie chodzić na smyczy (próbuje) jeszcze tylko ty kochany uciekaj do domku :roll::p Quote
kajk@ Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Tylko jakiego domu mu szukamy ? i pana/pani - to musi być ktoś kto będzie się w stanie poświęcić na jego ułożenie - i koniecznie dom z ogródkiem. Quote
DT Iwa Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 No ja mysle że z domem i ogrodem bo to wariot wcielony musi swoje wybiegać:eviltong: Quote
szafra Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 DT Iwa napisał(a):No ja mysle że z domem i ogrodem bo to wariot wcielony musi swoje wybiegać:eviltong: Koniecznie z dużym ogrodem! Żadnych telefonów nie było? Quote
DT Iwa Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Kurde ludziska dzwonić to taki ładny pies (wariot) :cool1::cool1::cool1::cool1: och kochany nie mogę się doczekać aż ci pyska dam co byś sie nie zaraził :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
kajk@ Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Miałam w niedzielę randkę z Ramzesem :D I jesteśmy umówieni na za tydzień >:D Quote
DT Iwa Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Ramzes idzie na dwa fronty och kurna, ja bede w niedziele więc Ramzesa rezerwuję jaaaaa:lol::lol::lol: Quote
szafra Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 DT Iwa napisał(a):Ramzes idzie na dwa fronty och kurna, ja bede w niedziele więc Ramzesa rezerwuję jaaaaa:lol::lol::lol: Nie zdążyłaś, a trzeba było przyjechać :cool3::multi::cool3::multi:. Możesz go już nie zobaczyć :evil_lol:. Quote
kajk@ Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) też trzymam kciuki :-( Fotki z adopcji...Naszego waryjota Edited March 25, 2012 by kajk@ Quote
DT Iwa Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 (edited) szafra napisał(a):Nie zdążyłaś, a trzeba było przyjechać :cool3::multi::cool3::multi:. Możesz go już nie zobaczyć :evil_lol:. Kurna mam nadzieje że nie wróci do schroniska trzymam zatem kciuki :eviltong: no żałuje ale w sobote byłam i z nim pochodziłam wiec spacer był udany a dzień bardzo wykańczający:lol: ale ile kg zrzuciłam :cool1: łzy mi poleciały jak zobaczyłam te fotki. Marta a ci państwo go wzieli do domu z ogrodem?? Edited March 26, 2012 by DT Iwa Quote
szafra Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Domek z ogródkiem ma się rozumieć - bardzo dużo miejsca do biegania! Quote
DT Iwa Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 szafra napisał(a):Domek z ogródkiem ma się rozumieć - bardzo dużo miejsca do biegania! To w takim razie trzymam kciukole :multi: Quote
DT Iwa Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Nadal trzymam nie wracaj moje piękności Quote
kajk@ Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 kaszanka napisał(a):Czy Państwo poradzą sobie z psiakiem? Nie wiem :shake: na razie nie wrócił. Będę błagać Szanti by skontrolowała za tydzień dom do którego trafił. Codziennie myślę o wariacie i mam szczerą nadzieję ze Ramzes trochę się uspokoi. Wydaje mi się że Państwo mają złe metody wychowawcze. OBY MOJA INTUICJA SiĘ MYLIŁA !! Quote
szafra Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Złe metody - znaczy bicie ? Mam nadzieję, że nie ... Nie wracaj Ramzesku ! Quote
kajk@ Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Pani już przy mnie klepła kilka razy Ramzesa w dupę z komendą siad :( Strasznie się martwię bo Ramzes to bardzo specyficzny pies który ma ogromną siłę i mimo ze nigdy nie okazał mi agresji to martwię się czy przy nieodpowiednim prowadzeniu państwo na siebie bata nie ukręcą. :/ Pokazałm tej Pani że za smakołyki on wiele zrobi, na komendę z wyciągniętą lewą reką a w prawej trzymając psie ciastko siadał, i ładnie czekał - wiadomo jeszcze sporo pracy wymaga by na dłużej skupić jego uwagę, ale wiem ze przy duzym nakładzie pracy był by z niego dobrze ułożony psiak. A Państwo :( z podejściem raczej konserwatywnym i dość surowym mogą sobie właśnie nie poradzić. Wiecie co jest dla mnie najtrudniejsze w sprawach schroniska, pewnie dla Was też - bezsilność. Bo gdybym tylko miała dom z ogródkiem to wzieła bym Ramzesa i wyprowadziła na porządnego psa gotowego do adopcji. Ech pomażyć se mogę :/ Quote
DT Iwa Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 (edited) OOOOO co ja tu czytam, jak bym była tam w momęcie adopcji Ramzesa i zobaczyła to na własne oczy to chyba bym go nie oddała mimo tego że pewnie mało mam do gadania ale nie pozwolę aby mu się krzywda działa! :mad::mad: Może wizyta kontrolna? Tak za dwa tygodnie? Pod pretekstem odwiedzin naszego ulubieńca!:eviltong: Ramzes jest psem który jest wart uwagi i poświęcenia do ułożenia go ale nie takimi metodami:oops::shake: Dziewczyny pomocy jak się zmienia TYTUŁ Edited March 31, 2012 by DT Iwa Quote
szafra Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Wejdź na pierwszy post i opcje zaawansowane - wtedy się na górze w pasku pojawi tytuł wątku i możesz zmieniać. Też miałam ten sam kłopot :evil_lol:. Quote
kajk@ Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 DT Iwa napisał(a):OOOOO co ja tu czytam, jak bym była tam w momęcie adopcji Ramzesa i zobaczyła to na własne oczy to chyba bym go nie oddała mimo tego że pewnie mało mam do gadania ale nie pozwolę aby mu się krzywda działa! :mad::mad: Może wizyta kontrolna? Tak za dwa tygodnie? Pod pretekstem odwiedzin naszego ulubieńca!:eviltong: Ramzes jest psem który jest wart uwagi i poświęcenia do ułożenia go ale nie takimi metodami:oops::shake: Wiesz ja nie chciałam demonizowa Państwa, ale intuicja swoje :/ Jak to jest z tymi odwiedzinami czy kontrolą ? Przecież my jako wolontariusze nie mamy adresu, a schronisko ? praktykuje ? Bo wiem ze w umowie jest zapis o kontroli, jednak czy Szchronisko się zdecyduje ? Quote
kaszanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ja ze zdjęć wniosuję inną obawę - że temperament psa przerośnie moliwości wychowawcze Państwa - obym teą się myliła. A co do kontroli - to uważam że wpaśćmożna i po 5 dniach. :) Quote
DT Iwa Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 kaszanka napisał(a):ja ze zdjęć wniosuję inną obawę - że temperament psa przerośnie moliwości wychowawcze Państwa - obym teą się myliła. A co do kontroli - to uważam że wpaśćmożna i po 5 dniach. :) I też tak myślę temperament psa przerośnie tych państwa i oby tez się myliła Quote
Recommended Posts