Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bass z rodziną napisał(a):
no fajnie ale na czym to polega? bo jak mamy go oddac gdzies na miesiac to odpada my bez niego zyc nie mozemy:) nasze zycie tzn praca szkola sa podporzadkowane do niego wiec wiecie dziewczyny to nasz synek:)

Kochani, bez obawy:lol:, kto by chciał ten worek puchu:evil_lol:, teraz na wiosnę, może zimą tak, pierzynę by się z niego wyczesało:diabloti:, napisałam na pw

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bass z rodziną']mam jeszcze zadzwonic w piatek i sie umowic dokladnie:) a ty swojego psa tam szkolilas i jak? nauczyl sie czegos?
Tak cały czas chodze z dwoma moimi psiakami:) Z jednym miałam taki kłopot, że jak go puszczałam samego (musi dużo biegać bo to pół Husky), to gnał w las a ja stałam jak kołek i czekałam na niego przez kilka minut, ogólnie miałam kłopot żeby go w ogóle złapać, bo był tak nieufny, że jedna wielka masakra, a dzisiaj to czysta przyjemność chodzić z moją całą trójcą na spacerki.
o i tu mała fotka

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Eno bardzo ladny chlpak:) Nasz Bassior to tylko na psy tak ciezko reaguje ale tak to jest swietny i straszny lakomczuch ale na smyczy ladnie chodzi nie ciagnie tak:) juz nie moge sie doczekac zeby tam isc ciekawe jak on to wszystko przyjmie:)

Posted

Eno bardzo ladny chlpak:) Nasz Bassior to tylko na psy tak ciezko reaguje ale tak to jest swietny i straszny lakomczuch ale na smyczy ladnie chodzi nie ciagnie tak:) juz nie moge sie doczekac zeby tam isc ciekawe jak on to wszystko przyjmie:)

A My tu wszyscy czekamy na fotorelację :)

Posted

Jak łakomczuch to dobrze wróży:evil_lol:, uwierzcie;), będzie w smaczki zapatrzony, jak pojedziecie pierwszy raz, to żeby nie marnować lekcji;), dobre buty, wygodny ciuch i jakieś np parówki pokrojone w kieszeń, albo taką torebkę na brzuchu zapinaną, i tam smaczki trzymać, ja najlepiej lubię w kieszeni, tylko bez żadnych woreczków:mad:!!To musi być ciach i już wyciągnięte, a nie żebyście się z folią szamotali:lol:. Nie wiem jak Diana zaleca, ale ja ze swoim psem, żeby była mną zainteresowana, a nie innymi ( a była i to Baaaaardzo) zawsze kawałek parówki w ręku trzymałam:lol:, to chodziła przy nodze, zapatrzona we mnie i w rękę jak ta lala:evil_lol:. Suchego nie polecam, żadna rewelacja, ma na co dzień i pić się bardziej chce, ale zdecydujecie sami;). Zobaczycie jaki świetny fitness, a ludzie jacy fajni, mi ze szkolenia pozostało kilka przyjazni:lol:

Posted

A wiecie co z ta spanielka ze schroniska ktos ja wzial?

Ja jej nie widziałam potem ani razu, nie zapytałam:oops:czy poszła do domu...zapytam w sobotę:p

Posted

[quote name='karolkamadry']Tak cały czas chodze z dwoma moimi psiakami:) Z jednym miałam taki kłopot, że jak go puszczałam samego (musi dużo biegać bo to pół Husky), to gnał w las a ja stałam jak kołek i czekałam na niego przez kilka minut, ogólnie miałam kłopot żeby go w ogóle złapać, bo był tak nieufny, że jedna wielka masakra, a dzisiaj to czysta przyjemność chodzić z moją całą trójcą na spacerki.
o i tu mała fotka

Uploaded with ImageShack.us

Widzisz jak w rękę Karolki zapatrzony???:lol: Jak nic parówkę trzyma:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

BajUla napisał(a):
Jak łakomczuch to dobrze wróży:evil_lol:, uwierzcie;), będzie w smaczki zapatrzony, jak pojedziecie pierwszy raz, to żeby nie marnować lekcji;), dobre buty, wygodny ciuch i jakieś np parówki pokrojone w kieszeń, albo taką torebkę na brzuchu zapinaną, i tam smaczki trzymać, ja najlepiej lubię w kieszeni, tylko bez żadnych woreczków:mad:!!To musi być ciach i już wyciągnięte, a nie żebyście się z folią szamotali:lol:. Nie wiem jak Diana zaleca, ale ja ze swoim psem, żeby była mną zainteresowana, a nie innymi ( a była i to Baaaaardzo) zawsze kawałek parówki w ręku trzymałam:lol:, to chodziła przy nodze, zapatrzona we mnie i w rękę jak ta lala:evil_lol:. Suchego nie polecam, żadna rewelacja, ma na co dzień i pić się bardziej chce, ale zdecydujecie sami;). Zobaczycie jaki świetny fitness, a ludzie jacy fajni, mi ze szkolenia pozostało kilka przyjazni:lol:

No i dobrze by było jakby nic nie jadł od rana:)
Chociaż mój Łat był tak zestresowany za pierwszym razem, że parówki mogłam sobie w buty schować, a dzisiaj tak i owszem paróweczki są super:)

Posted

karolkamadry napisał(a):
No i dobrze by było jakby nic nie jadł od rana:)
Chociaż mój Łat był tak zestresowany za pierwszym razem, że parówki mogłam sobie w buty schować, a dzisiaj tak i owszem paróweczki są super:)

Karola, nie zniechęcaj, niech zabiorą z kilogram, jak ich Diana wymęczy sami zjedzą:evil_lol:

Posted

Bass news odcinek 153 :) Wczoraj na wieczornym spacerze Basowi zaczeło się coś dziać z tylnymi łapami, ledwo nimi poruszał, prawie ciagnąc za sobą. W domu mu się polepszyło ale humor padł mu całkiem, chodził jakiś jakby smutny, wystraszony. Postanowiliśmy pójść z Basiorem dziś do weterynarza. Na początek dostaliśmy strzała między oczy bo po oględzinach lekarz wypalił, że Bas ma 10 - 11 lat ! i że w schronisku cisną kity co do wieku, więc do końca nie wiadomo ile ma lat ale ponad 10 prawie na pewno, po drugie troche się utyło Basikowi i chłopak przechodzi na dietę co wpłynie na polepszenie stanu jego wysłużonych stawów. Zapalenie uszu to nie alergia tylko grzyb zwany drożdżycą. Czyszczenie i aplikowanie w uszy leków Bas przyjął niespokojnie, miał tam chyba wszystko prócz skrzydła od samolotu :) na ogryzaną łapę, uszy i stawy dostał zastrzyki które mają pomóc na wszystkie jego dolegliwości, wynikające też z wieku. Teraz leży sobie i kima nasz chłopaczyna, a przed nim jeszcze miesięczna kuracja na uszy i łapę, coś mu się też z gardziołekiem dzieję, może początki anginy albo to te grzyby z uszu od wewnatrz podążają i podrażniają gardło. A więc gruBasik ma teraz terminy napięte bo kuracja będzie w toku, a za tydzień już psia farma i będziemy szkolić naszego szczeniaczka :)

Posted

Z tym określaniem wieku psów po przejściach (schroniska, pseudohodowle, błąkanie się) bywa bardzo różnie...
Kiedy adoptowałam Sarinkę, była w tak marnym stanie, że wet określił jej wiek na na ok. 10 lat.
Będąc z nami, Sari "młodniała" :) Z każdym miesiącem, ubywał jej rok, aż "stanęła" na ok. 6 latach :D

Posted

nie.. nie wierze z tym wiekiem.. przeciez on nawet na tyle nie wyglada :shake: a co mowil wczesniej wet w szczecinie bo przeciez tez z Bassem wczesniej byliscie na wizycie. rozumiem "pomylic sie" o 2 lata ale o 5???????

Posted

some napisał(a):
nie.. nie wierze z tym wiekiem.. przeciez on nawet na tyle nie wyglada :shake: a co mowil wczesniej wet w szczecinie bo przeciez tez z Bassem wczesniej byliscie na wizycie. rozumiem "pomylic sie" o 2 lata ale o 5???????

Może ma ładne i zdrowe zęby, bo schroniskowi weci oceniają wiek po stanie zębów. W sumie to widać, że ma więcej niż 5 lat, bo ma siwiznę już na pyszczku, ale NIE DAŁABYM mu tych 10 lat ;) Zdaje mi się ze ma z 7-8 lat

Posted

Ja bym po siwiźnie nie oceniała wieku psa. Np. z labkami tak jest, że jeden psiak w wieku 3 lat moze mieć oszroniony cały pychol, a inny w wieku 9 lat ani jednego siewego włoska. Mam takiego właśnie labka.Ma 9 lat a wygląda jak szczeniaczek :D

Posted

No to w takim razie ja nie wiem ile on ma lat :evil_lol:

P.S.
Cioteczki mam prośbę!!!
w programie "GOT TO DANCE- TYLKO TANIEC" jest grupa TOP TOY'S, która przekaże pieniądze na koszalińskie zwierzęta. Zagłosujcie proszę! Dziennie można oddać 10 głosów! Za każdy procent, który maja jest 100 zł narazie maja 21% czyli 2100zł Głosowanie trwa do piatku. POMÓŻCIE im pomagać! https://apps.facebook.com/tylko-taniec/v/4f59e0e697e8b80001000010?code=AQCQ7OHOIDsh6Y6PdIzVK2T41d_M7PyIJm5Y7YUq4zE7NI4QqDEIF5u_o2bhN6St1POcpAd2Y0bjSOLTfqRWAq-e36i9f2IfhMP5eU0aQeJ55ggCH51iLmLe5u7yQ9TArABVGCKND3jmsf6fkSPNsEbvyFpRR7CV5ra9g4u2MakM4Bi3i0P-YVXN-cKNOW5VnhQ&_=

na faceboku jest wpis:

fecobook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001297128437