some Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 wspaniale wiesci, szkoda ze tylko jedna sunia... ale na pewno zaraz i druga znajdzie domek ciagle mysle czy wszystko w sobote sie uda, czy dojdzie do spotkania i w ogole... Quote
Joanna K. Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 some napisał(a):wspaniale wiesci, szkoda ze tylko jedna sunia... ale na pewno zaraz i druga znajdzie domek ciagle mysle czy wszystko w sobote sie uda, czy dojdzie do spotkania i w ogole... Szkoda tego rudzielca no ale cóż...padło gdzieś takie pytanie- czy może one są ze sobą za bardzo zżyte i może piej będzie ich nie rozdzielać... Myslałam o tym, szkoda Mi ich,wiem że będą tęsknić za sobą ale osobno mają większe szanse na dom. Co mam zrezygnować z domku dla czarnej ? Dom sprawdzony, z ogrodem a tam już czeka koleżanka do zabaw :D Mam nadzieję że i rudej się znajdzie domek. A co do soboty, to bądźmy dobrej mysli :) Quote
BajUla Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Joanna K. napisał(a):Pochwalę się...jest domek dla suni husky w Poznaniu. Załatwiamy transport.:D Ruda zostanie sama :( Fantastyczna wiadomość!! Mam nadzieję, że Do Bassika też się szczęście uśmiechnie. To rozumiem, że w sobotę dasz radę przyjechać? A jak myślisz, jak będziemy o 13 to zdążymy załatwić wszystko, tzn pofotografować te psiaki? Bo dobrze byłoby je wyciągnąć z kojców... Quote
BajUla Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Joanna K. napisał(a):A ile Nas w końcu będzie ? ;) Dobre pytanie, piszcie proszę, kto jeszcze wpadnie;) JA będę:p Quote
Joanna K. Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 BajUla napisał(a): JA będę:p Ja będę :eviltong: Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Some, kupiłaś smycz i obrożę? Dziewczyny, a może jeszcze jeden komplet by się przydał, bo jak Bassik:p....to żeby resztę wyprowadzić. Myślę, że taki tylko na jutro, więc może weźmie któraś obrożę swojego psa (bo wy macie olbrzyyymy:evil_lol:, ja aktualnie mam wypierdka:diabloti:). Mam porządna smycz na taśmie po poprzedniej mojej amstaffce, resztę niestety oddałam i nie mam. Smycz zabiorę. Czyli, reasumując, potrzebna jest dodatkowa obroża do pożyczenia na jutro ;). Quote
Joanna K. Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jedna obroża Red Dingo pojechała do Poznania z Lakim http://www.dogomania.pl/threads/220540-LAKU%C5%9A-czarny-idealny-labek-ju%C5%BC-w-DT-zbieramy-na-karm%C4%99-weta-i-ma%C5%82y-d%C5%82ug Coś wyszukam u Rafiego i zabiorę ze sobą - obroże i smycz :) Nie kupujcie. Quote
some Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 pani Malgosia napisala smsa i potwierdzila spotkanie :p czyli co nie kupowa wyprawki dla Bassa? dzis mialam jechac i kupic. dziewczyny jak psy po kilka w boksie to nie wiem czy sie uda je wyprowadzic, trzeba wtedy wziac wszystkie zeby po powrocie sie nie pogryzly.... Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 NIkt Wam nie da wyprowadzic psa z boksu zborowego, zeby wziac je wszytskie tez raczej nie dostaniecie pozwolenia, bo to moze sie skonczyc tragadia i smiercia ktoregos po powrocie, nawet jak wyjda wspolnie. Takie psiaki albo wychodza na zawsze, albo tkwia tam blagajac o dotyk. Czasem samo poglaskanie przez kraty, konczy sie wizyta w szpitalu jednego z psow z boksu, wiec starajcie sie im nawet smaczkow nie dawac :( Strasznie glupie sa te boksy :( Quote
some Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 tak własnie podejrzewalam. a te potrójne? Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 some napisał(a):tak własnie podejrzewalam. a te potrójne? Niestety te potrojne tez :( Psy sie potrafia sciac nawet przy wejsciu pracownikow schroniska, bo to bardzo silne podniecenie :( Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Some, chociaż jedna dobra wiadomość, że P.Małgosia potwierdziła spotkanie:p Jaka ja bezmyślna jestem:shake:.....w swojej naiwności nie pomyślałam o tym, co some i ageralion napisały wyżej, przepraszam:oops:....biedne psiny... No cóż, trzeba będzie wziąć się w garść i spróbować podziałać na tyle, na ile warunki pozwolą. Quote
Joanna K. Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 some napisał(a):pani Malgosia napisala smsa i potwierdzila spotkanie :p czyli co nie kupowa wyprawki dla Bassa? dzis mialam jechac i kupic. . To super ! A co do wyprawki to mozna kupić, Ja potrzebuje do moich tymczasów :) Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 To ni esa przemyslenia, to zderzenie z rzeczywistoscia schroniskowa :( Jesli nie zbuduja nowego, nic sie nie zmieni w kwesti dobrostanu naszych psiakow bidulowych, dlatego tak bardzo trzymam kciuki za to nowe osiedle i przenosiny naszego schronu... Quote
Joanna K. Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Ageralion dzięki za wszystkie informacje, chociaż są smutne dla Nas :( Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ageralion napisał(a):Niestety te potrojne tez :( Psy sie potrafia sciac nawet przy wejsciu pracownikow schroniska, bo to bardzo silne podniecenie :( Boże, jak im to zmniejsza szanse...a niby mamy XXI wiek:shake:, durnowate kładki za kupę kasy budują na basenie górniczym, zbrojone jak na atak atomowy, a tam - niech się pozażerają, mniejszy problem. Wszystko ogrodzić, pozasłaniać, żeby nikomu nie psuć samopoczucia i sumienie czyste...wiecie....brak mi słów:-( Przepraszam Bassa, że na jego wątku takie tam gorzkie żale, ach... Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ageralion napisał(a):To ni esa przemyslenia, to zderzenie z rzeczywistoscia schroniskowa :( Jesli nie zbuduja nowego, nic sie nie zmieni w kwesti dobrostanu naszych psiakow bidulowych, dlatego tak bardzo trzymam kciuki za to nowe osiedle i przenosiny naszego schronu... Ja też trzymam kciuki za to osiedle, jak za żaaadne inne:cool3:. Mam nadzieję, że inwestycja szybko ruszy i znajdzie si milion chętnych na mieszkania... I oby ten nowy schron był taki jak na wizualizacji i szefowała Pani Danusia II:p Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Mylisz schroniska ;) Te wizualizacje to schron w DObrej, dla Polic i gmin okolicznych, bardzo potrzebny, bo niestety Sierakowo to dramat. Sprawa przeniesiania schroniska z woj.polskiego jest ze stycznia i dopiero beda ok kwietnia propozycje na nowe miejsce... Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ageralion napisał(a):Mylisz schroniska ;) Te wizualizacje to schron w DObrej, dla Polic i gmin okolicznych, bardzo potrzebny, bo niestety Sierakowo to dramat. Sprawa przeniesiania schroniska z woj.polskiego jest ze stycznia i dopiero beda ok kwietnia propozycje na nowe miejsce... Ups...ale się wstydzam:oops:...znowu wtopa:oops:...chyba przestanę się odzywać:placz: Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Aj tam wtopa ;) Mnie tez zaskoczyli tymi newsami w styczniu i staram sie dzielic wesola nowina, zeby cale miasto trzymalo kciuki za powodzenie obu inwestycji ;) SPrawa z Dobra ciagnie sie od lat i podobno ma sie ruszyc w tym roku, ale to samo obiecuja i obiecuja i obiecuja :( Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 some napisał(a):gdzie sa wizualizacje? Ja widziałam bodajże na gazeta.pl w dziale Szczecin - nie pamiętam kiedy, ale łba nie dam sobie obciąć:eviltong:....wyglągało super..ageralion może więcej wie:lol: Quote
ageralion Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 No wlasnie siedze i szukam tych artykulow dwoch, bo sa napewno gdzies na watku astow, a tam napaplane ze szok :evil_lol: Quote
Recommended Posts