Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wspaniale wiesci, szkoda ze tylko jedna sunia... ale na pewno zaraz i druga znajdzie domek
ciagle mysle czy wszystko w sobote sie uda, czy dojdzie do spotkania i w ogole...

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

some napisał(a):
wspaniale wiesci, szkoda ze tylko jedna sunia... ale na pewno zaraz i druga znajdzie domek
ciagle mysle czy wszystko w sobote sie uda, czy dojdzie do spotkania i w ogole...

Szkoda tego rudzielca no ale cóż...padło gdzieś takie pytanie- czy może one są ze sobą za bardzo zżyte i może piej będzie ich nie rozdzielać...
Myslałam o tym, szkoda Mi ich,wiem że będą tęsknić za sobą ale osobno mają większe szanse na dom.
Co mam zrezygnować z domku dla czarnej ? Dom sprawdzony, z ogrodem a tam już czeka koleżanka do zabaw :D
Mam nadzieję że i rudej się znajdzie domek.

A co do soboty, to bądźmy dobrej mysli :)

Posted

Joanna K. napisał(a):
Pochwalę się...jest domek dla suni husky w Poznaniu. Załatwiamy transport.:D
Ruda zostanie sama :(

Fantastyczna wiadomość!!

Mam nadzieję, że Do Bassika też się szczęście uśmiechnie. To rozumiem, że w sobotę dasz radę przyjechać? A jak myślisz, jak będziemy o 13 to zdążymy załatwić wszystko, tzn pofotografować te psiaki? Bo dobrze byłoby je wyciągnąć z kojców...

Posted

Some, kupiłaś smycz i obrożę?

Dziewczyny, a może jeszcze jeden komplet by się przydał, bo jak Bassik:p....to żeby resztę wyprowadzić. Myślę, że taki tylko na jutro, więc może weźmie któraś obrożę swojego psa (bo wy macie olbrzyyymy:evil_lol:, ja aktualnie mam wypierdka:diabloti:). Mam porządna smycz na taśmie po poprzedniej mojej amstaffce, resztę niestety oddałam i nie mam. Smycz zabiorę.
Czyli, reasumując, potrzebna jest dodatkowa obroża do pożyczenia na jutro ;).

Posted

pani Malgosia napisala smsa i potwierdzila spotkanie :p
czyli co nie kupowa wyprawki dla Bassa? dzis mialam jechac i kupic.
dziewczyny jak psy po kilka w boksie to nie wiem czy sie uda je wyprowadzic, trzeba wtedy wziac wszystkie zeby po powrocie sie nie pogryzly....

Posted

NIkt Wam nie da wyprowadzic psa z boksu zborowego, zeby wziac je wszytskie tez raczej nie dostaniecie pozwolenia, bo to moze sie skonczyc tragadia i smiercia ktoregos po powrocie, nawet jak wyjda wspolnie. Takie psiaki albo wychodza na zawsze, albo tkwia tam blagajac o dotyk. Czasem samo poglaskanie przez kraty, konczy sie wizyta w szpitalu jednego z psow z boksu, wiec starajcie sie im nawet smaczkow nie dawac :( Strasznie glupie sa te boksy :(

Posted

Some, chociaż jedna dobra wiadomość, że P.Małgosia potwierdziła spotkanie:p

Jaka ja bezmyślna jestem:shake:.....w swojej naiwności nie pomyślałam o tym, co some i ageralion napisały wyżej, przepraszam:oops:....biedne psiny...
No cóż, trzeba będzie wziąć się w garść i spróbować podziałać na tyle, na ile warunki pozwolą.

Posted

some napisał(a):
pani Malgosia napisala smsa i potwierdzila spotkanie :p
czyli co nie kupowa wyprawki dla Bassa? dzis mialam jechac i kupic.
.

To super ! A co do wyprawki to mozna kupić, Ja potrzebuje do moich tymczasów :)

Posted

To ni esa przemyslenia, to zderzenie z rzeczywistoscia schroniskowa :( Jesli nie zbuduja nowego, nic sie nie zmieni w kwesti dobrostanu naszych psiakow bidulowych, dlatego tak bardzo trzymam kciuki za to nowe osiedle i przenosiny naszego schronu...

Posted

ageralion napisał(a):
Niestety te potrojne tez :( Psy sie potrafia sciac nawet przy wejsciu pracownikow schroniska, bo to bardzo silne podniecenie :(

Boże, jak im to zmniejsza szanse...a niby mamy XXI wiek:shake:, durnowate kładki za kupę kasy budują na basenie górniczym, zbrojone jak na atak atomowy, a tam - niech się pozażerają, mniejszy problem. Wszystko ogrodzić, pozasłaniać, żeby nikomu nie psuć samopoczucia i sumienie czyste...wiecie....brak mi słów:-(
Przepraszam Bassa, że na jego wątku takie tam gorzkie żale, ach...

Posted

ageralion napisał(a):
To ni esa przemyslenia, to zderzenie z rzeczywistoscia schroniskowa :( Jesli nie zbuduja nowego, nic sie nie zmieni w kwesti dobrostanu naszych psiakow bidulowych, dlatego tak bardzo trzymam kciuki za to nowe osiedle i przenosiny naszego schronu...

Ja też trzymam kciuki za to osiedle, jak za żaaadne inne:cool3:. Mam nadzieję, że inwestycja szybko ruszy i znajdzie si milion chętnych na mieszkania...
I oby ten nowy schron był taki jak na wizualizacji i szefowała Pani Danusia II:p

Posted

Mylisz schroniska ;) Te wizualizacje to schron w DObrej, dla Polic i gmin okolicznych, bardzo potrzebny, bo niestety Sierakowo to dramat. Sprawa przeniesiania schroniska z woj.polskiego jest ze stycznia i dopiero beda ok kwietnia propozycje na nowe miejsce...

Posted

ageralion napisał(a):
Mylisz schroniska ;) Te wizualizacje to schron w DObrej, dla Polic i gmin okolicznych, bardzo potrzebny, bo niestety Sierakowo to dramat. Sprawa przeniesiania schroniska z woj.polskiego jest ze stycznia i dopiero beda ok kwietnia propozycje na nowe miejsce...

Ups...ale się wstydzam:oops:...znowu wtopa:oops:...chyba przestanę się odzywać:placz:

Posted

Aj tam wtopa ;) Mnie tez zaskoczyli tymi newsami w styczniu i staram sie dzielic wesola nowina, zeby cale miasto trzymalo kciuki za powodzenie obu inwestycji ;) SPrawa z Dobra ciagnie sie od lat i podobno ma sie ruszyc w tym roku, ale to samo obiecuja i obiecuja i obiecuja :(

Posted

some napisał(a):
gdzie sa wizualizacje?

Ja widziałam bodajże na gazeta.pl w dziale Szczecin - nie pamiętam kiedy, ale łba nie dam sobie obciąć:eviltong:....wyglągało super..ageralion może więcej wie:lol: