Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zniknęły dwie strony naszych wpisów :placz:

Izaiza, jak tak pięknie Was witałam, buziaki przesyłałam Oskarowi i Błażejowi...
i wszystko szlag trafił! Brzydkie dogo!!!

Posted

Właśnie widzę ,że coś jes nie tak.A taką długą historyjkę wam napisałam ;)
wieczorkiem jek znajdę chwilkę czasu to napiszę od nowa.Pozdrawiam.

Posted

witaj witaj!!!!!
Alez udalo sie naszemu psiakowi!!!!!!!!
A brazowa sie znow czepia!!!!o panie moj najdrozszy!!!!!identyfikator identyfikator!!!!ta tylko o jednym!!!!!!co za dziewucha!!!!!!!
A tak na serio to ,,,brazowa ma racje identyfikator to najwazniejszarzecz na swicie dla dogomaniakow!!!A pozatym ma prawo ingerencji ,,choc takiej delikatnej @@@w koncu to dziki Brazowej ten nasz szarak ma domek,,,bo kto jest tu az tak uparty ze poruszy niebo i ziemie,,a do mnie sie czepiala ze ja w krwi to goralka zaciekla,,,,a tu prosze ,,raz zabrac Brazowa w gory i jak sie dziewczyna zmienia,,,,
Jak bedzie marniec w swojej upartosci to znow ja zabiore i naprawie dziwuche jedna!!!!!
Oj Brazowa Brazowa ,,udaje ci sie tyle szczescia dac naszym sopociakom ze nawet nie zdajesz sobie sprawy!!!!ile to juz naszych czprakow poszlo do domow?????
Ringo jest juz na tej liscie czekamy teraz na kolejnego padaczkowac!!!obiecalas!!!! i mmam nadzieje ze twoj upor nie okrzepl,,,,
POzdrawiam ringo i wlascicieli!!!!!........................

Posted

Identyfikator juz się robi ,do odebrania niestety dopiero po świętach.Za to jest ładny , w kształcie kości ;) .
Ringo ma się świetnie możę aż za :lol: ponieważ z obżartucha zmienił się w wybrednego pieska,ale to nie problem.

Posted

Wiewiorko,Ty mi tu nie groz ,ze mnie naprawisz! :lol: :mad:
ja sie nie dam!

izaiza,czytałam historie o tym,jak zrodzila sie decyzja o adopcji Ringo i przyznam,ze nie moge o tym myslec bez łez.Gdy wyobraze sobie Oskara w tej tragicznej chwili.......co On musiał przejsc.To wspaniały chłopiec i dał Ringowi dom,usciskaj Go ode mnie.

Posted

Oto historia .
5 lat temu dzieci przyniosły do domu 2 -tygodniowego szczeniaka.Odchowaliśmy,wykarmiliśmy butelką i wyrosła z tego malutka czarna suczka KAMA.
Kama lubiła wszystkich domowników,jednak najbardziej była zżyta z Oskarem-spała z nim,jadła,rozmawiała,oglądała telewizje ,etc...
11 dni temu Oskar zabrał Kamę na wieczorny spacer.Nikt nie wie jak ale piesek wyrwał się mu i wbiegł wprost pod rozpędzony samochód (wszystko na oczach Oskara).Zapłakany przyniósł do domu martwego psa.
Następne 3 dni to był koszmar,Oskar nie spał,nie jadł,nie chciał chodzić do szkoły,od płaczu stracił głos.
Naradziłam się z mężem i stwierdziliśmy ,że jedynym wyjściem jest przygarnięcie nowego psa.
Poszłam rozmawiać z synem.Początkowo nie chciał nawet słuchać.Na szczęście udało mi się go przekonać.
Otworzyliśmy internet i zaczeliśmy oglądać rasowe psy ;wersji było kilka od małego szczeniaka po dorosłego psa.
Postanowiliśmy obejrzeć strony schronisk z Trójmiasta,najpierw Gdynia-nic,następnie Sopot.
Oskar zobaczył Ringo i powiedział ,,Mamo jak on musi cierpieć jeżeli dostał padaczki z rozpaczy,,.Już wiedziałam że Oskar podjął decyzję pozostało mi się tylko z nim zgodzić.
Od kiedy Ringo jest u nas,moje dziecko znów się uśmiecha.
My daliśmy psu tylko jedzenie i miłość -ale on dał nam dużo więcej.Sami nie wiemy jak ale postaramy mu się odwdzięczyć za każdy uśmiech naszego syna.
Pozdrawiam Iza.

Posted

O mateńko!!!! Co Oskar przeżył :-(, takie dramatyczne przeżycia... mały chłopiec i wielki dramat. Kochany dzieciak, wzruszające jest jego podejście do historii Ringo i decyzja, że to własnie on zastapi mu ukochaną Kamę.
Dwa zrozpaczone serducha zawsze się zrozumieją!
Oskarku, jesteś cudowny!!! Masz współczujące i kochające serce, wielu dorosłych mogłoby się uczyć od Ciebie co to przyjaźń, dobroć i empatia.
Pozdrawiam Cię serdecznie :calus:
Izaiza, miłość włascicieli i pełna miska, to dla psa największy skarb!!!
Bądźcie razem szczęsliwi, kochajcie się mocno i cieszcie się każdym wspólnym dniem!

Dziękuję, że opowiedziałaś nam tę historię! Wzruszające to i piękne zarazem...

Posted

Wiedziałam, że czytanie dogo w pracy to błąd. I mam karę, siedzę zasmarkana, z rozmazanym tuszem i wszyscy patrzą na mnie dziwnie.

Oskar i Ringo odnaleźli się nawzajem i wierzę, że teraz już obaj będą zawsze razem.

Dużo, dużo wiosennych uścisków dla Oskarka, Ringulca i całej rodzinki.

Posted

Dzięki za uściski ,wszystkie oczywiście przekazałam.
Ringo z dnia na dzień robi się piękniejszy i weselszy.Dziś Oskara odwiedzili koledzy z klasy.Po prostu pękałam ze śmiechu gdy moje dziecko prezentowało wszystkie zalety psa:lol:
Tak sobie pomyślałam ,że po modzie na różne rasowe psy powinna zapanować moda na psy ze schroniska:)

Posted

Wszystkim Ludziom Ringo przesyłamy świąteczne serdeczności!!!

W dzień Święta Wielkanocnego życzymy jaja smacznego,
świąt pogodnych i radosnych, spełnionych marzeń
oraz tchnienia wiosny

Posted

Tęczowych Pisanek
Na stole pyszności
Mokrego Dyngusa
I wspaniałych gości
Niech to będzie czas uroczy
Życzę miłej Wielkiej Nocy!

IZA Z RODZINKĄ I RINGO.

Posted

Całej wspaniałej rodzince, u której Ringo znalazł bezpiczną przystań:
Pełnych spokoju i radości
Świąt Wielkanocnych,
dobrego wypoczynku w rodzinnym gronie
oraz
optymizmu,energii i nadziei na lepszą przyszłość.

Kasia i reszta;)

Guest Kamcia_14
Posted

Ringo został oblany w lany poniedziałek :razz: ?

Posted

Na szczęście Ringo wygląda groznie,więc ani on ani ja nie zostaliśmy zlani na porannym spacerku.Natomisat w domu trochę się nam dostało ;) .
Ringo został wczoraj sam w domu po raz pierwszy trochę się baliśmy ,ale nie ma problemów.
Pozdrawiam Iza z rodzinką.

Posted

Wygląda groznie ale to dalej pluszak:lol: .
Nabiera masy z dnia na dzień i pewności siebie też.
Nawet dziś słyszałam jak szczeka!!!!!!!Jakiś mały piesek szczekał na niego pod sklepem,Ringo popatrzył na niego z obrzydzeniem i wydobył z siebie HAU.:lol: :lol: :lol:
Byłam w szoku-mały piesek też ;) .
Jeśli chodzi o Rolfa ,to strasznie się cieszę,że znalazł dom.Ten pies bardzo mi się podobał i właściwie to wybieraliśmy między nim a Ringo.

Posted

Ringo to bardzo inteligentny pies,właściwie niczego nie trzeba go uczyć-rozumiemy się bez słów.
Ja pracuję przy komputerze ,dwa dni temu Ringo chciał wyjść w nocy na dwór;przyszedł do mnie i zaczął podbijać mi mordką prawą rękę tak ,że nie mogłam pisać.
Z dnia na dzień widać jak Ringo się przywiązuje do nas,cieszy się gdy wracamy do domu,staje za mną jak ktoś przychodzi do nas,przestał też reagować entuzjastycznie na ludzi,których nie zna
Oby tak dalej!

Guest Kamcia_14
Posted

Witamy z rana Ringusia :multi: .
Do której się spało :razz: ?

Guest Kamcia_14
Posted

[quote name='izaiza']witamy!
Ringuś spał do 7:00 ,pańcia wcale :lol:
O 7 poszliśmy sobie na spacerek teraz czas na poranną kawę.
Miłego dnia życzymy:lol:

Co za śpioch :crazyeye: . Sama chciałabym aby Kamcia :loveu: była takim śpioszkiem , a nie rannym ptaszkiem wstającym o 5.00 :shake: .