Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rewelacja napisał(a):
Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami?
Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno...

Żabcia była już u weta, jest bardzo, bardzo stareńka, myślę, że nie będzie tego problemu, bo pewnie niewiele jej czasu zostało. Ale to nie ja decyduję. Prosiłam o DT, ale mówię uczciwie, że ten domek już jej nie odda.

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

toyota napisał(a):
Żabcia była już u weta, jest bardzo, bardzo stareńka, myślę, że nie będzie tego problemu, bo pewnie niewiele jej czasu zostało. Ale to nie ja decyduję. Prosiłam o DT, ale mówię uczciwie, że ten domek już jej nie odda.

a na ile latek została oceniona? a listwy Asiu jak? tylko ten jeden guzek?

Posted (edited)

Rewelacja napisał(a):
Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami?
Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno...

Może ja się źle wyraziłam. Nie jest aż tak źle. Pani jest osobą w sile wieku ok. 40 l. i pracującą.

Ma też zaprzyjaźnionego weta i opiekę wet. nie wymagającą specjalistycznego sprzętu, sunia będzie miała zapewnioną.

Mam jedynie zastrzeżenia co do karmy, no ale przy tylu zwierzakach nie ma co się dziwić, że trudno jest karmić czymś lepszym.

Edited by toyota
Guest monia3a
Posted

elik napisał(a):
Może w takim razie miejsce szykowane dla Żabci posłuży tej drugiej kruszynce ?

Do przemyślenia ale ja na tę chwilę mogę przyjąć psiaka naprawdę małego max 4 kg

Posted

monia3a napisał(a):
Do przemyślenia ale ja na tę chwilę mogę przyjąć psiaka naprawdę małego max 4 kg

A jeszcze jeden kilogramek, taki maleńki nie mógłby się zmieścić :modla:
Ja mam teraz 3 psiaki stałe + 1 malutki tymczasik - szczenie. Najstarsza moja psinka ma ok. 13 lat (dokładnie nie wiadomo, bo jest ze schronu)
Już sobie powiedziałam, że jak odejdzie, oby żyła jak najdłużej, to w jej miejsce będę brała na DT takie staruszki małe, nie radzące sobie w schronie :-(

Posted

malagos napisał(a):
Ale ta pani nie jest zbieraczką?..............Tyle zwierząt, boziulko.......

Malagos, nie przesadzaj, pani ma teraz 6 psów, to tylko o jednego więcej niż Ty ;). Kotów nie liczyłam, może jest trochę mniej ;).

Guest monia3a
Posted

[quote name='elik']A jeszcze jeden kilogramek, taki maleńki nie mógłby się zmieścić :modla:
Ja mam teraz 3 psiaki stałe + 1 malutki tymczasik - szczenie. Najstarsza moja psinka ma ok. 13 lat (dokładnie nie wiadomo, bo jest ze schronu)
Już sobie powiedziałam, że jak odejdzie, oby żyła jak najdłużej, to w jej miejsce będę brała na DT takie staruszki małe, nie radzące sobie w schronie :-(

Teoretycznie by nie zawadził ;)

Posted (edited)

monia3a napisał(a):
Teoretycznie by nie zawadził ;)

Moniu, jeśli chcesz to pojadę do schronu i zrobię tej suni jeszcze jakieś zdjęcia jak stoi, to może będzie lepiej widać jakiej jest wielkości.

Strasznie mi jej szkoda :-(, to mój typ, cichutka, starsza, taka niepozorna. Mam już takie podobne 3 maluchy :cool1:. ( tzn. razem 7 w domu i jeszcze ON- ka ostatnio "zdjęłam" z ulicy, ale jest w kojcu, bo na 2 pokoje nie mam go jak wcisnąć).

Edited by toyota
Posted

pędzelopka napisał(a):
Elik pokaż co tam masz w zanadrzu :)

Cha, cha cha ale trafiłaś :) W zanadrzu właśnie, nosiłam na spacerkach tą małą srulkę, mojego tymczasika, którego dzisiaj zawizołam do fantastycznego DS :)
Czy może o portfel chodzi ? Jeśli tak to coś dorzucić mogę :)

Guest monia3a
Posted

toyota napisał(a):
Moniu, jeśli chcesz to pojadę do schronu i zrobię tej suni jeszcze jakieś zdjęcia jak stoi, to może będzie lepiej widać jakiej jest wielkości.

Strasznie mi jej szkoda :-(, to mój typ, cichutka, starsza, taka niepozorna. Mam już takie podobne 3 maluchy :cool1:. ( tzn. razem 7 w domu i jeszcze ON- ka ostatnio "zdjęłam" z ulicy, ale jest w kojcu, bo na 2 pokoje nie mam go jak wcisnąć).

W tej chwili nie bardzo mogę wziąć kolejnego psiaka, bo przyjechał do mnie dzikawy kot, którego chcę jak najszybciej oswoić i zajmuje mi on praktycznie cały mój wolny czas. Jak się oswoi to pomyślę, a zdjęcia możesz zrobić to może poszukamy psiakowi jakiegoś innego lokum, można założyć jej osobny wątek i szukać.

Posted

[quote name='monia3a']W tej chwili nie bardzo mogę wziąć kolejnego psiaka, bo przyjechał do mnie dzikawy kot, którego chcę jak najszybciej oswoić i zajmuje mi on praktycznie cały mój wolny czas. Jak się oswoi to pomyślę, a zdjęcia możesz zrobić to może poszukamy psiakowi jakiegoś innego lokum, można założyć jej osobny wątek i szukać.

ona ma swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/221557-Kaleka-w-schronie-(((-POTRZEBNY-DT/page7

Posted

pędzelopka napisał(a):
:lol: nie nie o portfel :lol: czyli ten kilogramik był w zanadrzu i jest już w DS.

Tak, od wczoraj jest w fantastycznym domku :)

Posted

jaguska napisał(a):
ja się już pogubiłam :roll:

Faktycznie można się pogubić, bo o tylu różnych psiakach była mowa :)
Aktualnie potrzebującym pomocy psiakiem z tego wątku jest psiaczek ze zdjęcia w poście nr 120