toyota Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Rewelacja napisał(a):Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami? Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno... Żabcia była już u weta, jest bardzo, bardzo stareńka, myślę, że nie będzie tego problemu, bo pewnie niewiele jej czasu zostało. Ale to nie ja decyduję. Prosiłam o DT, ale mówię uczciwie, że ten domek już jej nie odda. Quote
Andzike Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Gosiapk napisał(a):Glos rozsadku, wart rozważenia przez Toyotę. Popieram, też mi się do wydaje sensownym rozwiązaniem. Quote
Kasia77 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 toyota napisał(a):Żabcia była już u weta, jest bardzo, bardzo stareńka, myślę, że nie będzie tego problemu, bo pewnie niewiele jej czasu zostało. Ale to nie ja decyduję. Prosiłam o DT, ale mówię uczciwie, że ten domek już jej nie odda. a na ile latek została oceniona? a listwy Asiu jak? tylko ten jeden guzek? Quote
Rewelacja Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 No właśnie, a ile ona ma lat? Może odpuścić sobie ten zabieg bo może zagrażać jej życiu... Quote
toyota Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 (edited) Rewelacja napisał(a):Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami? Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno... Może ja się źle wyraziłam. Nie jest aż tak źle. Pani jest osobą w sile wieku ok. 40 l. i pracującą. Ma też zaprzyjaźnionego weta i opiekę wet. nie wymagającą specjalistycznego sprzętu, sunia będzie miała zapewnioną. Mam jedynie zastrzeżenia co do karmy, no ale przy tylu zwierzakach nie ma co się dziwić, że trudno jest karmić czymś lepszym. Edited January 25, 2012 by toyota Quote
pędzelopka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Ależ błyskawiczna akcja. Czyli oficjalnie sunia ma nowy domek? Quote
Guest monia3a Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 elik napisał(a):Może w takim razie miejsce szykowane dla Żabci posłuży tej drugiej kruszynce ? Do przemyślenia ale ja na tę chwilę mogę przyjąć psiaka naprawdę małego max 4 kg Quote
malagos Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Gosiapk napisał(a):Glos rozsadku, wart rozważenia przez Toyotę. Ale ta pani nie jest zbieraczką?..............Tyle zwierząt, boziulko....... Quote
elik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 monia3a napisał(a):Do przemyślenia ale ja na tę chwilę mogę przyjąć psiaka naprawdę małego max 4 kg A jeszcze jeden kilogramek, taki maleńki nie mógłby się zmieścić :modla: Ja mam teraz 3 psiaki stałe + 1 malutki tymczasik - szczenie. Najstarsza moja psinka ma ok. 13 lat (dokładnie nie wiadomo, bo jest ze schronu) Już sobie powiedziałam, że jak odejdzie, oby żyła jak najdłużej, to w jej miejsce będę brała na DT takie staruszki małe, nie radzące sobie w schronie :-( Quote
toyota Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 malagos napisał(a):Ale ta pani nie jest zbieraczką?..............Tyle zwierząt, boziulko....... Malagos, nie przesadzaj, pani ma teraz 6 psów, to tylko o jednego więcej niż Ty ;). Kotów nie liczyłam, może jest trochę mniej ;). Quote
Guest monia3a Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='elik']A jeszcze jeden kilogramek, taki maleńki nie mógłby się zmieścić :modla: Ja mam teraz 3 psiaki stałe + 1 malutki tymczasik - szczenie. Najstarsza moja psinka ma ok. 13 lat (dokładnie nie wiadomo, bo jest ze schronu) Już sobie powiedziałam, że jak odejdzie, oby żyła jak najdłużej, to w jej miejsce będę brała na DT takie staruszki małe, nie radzące sobie w schronie :-( Teoretycznie by nie zawadził ;) Quote
jaguska Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Moje 30 zł jako składka do transportu nadal aktualne,skoro okruszek wątkowy ma domek na miejscu to może być na tego psiaka od elik :-) Quote
pędzelopka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Elik pokaż co tam masz w zanadrzu :) Quote
toyota Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 (edited) monia3a napisał(a):Teoretycznie by nie zawadził ;) Moniu, jeśli chcesz to pojadę do schronu i zrobię tej suni jeszcze jakieś zdjęcia jak stoi, to może będzie lepiej widać jakiej jest wielkości. Strasznie mi jej szkoda :-(, to mój typ, cichutka, starsza, taka niepozorna. Mam już takie podobne 3 maluchy :cool1:. ( tzn. razem 7 w domu i jeszcze ON- ka ostatnio "zdjęłam" z ulicy, ale jest w kojcu, bo na 2 pokoje nie mam go jak wcisnąć). Edited January 27, 2012 by toyota Quote
elik Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 pędzelopka napisał(a):Elik pokaż co tam masz w zanadrzu :) Cha, cha cha ale trafiłaś :) W zanadrzu właśnie, nosiłam na spacerkach tą małą srulkę, mojego tymczasika, którego dzisiaj zawizołam do fantastycznego DS :) Czy może o portfel chodzi ? Jeśli tak to coś dorzucić mogę :) Quote
Guest monia3a Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 toyota napisał(a):Moniu, jeśli chcesz to pojadę do schronu i zrobię tej suni jeszcze jakieś zdjęcia jak stoi, to może będzie lepiej widać jakiej jest wielkości. Strasznie mi jej szkoda :-(, to mój typ, cichutka, starsza, taka niepozorna. Mam już takie podobne 3 maluchy :cool1:. ( tzn. razem 7 w domu i jeszcze ON- ka ostatnio "zdjęłam" z ulicy, ale jest w kojcu, bo na 2 pokoje nie mam go jak wcisnąć). W tej chwili nie bardzo mogę wziąć kolejnego psiaka, bo przyjechał do mnie dzikawy kot, którego chcę jak najszybciej oswoić i zajmuje mi on praktycznie cały mój wolny czas. Jak się oswoi to pomyślę, a zdjęcia możesz zrobić to może poszukamy psiakowi jakiegoś innego lokum, można założyć jej osobny wątek i szukać. Quote
Kasia77 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='monia3a']W tej chwili nie bardzo mogę wziąć kolejnego psiaka, bo przyjechał do mnie dzikawy kot, którego chcę jak najszybciej oswoić i zajmuje mi on praktycznie cały mój wolny czas. Jak się oswoi to pomyślę, a zdjęcia możesz zrobić to może poszukamy psiakowi jakiegoś innego lokum, można założyć jej osobny wątek i szukać. ona ma swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/221557-Kaleka-w-schronie-(((-POTRZEBNY-DT/page7 Quote
pędzelopka Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 :lol: nie nie o portfel :lol: czyli ten kilogramik był w zanadrzu i jest już w DS. Quote
Guest monia3a Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='Kasia77']ona ma swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/221557-Kaleka-w-schronie-(((-POTRZEBNY-DT/page7 5 kg to jeszcze mój TZ może i by przełknął ale 12 to szczerze wątpię :( Quote
toyota Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 [quote name='Kasia77']ona ma swój wątek: http://www.dogomania.pl/threads/221557-Kaleka-w-schronie-(((-POTRZEBNY-DT/page7 Nie, nie- monia3a wspominała tylko o naprawdę malutkim piesku. Myśłałyśmy o takiej suni co z Kruszynką - Żabcią siedziały razem w boksie: Quote
elik Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 pędzelopka napisał(a)::lol: nie nie o portfel :lol: czyli ten kilogramik był w zanadrzu i jest już w DS. Tak, od wczoraj jest w fantastycznym domku :) Quote
toyota Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 elik napisał(a):Tak, od wczoraj jest w fantastycznym domku :) A o którego to psiaka chodzi ? Quote
elik Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='toyota']A o którego to psiaka chodzi ? O tą małą srulkę :) http://www.dogomania.pl/threads/220049-Sunia-w-typie-z-z%C5%82otego-spanielka-ma-dt-u-elik-potrzebne-wsparcie-na-karm%C4%99-i-weta. Quote
elik Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 jaguska napisał(a):ja się już pogubiłam :roll: Faktycznie można się pogubić, bo o tylu różnych psiakach była mowa :) Aktualnie potrzebującym pomocy psiakiem z tego wątku jest psiaczek ze zdjęcia w poście nr 120 Quote
Recommended Posts