Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Co prawda nie mogę się do TZeta dodzwonić ale niech tam najwyżej łeb mi urwie :D
Szukajmy transportu dla małej jak najszybciej się da. W tym tygodniu jestem cały czas ale w następnym poniedziałek-środa mnie nie będzie więc nie będę obciążać mamy przyjęciem nowego psa.

Mała ma wydarzenie na FB?? Może tam znalazłby się dla niej transport.

Posted

skoro sterylizacja będzie opłacona przez Fundację Kastor, to musimy się skoncentrować, by uzbierać pieniążki na transport, bo to spory kawałek będzie...

Posted

monia3a napisał(a):
Co prawda nie mogę się do TZeta dodzwonić ale niech tam najwyżej łeb mi urwie :D
Szukajmy transportu dla małej jak najszybciej się da. W tym tygodniu jestem cały czas ale w następnym poniedziałek-środa mnie nie będzie więc nie będę obciążać mamy przyjęciem nowego psa.
Mała ma wydarzenie na FB?? Może tam znalazłby się dla niej transport.

Czy dobrze zrozumiałam, że bierzesz małą na DT ?
Chciałybyśmy sprawy finansowe omawiać z osobą, która będzie odpowiedzialna za malutką :)

Guest monia3a
Posted

toyota napisał(a):
Kruszynka ma DS :). Adoptowała ją dzisiaj moja znajoma. Ma na imię Żabcia.

Rewelacja!!! Cieszę się ogromnie :)

Posted (edited)

Jest szóstym psem w tym domu. Wszystkie są adoptowane ze schroniska. Jest tam chyba jeszcze z 10 kotów.
Niestety nie jest to dom zamożny.
Wszystko jestem w stanie załatwić tu na miejscu za darmo, tzn. mam na myśli USG u mojego weta (czy nie ma guzów wewnątrz), sterylkę (wet schroniskowy), ale trochę martwi mnie jedzenie. Żabcia ma tylko 3 zęby i dostaje najtańsze puszki.

Edited by toyota
Posted (edited)

monia3a napisał(a):
Niezłe stadko. Oby nie zadeptali kruszynki ;)

Jest tam stara dobermanka, młoda sunia mieszaniec wielkości ON- ka, sunia mieszaniec wielkości spaniela, duża sunia wielkości rotweilera z najdłuższym stażem w schronie (miała nr 1 w schronie) oraz maleńka staruszka mix -mini sznaucer Myszka znaleziona w lesie przywiązana do drzewa. Niestety pani jest nieinternetowa ;), ale zrobię kiedyś zdjęcia.

Edited by toyota
Posted

toyota napisał(a):
Jest szóstym psem w tym domu. Wszystkie są adoptowane ze schroniska. Jest tam chyba jeszcze z 10 kotów.
Niestety nie jest to dom zamożny.
Wszystko jestem w stanie załatwić tu na miejscu za darmo, tzn. mam na myśli USG u mojego weta (czy nie ma guzów wewnątrz), sterylkę (wet schroniskowy), ale trochę martwi mnie jedzenie. Żabcia ma tylko 3 zęby i dostaje najtańsze puszki.

Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami?
Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno...

Posted

Rewelacja napisał(a):
Mnie do tego martwi to, że sunia MOŻE zacząć chorować, inne psiaki też. Czy skoro Pani do zamożnych nie należy, nie może trzymać małej na DT a w międzyczasie znajdzie się dom, gdzie nikt nie będzie się matrwił, ze nie podoła z kosztami?
Nie chciałąbym za kilka lat (w takim ogromie potrzeb i bezdomości) przeczytać na wątku - ratunku! potrzebne wsparcie finansowe na Zabkę, która Pani zaadoptowała kilka lat temu. Przemyślcie to proszę. Za kilka lat może być już za późno...

Glos rozsadku, wart rozważenia przez Toyotę.