Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanie, czy może wiecie co moze byc powodem sikania psa w domu. Jest ze schroniska i jest u mnie m-c. załatwia się na dworzu ale zdarza sie Jej załatwić w domu mimo że była 10 min. wcześniej na dworzu i się załatwiała. Najgorzej że jest to ogromna plama i wydaje mi się że przy zapaleniu pęcherrza byłaby to mniejsza ilośc a wygląda to tak jakby z pól dnia nie byla na dworzu. Czasami są dni że nie zrobi wogóle a czasami 2, 3 razy. Czy to po prostu stres schroniskowego psiaka? A w domu nikt na nią nie krzyczy jest przytulana itp.

Posted

Wychodzi bardzo często (kilka razy dziennie a także siedzi na ogrodzie np z 0,5-1 h, wraca i za jakies 2-3h idzie znowu)i wychodzimy tak ze 2 razy na spacer do pobiegania.

Posted

Wielomocz(poliuria) mogą wskazywać na choroby nerek. Ja zrobiłabym badania moczu i krwi.

A czy nie zaobserwowałaś wzmożonego pragnienia lub innych niepokojących objawów? W jakim wieku jest pies?

Posted

Lavaa napisał(a):
wiek psa 9-10 m-cy. Jest bardzo wesoła energiczna. dzisiaj byłam u wetaidał proszki na 7 dni. i zasugerował badanie poziomu cukru.

Przepraszam ze to powiem ale to glupota i zdzieranie pieniedzy przez weterynarzy od niechcenia

1 Zrob zalecane wczesniej badanie moczu oraz krwi przede wszystkim sprawdz czy nerki sa ok popros o to tego kto pobiera krew zeby zaznaczył to do badania oraz mocz pamietaj musi byc ranny przed posiłkiem

2.Bo odbiorze wyników moczu wyjdzie czy sa bakterie, jaki ma odczyn, mikroelementy itd

radze na podstawie wlasnych doswiadczen

• 3 weeks later...
Posted

Zrobiłam badanie moczu i wyszedl w porządku tylko cięzar moczu za niski. Wet sugeruje (ale brak mu pewności) ze to może być moczówka prosta i bierze jeszcze przez jakiś czas furagin i potem ponowimy badania. Bo oczywiście po furaginie nic sie nie zmieniło. A ja mam już dość. a może to jest tak że mamy jeszcze 4-mies. szczeniaka który załatwia się na dworzu ale zdarza się mu jeszcze i w domu to może przez to?
Podsumowując - Pola jest wesoła energiczna i ma apetyt ale nie przybrała od grudnia na wadze (ma regularne posiłki) sika co 1/2/3 godziny. A jak ne zdąże to potrafi nawet pod drzwiami na dwór. Czy to może wskazywać na moczówke, może na cukrzycę?