Biafra Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 toyota napisał(a): Napisałam do Biafry PW czy podjęłaby się opieki nad Leo i jaki byłby koszt. Ale też daleko jak diabli, bo to Kraków :roll:. Dzięki za zaproszenie na wątek. Ja niestety w obecnej chwili nie dam rady mu pomóc :oops: Mam bardzo dużo zwierząt, głównie koni i kotów oraz "drobnicę" - psy, które muszę poogłaszać i wydać do adopcji. Może wiosną , jak się ogarnę trochę się u mnie rozluźni :shake: Mam nadzieję, że dotego czasu gdzieś uda się znaleźć miejsce dla niego :oops: Mocno trzymam kciuki Quote
Onaa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Szkoda, bo przyznam że to znane miejsce i fundacja. W takim razie nie mam pomysłu gdzie można umieścić takiego dużego psa, w dodatku kaukaza. Quote
sceptiques Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Wieści z ostatniej chwili: rozmawiałam z dziewczyną z labradorowego forum przy okazji szukania DT dla pewnej suni. Paseczka prowadzi DT dla psów aktywnych, jednak w akcie "desperacji" zapytałam ją o Leo. Paseczka wstępnie zgodziła się przyjąć Leosia do siebie. Koszt hotelowania wyniesie prawdopodobnie 200 zł (ale Paseczka musi to jeszcze przemyśleć) + karma +ewentualne opłaty u weta. DT, jeśli nic nie pomieszałam, znajduje się w Gdańsku. To tak wstępnie. Jutro będę miała ostateczną decyzję i wtedy czekam z kolei na Wasze opinie. Tu link do bloga DT Paseczki: http://www.gungess.blogspot.com/ Wysłałam do trzech modów prośbę o drugi post na rozliczenia. Na razie cisza, albo ja robię coś nie tak. Edited February 2, 2012 by sceptiques Quote
sceptiques Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 (edited) Są pierwsze wpłaty dla Leo. Jak tylko dostanę post rozliczeniowy, zamieszczę info. Edited February 3, 2012 by sceptiques Quote
Onaa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Rozumiem że to sprawdzony DT ? A w sprawie postu (z podaniem linka wątku) napisz może do Pianki. Quote
sceptiques Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Dogo07 napisał(a):Rozumiem że to sprawdzony DT ? A w sprawie postu (z podaniem linka wątku) napisz może do Pianki. Post już mam. Za chwilę zamieszczę info o pierwszych wpłatach. DT jest sprawdzony, ale jeszcze nie mam konkretnej decyzji. Quote
toyota Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):Wieści z ostatniej chwili: rozmawiałam z dziewczyną z labradorowego forum przy okazji szukania DT dla pewnej suni. Paseczka prowadzi DT dla psów aktywnych, jednak w akcie "desperacji" zapytałam ją o Leo. Paseczka wstępnie zgodziła się przyjąć Leosia do siebie. Koszt hotelowania wyniesie prawdopodobnie 200 zł (ale Paseczka musi to jeszcze przemyśleć) + karma +ewentualne opłaty u weta. DT, jeśli nic nie pomieszałam, znajduje się w Gdańsku. To tak wstępnie. Jutro będę miała ostateczną decyzję i wtedy czekam z kolei na Wasze opinie. Tu link do bloga DT Paseczki: http://www.gungess.blogspot.com/ Wysłałam do trzech modów prośbę o drugi post na rozliczenia. Na razie cisza, albo ja robię coś nie tak. Mnie się ten pomysł podoba. Tylko, żeby DT dał radę, bo labrador to nie kaukaz ;). Quote
morisowa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 toyota napisał(a):Mnie się ten pomysł podoba. Tylko, żeby DT dał radę, bo labrador to nie kaukaz ;). Jakby co mogę pogadać z tym dt na temat czym różni się kaukaz od labradora ;) Deklaracji dać na niego nie mogę - mam sporo 'własnych" psów na głowie i zazwyczaj żebram bo sama nie wiele mogę dać :/ Może jakiś bazarek z kwl'em wydziergamy. Quote
sceptiques Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 toyota napisał(a):Mnie się ten pomysł podoba. Tylko, żeby DT dał radę, bo labrador to nie kaukaz ;). Z tego, co wiem, w tym DT rezydują nie tylko labiszony, ale też haszczaki. :) Wciąż czekam na decyzję DT. Quote
sceptiques Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Cioteczki, czas podjąć decyzję. Dostałam wiadomość od Paseczki. Leo może do niej pojechać. Cytuję warunki: Moja oferta dla staruszka jest następująca: 1. miesięcznie 150zł, w tym dojazdy do weterynarza, opieka nad psem i odpchlenie 2. Na waszej głowie weterynarz i jedzenie. nie wiem jaką karmę w tym momencie mu ustawić bym miała, bo to zależy od stanu psa i waszych możliwości. 3. PDT bezterminowe, czyli jesli nie znajdzie się adopcja dla psiaka to zostanie do końca życia. 4. W przypadku zerwania kontaktu w czasie mojej opieki nad psem z waszej strony mam prawo oddac go do adopcji na własnych warunkach. Jeśli wam to odpowiada, to miejsce u mnie czeka. Moim zdaniem, trzeba działać. Jaka jest Wasza decyzja? Oczywiście myślę, że powinniśmy podpisać odpowiednią umowę, aby obie strony miały jasność. Czekam na Wasze opinie. Quote
sceptiques Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Proponuję karmę Bosh Senior lub Arion Friends Senior & Light. Quote
morisowa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Jeśli nie jest chudy - bo jeśli jest to lepsza karma w wersji adult. Kto weźmie odpowiedzialność za psa, za jego utrzymanie? bo na razie pełnej deklaracji nie ma... Quote
_gos_ Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Warunki finansowe jak i zasady wyglądają super. Ale morisowa ma rację - nie ma pełnych deklaracji, ktoś musiałby wziąć na siebie ciężar tej ryzykownej decyzji. Trzymam kciuki za małego:-) Quote
toyota Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ja już mam 8 psów przygarniętych na swoim utrzymaniu oraz jednego dużego Atosa w hotelu. Oprócz tego mam problemy mieszkaniowe i nie czuję się na siłach brać odpowiedzialność za kolejnego psa :(. Quote
sceptiques Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dajcie mi kilka dni. Pomyślę, co z tym fantem zrobić. Spróbuję znaleźć sposób, żeby obniżyć koszty do minimum. Quote
morisowa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 150 + karma to na prawdę dobra propozycja, jakieś 250 zł za miesiąc. Pożebrać u ludzi, może by się uzbierało. Wtedy łatwiej odpowiedzialność brać. A musi być ktoś, kto przed hotelikiem odpowiada. Quote
sceptiques Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 evita2000 napisał(a):Doliczcie moje 10 zł. Zapisuję. Dziękujemy! Czy w ogóle ktoś ostatnio zaglądał do Leo? Wiadomo co u niego? Quote
KWL Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Skoro jest mozliwość zabrania dziadka za w sumie nie takie wielkie pieniądze to trzeba się brać do roboty... czylimżebrania. Baner dla Leo: Quote
sceptiques Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='KWL']Skoro jest mozliwość zabrania dziadka za w sumie nie takie wielkie pieniądze to trzeba się brać do roboty... czylimżebrania. Baner dla Leo: Dziękuję pięknie! Quote
Guest monia3a Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Kolejny staruszek :( toyota u Was w schronie są same starsze psiaki ?? gdzie nie zajrzę tam biedne staruszki :( Quote
sceptiques Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 monia3a napisał(a):Kolejny staruszek :( toyota u Was w schronie są same starsze psiaki ?? gdzie nie zajrzę tam biedne staruszki :( monia3a, dzięki, że zajrzałaś. :) Quote
Guest monia3a Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 dogomaniaczkaa napisał(a):monia3a, dzięki, że zajrzałaś. :) Weszłam z Twojego banerka :) Postaram się coś wyskrobać dla psiaka. Może na FB napisać prośbę o złotówki ?? Quote
sceptiques Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 monia3a napisał(a):Weszłam z Twojego banerka :) Postaram się coś wyskrobać dla psiaka. Może na FB napisać prośbę o złotówki ?? Już napisana. Są już nawet wpływy. Quote
Recommended Posts