Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

toyota napisał(a):

Napisałam do Biafry PW czy podjęłaby się opieki nad Leo i jaki byłby koszt. Ale też daleko jak diabli, bo to Kraków :roll:.

Dzięki za zaproszenie na wątek.
Ja niestety w obecnej chwili nie dam rady mu pomóc :oops:

Mam bardzo dużo zwierząt, głównie koni i kotów oraz "drobnicę" - psy, które muszę poogłaszać i wydać do adopcji.
Może wiosną , jak się ogarnę trochę się u mnie rozluźni :shake:

Mam nadzieję, że dotego czasu gdzieś uda się znaleźć miejsce dla niego :oops:
Mocno trzymam kciuki

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Wieści z ostatniej chwili:

rozmawiałam z dziewczyną z labradorowego forum przy okazji szukania DT dla pewnej suni. Paseczka prowadzi DT dla psów aktywnych, jednak w akcie "desperacji" zapytałam ją o Leo. Paseczka wstępnie zgodziła się przyjąć Leosia do siebie.

Koszt hotelowania wyniesie prawdopodobnie 200 zł (ale Paseczka musi to jeszcze przemyśleć) + karma +ewentualne opłaty u weta.
DT, jeśli nic nie pomieszałam, znajduje się w Gdańsku.

To tak wstępnie. Jutro będę miała ostateczną decyzję i wtedy czekam z kolei na Wasze opinie.

Tu link do bloga DT Paseczki: http://www.gungess.blogspot.com/

Wysłałam do trzech modów prośbę o drugi post na rozliczenia. Na razie cisza, albo ja robię coś nie tak.

Edited by sceptiques
Posted

Dogo07 napisał(a):
Rozumiem że to sprawdzony DT ?
A w sprawie postu (z podaniem linka wątku) napisz może do Pianki.

Post już mam. Za chwilę zamieszczę info o pierwszych wpłatach.
DT jest sprawdzony, ale jeszcze nie mam konkretnej decyzji.

Posted

dogomaniaczkaa napisał(a):
Wieści z ostatniej chwili:

rozmawiałam z dziewczyną z labradorowego forum przy okazji szukania DT dla pewnej suni. Paseczka prowadzi DT dla psów aktywnych, jednak w akcie "desperacji" zapytałam ją o Leo. Paseczka wstępnie zgodziła się przyjąć Leosia do siebie.

Koszt hotelowania wyniesie prawdopodobnie 200 zł (ale Paseczka musi to jeszcze przemyśleć) + karma +ewentualne opłaty u weta.
DT, jeśli nic nie pomieszałam, znajduje się w Gdańsku.

To tak wstępnie. Jutro będę miała ostateczną decyzję i wtedy czekam z kolei na Wasze opinie.

Tu link do bloga DT Paseczki: http://www.gungess.blogspot.com/

Wysłałam do trzech modów prośbę o drugi post na rozliczenia. Na razie cisza, albo ja robię coś nie tak.

Mnie się ten pomysł podoba. Tylko, żeby DT dał radę, bo labrador to nie kaukaz ;).

Posted

toyota napisał(a):
Mnie się ten pomysł podoba. Tylko, żeby DT dał radę, bo labrador to nie kaukaz ;).

Jakby co mogę pogadać z tym dt na temat czym różni się kaukaz od labradora ;)

Deklaracji dać na niego nie mogę - mam sporo 'własnych" psów na głowie i zazwyczaj żebram bo sama nie wiele mogę dać :/
Może jakiś bazarek z kwl'em wydziergamy.

Posted

toyota napisał(a):

Z tego, co wiem, w tym DT rezydują nie tylko labiszony, ale też haszczaki. :)
Wciąż czekam na decyzję DT.

Posted

Cioteczki, czas podjąć decyzję. Dostałam wiadomość od Paseczki.
Leo może do niej pojechać.

Cytuję warunki:

Moja oferta dla staruszka jest następująca:
1. miesięcznie 150zł, w tym dojazdy do weterynarza, opieka nad psem i odpchlenie
2. Na waszej głowie weterynarz i jedzenie. nie wiem jaką karmę w tym momencie mu ustawić bym miała, bo to zależy od stanu psa i waszych możliwości.
3. PDT bezterminowe, czyli jesli nie znajdzie się adopcja dla psiaka to zostanie do końca życia.
4. W przypadku zerwania kontaktu w czasie mojej opieki nad psem z waszej strony mam prawo oddac go do adopcji na własnych warunkach.

Jeśli wam to odpowiada, to miejsce u mnie czeka.

Moim zdaniem, trzeba działać. Jaka jest Wasza decyzja?
Oczywiście myślę, że powinniśmy podpisać odpowiednią umowę, aby obie strony miały jasność.

Czekam na Wasze opinie.

Posted

Warunki finansowe jak i zasady wyglądają super.
Ale morisowa ma rację - nie ma pełnych deklaracji, ktoś musiałby wziąć na siebie ciężar tej ryzykownej decyzji.
Trzymam kciuki za małego:-)

Posted

Ja już mam 8 psów przygarniętych na swoim utrzymaniu oraz jednego dużego Atosa w hotelu. Oprócz tego mam problemy mieszkaniowe i nie czuję się na siłach brać odpowiedzialność za kolejnego psa :(.

Posted

150 + karma to na prawdę dobra propozycja, jakieś 250 zł za miesiąc.
Pożebrać u ludzi, może by się uzbierało. Wtedy łatwiej odpowiedzialność brać. A musi być ktoś, kto przed hotelikiem odpowiada.

Posted

Skoro jest mozliwość zabrania dziadka za w sumie nie takie wielkie pieniądze to trzeba się brać do roboty... czylimżebrania.
Baner dla Leo:

Guest monia3a
Posted

Kolejny staruszek :( toyota u Was w schronie są same starsze psiaki ?? gdzie nie zajrzę tam biedne staruszki :(

Guest monia3a
Posted

dogomaniaczkaa napisał(a):
monia3a, dzięki, że zajrzałaś. :)

Weszłam z Twojego banerka :)
Postaram się coś wyskrobać dla psiaka. Może na FB napisać prośbę o złotówki ??