Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,
w schronie w Radomiu znajduje się takie cudo- młody (ok roku), bardzo łagodny i fajny psiak o imieniu schronowym Robin.
Ja nazwałam go tak ogarowo- Talar.
Bo dla mnie osobiście to mix dwóch ras: ONka i ogarka polskiego ( parę takich miotów obserwowaliśmy na allegro do sprzedaży swego czasu :-().

Psiak ten (niestety) nie uzyskał zgody na pomoc z Funduszu Ogary w Potrzebie na ogarkowie.

Postanowiłam mimo to Robina/Talara nie zostawiac w schronie, gdzie tysiące psów i nikt go nie zauważy i miną dni i miesiące i lata aż...no właśnie :shake:.

Postanowiłam pomóc temu psu. Jest młody (ok 8 mc), wykastrowany, podobno zdrowy i naprawdę fajny.
Choć tak naprawdę niewiele wiem jeszcze o nim, ale fajnie mu patrzy z oczu :).

Porozmawiałam z Ajlii z DT w Koluszkach- zgodziła się go przyjąć do siebie.
Koszty transportu biorę na siebie.
Może nawet za parę dni się to uda?
Proszę o kciuki za to...

Jakiej pomocy potrzebuję?
Wsparcia dobry słowem i Waszej cioteńki obecności.

Na razie mam uzbierane na dwa mc DT ( uzbierane z pomocą dobrych serc i z moich bazarków zorganizowanych na ogarkowie), z karmą na razie sobie jakoś poradzę na te 2 mc...może to nie dużo tej kasy, ale jest na to by Talarowi pomóc i by opuścił schron...liczę, że przez te 2 mc może się uda i taki fajny 8 mc psiak znajdzie domek...???

A może tutaj ktoś popatrzy w te oczy i się zakocha?

Jak się nie uda- będę prosiła o jakieś bazarki czy inne wsparcie.

Ogromnie potrzebowałabym też pomocy w ogłaszaniu Talara (sama trudno sobie z tym radzę)
Pomóżcie cioteczki plizzz

A przede wszystkim zaglądajcie tutaj proszę :) Niech nie będę taka sama...

A oto ta psinka o jakiej mowa:

Edited by bea100
Posted (edited)

Rezerwuję to miejsce...............

WYDATKI:
23.01.2012-transport (wpłata chwilowo wstrzymana, na horyzoncie pojawił się DS...)

Edited by bea100
Posted (edited)

Rezerwacja na tekst do ogłoszeń (napiszę jak już Ajlii coś nam o nim powie...bo na razie poza tym, że młody i łagodny nie wiem nic...)
Na razie napisałam coś takiego (niejako na zaś- ale będę edytowała w miarę potrzeby):

Mam na imię Talar i mam ok 8 mc. Jestem piękny. Mówią, że jestem mixem owczarka i ogara więc jestem dość dużym i masywnym psem. Ładnie chodzę na smyczy. Mówią o mnie tutaj w samych pozytywach, że miły, wesoły, uczuciowy...po prostu fajny!
Do schroniska w Radomiu trafiłem na początku grudnia i zaopiekowali się mną ludzie od ogarów i wyjęli stamtąd i umieścili w domu tymczasowym w Koluszkach, gdzie teraz czekam na swój DOM. Bardzo tęsknię i bardzo czekam, aż ktoś mój własny mnie znowu przytuli.
Dodatkowe informacje: Talar dobrze dogaduje się z innymi psami. Nie wiadomo jak reaguje na koty, nie było możliwości sprawdzenia.
Może mieszkać na zewnątrz ale bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem więc nie nadaje się wyłącznie jako pies stróżujący. To wrażliwe i mądre stworzenie, które szuka przyjaciela i opiekuna do końca swoich dni.
Talar może mieszkać w kojcu z porządną ocieploną budą ale nie zostanie wydany na łańcuch.
Będzie świetnym towarzyszem dla rodziny, która nie tylko potrzebuje psa pilnującego ale przede wszystkim kompana do długich spacerów i wspólnych zabaw.
Talar jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony, zdrowy i bardzo zadbany.
Umowa adopcyjna wymagana.
Telefon w sprawie adopcji Beata: 691 661 980 (po godz.19)

Edited by bea100
Posted

Przesyłam jutro pieniądze na transport. Trzymajcie kciuki. Może już w pierwszych dniach przyszłego tygodnia Talar trafi do DT :multi:

W sobotę do Ajlii zostałą wysłana (jako dar od koleżanki od ogarów) obroża i smycz dla Talara.

Posted

Bardzo oryginalny ten Talarek :)

Wsparcie jak najbardziej.
Jak już będzie w hoteliku i kilka rzeczy będzie można o Nim powiedzieć- pomogę w ogłoszeniach.
Powinien szybko znaleźć odpowiedzialny ds- my się już o to postaramy ;)

Posted

Witam na wątku Talarka...i dziękuję, że tu jesteście cioteczki...

Dzisiaj akcja Talar do Ajlii- wstrzymana. Ajlii wie i czeka. Nie wysłałam też kasy na transport.
Dlaczego?

Na razie mogę tylko napisać, że zgłosił się DS z młodym ogarem, wspaniałe warunki (kojec z wejściem do domu, ogrodem itd)...na razie ludzie się zastanawiają poważnie...Talar byłby towarzyszem na stałe...o rany....boję się odetchnąć normalnie i cały czas o tym myślę...poproszę o najmocniejsze kciuki!!!!!!!!!!
Na dniach- decyzja zapadnie...

Posted

Wszystko omówione- dzięki za kciuki :loveu:...w tą sobotę jadą po psinkę do schronu- wierzę, że wszystko się uda i Talar będzie miał świetny domek :multi:

Posted

Jutro wielki dzień dla Talarka !!!...oby w nowym domu pokazał się z jak najlepszej strony...dostał od wspaniałych ludzi z ogarkowa "wyprawkę" (wór karmy, witaminki, obrożę i smycz, Kiltix i na kontrolę u weta) :)...niepokoję się i trzymam kciuki z całych sił :)

• 5 weeks later...