bea100 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 (edited) Witam, w schronie w Radomiu znajduje się takie cudo- młody (ok roku), bardzo łagodny i fajny psiak o imieniu schronowym Robin. Ja nazwałam go tak ogarowo- Talar. Bo dla mnie osobiście to mix dwóch ras: ONka i ogarka polskiego ( parę takich miotów obserwowaliśmy na allegro do sprzedaży swego czasu :-(). Psiak ten (niestety) nie uzyskał zgody na pomoc z Funduszu Ogary w Potrzebie na ogarkowie. Postanowiłam mimo to Robina/Talara nie zostawiac w schronie, gdzie tysiące psów i nikt go nie zauważy i miną dni i miesiące i lata aż...no właśnie :shake:. Postanowiłam pomóc temu psu. Jest młody (ok 8 mc), wykastrowany, podobno zdrowy i naprawdę fajny. Choć tak naprawdę niewiele wiem jeszcze o nim, ale fajnie mu patrzy z oczu :). Porozmawiałam z Ajlii z DT w Koluszkach- zgodziła się go przyjąć do siebie. Koszty transportu biorę na siebie. Może nawet za parę dni się to uda? Proszę o kciuki za to... Jakiej pomocy potrzebuję? Wsparcia dobry słowem i Waszej cioteńki obecności. Na razie mam uzbierane na dwa mc DT ( uzbierane z pomocą dobrych serc i z moich bazarków zorganizowanych na ogarkowie), z karmą na razie sobie jakoś poradzę na te 2 mc...może to nie dużo tej kasy, ale jest na to by Talarowi pomóc i by opuścił schron...liczę, że przez te 2 mc może się uda i taki fajny 8 mc psiak znajdzie domek...??? A może tutaj ktoś popatrzy w te oczy i się zakocha? Jak się nie uda- będę prosiła o jakieś bazarki czy inne wsparcie. Ogromnie potrzebowałabym też pomocy w ogłaszaniu Talara (sama trudno sobie z tym radzę) Pomóżcie cioteczki plizzz A przede wszystkim zaglądajcie tutaj proszę :) Niech nie będę taka sama... A oto ta psinka o jakiej mowa: Edited January 22, 2012 by bea100 Quote
bea100 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 I jeszcze jedno zdjęcie Talara... Quote
bea100 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 (edited) Rezerwuję to miejsce............... WYDATKI: 23.01.2012-transport (wpłata chwilowo wstrzymana, na horyzoncie pojawił się DS...) Edited January 23, 2012 by bea100 Quote
bea100 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 (edited) Rezerwacja na tekst do ogłoszeń (napiszę jak już Ajlii coś nam o nim powie...bo na razie poza tym, że młody i łagodny nie wiem nic...) Na razie napisałam coś takiego (niejako na zaś- ale będę edytowała w miarę potrzeby): Mam na imię Talar i mam ok 8 mc. Jestem piękny. Mówią, że jestem mixem owczarka i ogara więc jestem dość dużym i masywnym psem. Ładnie chodzę na smyczy. Mówią o mnie tutaj w samych pozytywach, że miły, wesoły, uczuciowy...po prostu fajny! Do schroniska w Radomiu trafiłem na początku grudnia i zaopiekowali się mną ludzie od ogarów i wyjęli stamtąd i umieścili w domu tymczasowym w Koluszkach, gdzie teraz czekam na swój DOM. Bardzo tęsknię i bardzo czekam, aż ktoś mój własny mnie znowu przytuli. Dodatkowe informacje: Talar dobrze dogaduje się z innymi psami. Nie wiadomo jak reaguje na koty, nie było możliwości sprawdzenia. Może mieszkać na zewnątrz ale bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem więc nie nadaje się wyłącznie jako pies stróżujący. To wrażliwe i mądre stworzenie, które szuka przyjaciela i opiekuna do końca swoich dni. Talar może mieszkać w kojcu z porządną ocieploną budą ale nie zostanie wydany na łańcuch. Będzie świetnym towarzyszem dla rodziny, która nie tylko potrzebuje psa pilnującego ale przede wszystkim kompana do długich spacerów i wspólnych zabaw. Talar jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony, zdrowy i bardzo zadbany. Umowa adopcyjna wymagana. Telefon w sprawie adopcji Beata: 691 661 980 (po godz.19) Edited January 22, 2012 by bea100 Quote
bea100 Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Przesyłam jutro pieniądze na transport. Trzymajcie kciuki. Może już w pierwszych dniach przyszłego tygodnia Talar trafi do DT :multi: W sobotę do Ajlii zostałą wysłana (jako dar od koleżanki od ogarów) obroża i smycz dla Talara. Quote
magdyska25 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Bardzo oryginalny ten Talarek :) Wsparcie jak najbardziej. Jak już będzie w hoteliku i kilka rzeczy będzie można o Nim powiedzieć- pomogę w ogłoszeniach. Powinien szybko znaleźć odpowiedzialny ds- my się już o to postaramy ;) Quote
vega36 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Prześliczny :) Ciekawe, jak dogaduje się z kotami? To dla potencjalnych adoptujących może być ważne. Fajny psiunio. Będę tutaj zaglądała. Mogę? Quote
bea100 Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Witam na wątku Talarka...i dziękuję, że tu jesteście cioteczki... Dzisiaj akcja Talar do Ajlii- wstrzymana. Ajlii wie i czeka. Nie wysłałam też kasy na transport. Dlaczego? Na razie mogę tylko napisać, że zgłosił się DS z młodym ogarem, wspaniałe warunki (kojec z wejściem do domu, ogrodem itd)...na razie ludzie się zastanawiają poważnie...Talar byłby towarzyszem na stałe...o rany....boję się odetchnąć normalnie i cały czas o tym myślę...poproszę o najmocniejsze kciuki!!!!!!!!!! Na dniach- decyzja zapadnie... Quote
magdyska25 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 :) W takim razie kciuki zaciśnięte!!!!!!! Quote
bea100 Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Wszystko omówione- dzięki za kciuki :loveu:...w tą sobotę jadą po psinkę do schronu- wierzę, że wszystko się uda i Talar będzie miał świetny domek :multi: Quote
bea100 Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Jutro wielki dzień dla Talarka !!!...oby w nowym domu pokazał się z jak najlepszej strony...dostał od wspaniałych ludzi z ogarkowa "wyprawkę" (wór karmy, witaminki, obrożę i smycz, Kiltix i na kontrolę u weta) :)...niepokoję się i trzymam kciuki z całych sił :) Quote
bea100 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Psiak (teraz ma na imię Pretor) ma cudowny DOM STAŁY- ma tam przyjaciela młodego ogara- wszystko doskonale się układa- bądź szczęśliwy piesku :) Quote
magdyska25 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 i takie wątki lubię najbardziej :) Quote
bea100 Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Żeby tak się kończyły wszystkie wątki...marzenie...a na koniec: przyjaciele dwaj :) Quote
Recommended Posts