Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alarm dla Jaskiera.
W schronisku od tygodnia-bardzo zaniedbany zdrowotnie.Guz na łapie,weci sa zdania,ze byc moze bedzie konieczna amputacja,podobno wyrasta z kości.
no i jaskra.
fatalna siersć

i w tym chorym ciałku tyle miłości do ludzi,ciagle merda ogonem,wtula sie,przymila.Ogromna chec bycia blisko ludzi.
Zauroczył wpierw Millarce,potem mnie.

Prognozy-eutanazja w wypadku pogorszenia stanu.Bedzie w schronisku czekal juz tylko na smierc.Chyba,ze zdarzy sie cud i ktos go pokocha.

Wiem,to prawie niemozliwe,ale jest dla niego ciagle nadzieja.Prawda?

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powinno byc proste-usypiamy,nie stac nas na operacje,rehabilitacje,nie ma warunkow,pies nie ma szans na adopcje,jest bardzo powaznie chory itd.
Tylko przestaje to byc proste,gdy Jaskier zaczyna sie cieszyc.

Posted

ja tylko tyle moge............:placz:

Kiedy, tak............
się wtulam w Ciebie,
jeszcze w swoje życie WIERZE!
Tul mnie mocno, choć przez chwile..........

Mówisz razem, będzie milej?

Dla mnie, Tyś ostatnią szansą, na to: że PRZEŻYJE!!!

Posted

Akucha, problemem nie jest cena operacji. On w schronisku nie będzie operowany, bo to operacja bolesna i potem następuje trudna rehabilitacja. W schronisku po prostu nie mamy warunków, żeby zapewnić godne warunki egzystencji tak kalekiemu psu. A meczyć go tylko po to, żeby spędził resztę życia w schronisku :shake: :shake: :shake:
On potrzebuje prawdziwego domu!

Posted

dziewczyny, oglądał go chirurg?moja Łapcia też miała mieć amputowaną - najpierw całą łapę, potem dwa palce, a po 8-tygodniowej kuracji antybiotykowej okazało się, że nie trzeba nic ucinać. Łapcia miała zmiażdzoną łapkę i przez długi czas chodziła z otwartą raną opuszka i wdało się ropne zapalenie kości - na rengenie normalnie dziura wielka była w kości.
jeśli operacja jest potrzebna - to trzeba dać go do lecznicy całodobowej, gdzie będzie mógł zostać do końca leczenia. kosztowna sprawa,ale chyba warto zawalczyć?

Posted

Zamieszczamy Jaskra,zeby jak najwiecej ludzi dowiedzialo sie o nim,zeby zwiekszyc jego szanse na znalezienie osoby,ktora bedzie go chciala.Sa to male szanse,ale zawsze sa.
Nie umiescimy psa w prywatnej klinice,po 25 zl za dobe plus koszty operacji plus koszty rehabilitacji ; hotelowanie do czasu znalezienia domu (miesiac,dwa,poł roku,rok?),bo nikogo na to nie stac. Psow z dlugami hotelowymi juz na Dogo wystarczy.

Ogladal go dobry lekarz.

Posted

Zasuwaj na sam poczatek, moze tamw ypatrzy Cię ktoś, kto bedzie mogł pomoc.
A bierzecie pod uwagę taką opcje, ze znalazłby sie Dt - ale tylko na okres leczenia, rehabilitacji, a potem Jaskier szukałby domu w schronisku? Czy Dt tylko na ten najpilniejszy okres?