Ulka18 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Na razie nie bylysmy. Rozmawialam z pania redaktor z Korso, ktora dosc jednostronnie potraktowala temat. Moze cos pomoze w zalatwieniu chociaz jednej sterylki, co oczywiscie w miescie Mielec moze byc megatrudne. Quote
kaskadaffik Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Pfffff chcieliśmy coś, ale musimy czekac na info od miasta...bo nawet jakbysmy psiaki złapali jakies to nie wiadomo co dalej z nimi...czy je schronisko przyjmie....żal.pl Quote
Reno2001 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Żal to mało powiedziane. To jest tragedia, że w naszym kraju lepiej jest walczyc ze skutkami, niż działac prewencyjnie. Urzędniczy opór materii jest żenujący. Quote
Negri Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 ja na tą chwilę mogę pomóc jako dt dla szczeniąt, dorosłego nietety nie wezmę dopoki moich dwóch dt nie wydam Quote
Ulka18 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Urzednicy to inne panstwo, inny kraj, inni ludzie. Wystarczy poczytac jakie biora premie, to sie nie dziwmy, ze zwierzeta bezdomne im zwisaja... tylko tacy biedacy jak my interesuja sie tak przyziemnymi sprawami jak bezdomne zwierzaki. Quote
Negri Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Ulka18 napisał(a):Urzednicy to inne panstwo, inny kraj, inni ludzie. Wystarczy poczytac jakie biora premie, to sie nie dziwmy, ze zwierzeta bezdomne im zwisaja... tylko tacy biedacy jak my interesuja sie tak przyziemnymi sprawami jak bezdomne zwierzaki. święte słowa.......... Quote
Ulka18 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Dzisiaj Kasia i kilku wolontariuszy mieleckich (Kasia napisze dokladnie) zlapali 4 psiaki, 3 szczeniaki i 1 wiekszy. Quote
halcia Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 A sceneria jak z horroru,gruzowisko,złom,smiecie i haszcze....Teraz maluszki mają szanse na socjalizacje. Quote
Ulka18 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Jeszcze tam taka ukryta komorka byla. A skrytek, kryjowek tysiace. Quote
kaskadaffik Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Aga byliśmy w tych komórkach, nie ma tego pieska co kiedyś nam nie dał, taki mały jak Collie był, pamiętasz, pusto tam, zagladaliśmy w każdą chyba diurę, pozwalaliśmy kilka lodówek, pralek z tej sterty, ja się mimo wszystko cieszę, że chociaż 4 się udało... Quote
halcia Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Moze pod koniec marca:) ta bidusie rudego ,co mu dokuczają? Quote
Ulka18 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Ja bym go wziela, to taki kochany, madry piesek. Widzialam go teraz na zdjeciach, on tam stal biedak. Na pewno te czarne mu dokuczaly. Quote
Reno2001 Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Szczylki przesłodkie. W miarę ok czy totalne dzikusy? Quote
halcia Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Okaze sie pewnie po 2-3 dniach w schronisku...Ja nie byłam na akcji,karmiłysmy psiaki w schronisku z Iwonka i Lusi.Do złapania na pewno masakra,bo długo ekipy nie było.:)Ale za to powrót z sukcesem.Marcin ponoc rewelka:)Jeszcze przygotowuje nam wyżerke do schroniska:)Gofry,rogale osobiscie pieczone.....:) Quote
Paulina_mickey Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Dziewczyny czy macie więcej fotek tych czekoladek? Bo odezwała się do nas Pani chętna na czekoladowego szczeniaka, ale się spóźniła więc może te by skorzystały? Quote
kaskadaffik Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Narazie nie mamy, one wczoraj złapane, dzikowate, to największe to sunia, wymacałam dzisiaj, ale wydaje ise tez młoda, może ona była ich matką, reszta jeszcze nie wiemy... Quote
Ulka18 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Jutro zrobimy zdjecia :D Moze do jutra juz sie troche oswoja. Zlapac je jest ciezko, jest masa krzakow, gratow, szopa, lodowki, cuda na kiju. W tym wszystkich pochowane szczeniaki i dorosle. Quote
Reno2001 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Chyba jestem w stanie sobie to wyobrazic. Coś mi się wydaje, że mam nieco podobną sytuację u mnie na wsi :( Tam nie ma aż tylu psów (jeszcze), ale kilka jest na pewno. Stare, zdewastowane gospodarstwo i leciwy, kiepsko sobie raczący samotny gospodarz. Psy oczywiście dziki totalne. Quote
Paulina_mickey Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Pani spodobała się ta mniejsza czekoladowa psina po lewej stronie Basia podała jej kontakt do Ciebie Kasiu :) Quote
kaskadaffik Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Ok, wszystkie oprócz kudłatego czarnego to dziewuszki, tak bynajmniej wymacałam, także niezbędne będą sterylki... Quote
Ulka18 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Fajne te szczeniaki, ale dzikawe, wystraszone, warczące na razie. Mamusia chyba najlepsza z nich wszystkich. Dobrze, że nie zostały tam na tej dzialce. 2 suczki male i matka, za kilka miesiecy bylyby kolejne szczeniaki. Quote
Ulka18 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 I dzieciaki - 4 rozne od zbieracza plus jedna matka Quote
Ulka18 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Suczka Jagienka to teraz Tinka i juz jest wysterylizowana. Mieszka u Pani Marty pod Mielcem, P.Marta miala 6 lat collie ze schronu. U Quote
Recommended Posts