Monikax0x Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Jakiś czas temu kupiłam moim psiakom frisbee, jednak w ogóle nie są zainteresowane. Jest jakiś sposób, żeby je przekonać? Quote
Natalia&Cody Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Ja z moim miałam ten sam problem. Po paru krótkich sesjach jest już lepiej, ale to jeszcze nie to o co mi chodzi. :) Najpierw bierzesz dysk i pokazujesz jaki to on jest super podrzucasz bawisz się nim, mówisz miłym głosikiem(takim który psy lubią) i robisz tak, jakby to było coś najlepszego na świecie. Kiedy psy już trochę się zachęcą bawisz się z nimi tym dyskiem, ale w momencie, w którym będzie to dla nich najlepsza zabawa zabierasz frisbee, żeby chciały więcej i tak cały czas dopóki nie będą kochać frisbee i nie będą chciały się nim bawić zawsze. Chociaż najlepiej by było jakbyś psy zachęciła ogólnie do zabawy z Tobą też innymi zabawkami. Rób tak samo jak z frisbee. Po jakimś czasie, będą czekać, aż je zawołasz i się z nimi pobawisz, nie tylko frisbee. :) Quote
Recommended Posts