Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hebulka napisał(a):
Pewnie chodzi o baymec czyli ivermektyna.
Hebusia moja dostała w sumie 3 zastrzyki,w tamtym roku dwa i teraz jeden. Nic się nie działo ale też się bardzo bałam,bo opinie o nim są przerózne niektóre wrecz przerazajace..wiem ze niektórym rasom psow nie mozna go podawac ze wzgledu na skłonnosc do jakis chorob oczu,ale nie wiem dokladnie o jakie chodzi wiec nie bede pisac zeby nie namieszac.
Moze na razie wystarczylaby obrozka preventic i scanomune ??
Jest jeszcze mozliwosc kapieli w tac ticu - nie probowalam ale wiem ze sporo wetow to stosuje.

Wolalabym zeby zastosowac cos lagodniejszego ale tak to jest z lekarzami - nie daja sobie zbytnio nic zasugerowac. Ten lek co miałam podac i nie podalam w koncu to wet kazał mi podac doustnie a nie w zastrzyku.
Jutro juz po wizycie bede musiala podjac jakies decyzje. Nie ma co zwlekac z tymi sprawami. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo nie recze za siebie:mad: :evil_lol:

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję wam bardzo dziewczynki!
Ja także życzę cudnego walentego!!!!

A ja dopiero powracam do świata zywych! Dopadla mnie straszna grypa zoladkowa i nie moglam wstac z łozka! (oprocz biegania do toalety:placz: )
Straszne!
Od jutra zaczne odrabiac zaleglosci!

Posted

[quote name='klaud']Dziękuję wam bardzo dziewczynki!
Ja także życzę cudnego walentego!!!!

A ja dopiero powracam do świata zywych! Dopadla mnie straszna grypa zoladkowa i nie moglam wstac z łozka! (oprocz biegania do toalety:placz: )
Straszne!
Od jutra zaczne odrabiac zaleglosci!

Dziewczyno nie wygłupiaj się - wracaj szybko do zdrowia

Posted

[quote name='Chefrenek']Dziewczyno nie wygłupiaj się - wracaj szybko do zdrowia

Juz sie zbieram do kupy (przenosnia:evil_lol:) ale ciezko było i nikomu tego nie zycze!
Walentynki mi przez to przeszły koło nosa:-(

Posted

klaud napisał(a):
Juz sie zbieram do kupy (przenosnia:evil_lol:) ale ciezko było i nikomu tego nie zycze!
Walentynki mi przez to przeszły koło nosa:-(

Grunt, że juz jest lepiej :multi: :multi: :multi:
A następne Walentynki za rok ... :razz:

Posted

No to teraz powiem jak sie sprawy mają z Tituniem. Sprawy nuzycy nadal nie sa wyjasnione bo zapisałam nas dopiero do dermatologa na jutro. Internista o drazu nas tak pokierował-sam nie chciał stawiac diagnozy. Niestety z oczami tez nie jest najlepiej. Jest to grudkowe zapalenie. Po wyciągnieciu powieki wszstko sie wyjasniło. Powiedział ze mozna grac na zwłokę narazie i zaleczac ale prawdopodobnie bedze trzeba wykonac zabieg:placz: Przepisał krople i polecił kontrole u okulisty po tygodniu. Ehhh...:shake:

Posted

Hebulka napisał(a):
I co powiedział dermatolog ??

No jeszcze nic bo dopiero jutro idziemy.
Napisze co i jak ale wydaje mi sie ze tam nie podejmą leczenia bez zeskrobiny.

Posted

Chefrenek napisał(a):
Głowa do góry - będzie dobrze.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Titkowi wychodzi gruczoł trzeciej powieki czy ma grudkowe zapalenie?

Wychodzi mu i trzecia powieka czesto i ma też grudkowe zapalenie tzn. porobiły mu sie tam wewnatrz grudki ktore podrazniają oko. Podobno wywoluje to jakas paskuda podobna do opryszczki.

Posted

Napisze wieczorem co i jak.

Gnojek tak mi wczoraj podrapał nogi, że wygladam jakby mnie niedzwiedz zaatakował! Czasami w chwilach szlenstwa traci zupelnie kontrole i nie moge go do porzadku przywolac.:angryy:

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Nadal trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte u dermatologa :kciuki::kciuki::kciuki:
I czekamna wiesci po wizycie :)

Aha, i jeszcze wymiziaj Kaludyna Titaszka od cioci Magdy :loveu: :loveu: :loveu:

oczywiscie wymiziam chociaz wczoraj tak mnie potraktowal ze czulam sie jakby moje wlasne dziecko chciało mni zabic:evil_lol:

Posted

klaud napisał(a):
Napisze wieczorem co i jak.

Gnojek tak mi wczoraj podrapał nogi, że wygladam jakby mnie niedzwiedz zaatakował! Czasami w chwilach szlenstwa traci zupelnie kontrole i nie moge go do porzadku przywolac.:angryy:

Pewnie Titaszka dopadła głupaweczka i dlatego tak się zachowywał :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

No kochane ciocie mam dobre wieści!:multi:
Własnie wrocilismy od dermatologa. Powiedział ze nie ma sie czym martwic bo wg niego to nie nuzyca i nie ma co go narazac na zeskrobine ani lekarstwa. Stwierdził ze u szczeniakow przezedzona siersc na glowie to normalna sprawa i z czasem to sie wyrowna. Powiedział ze to mogą byc zmiany wlasciwe dla młodzienczego wieku. Łysawe na około oczu moze tez byc spowodowane jego problemami z oczkami - łzawieniem i ropieniem.
Uspokoiłam sie bo to podobno dobry specjalista. A jakie było moje zdziwienie gdy wchodzac do gabinetu zobaczyłam czarnoskórego meżczyznę:lol:
No to jeden problem z głowy:bigcool: i zostaja juz tylko oczka. Oby tak dalej!
Tylko dlaczego niektorzy weci od razu chcieliby faszerowac psa lekarstwami!?