Blow Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 no to tu żeś dowaliła dopiero:cool3::diabloti::mdleje::wallbash::flaming: Quote
Blow Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 nie no joke taki:cool3::diabloti: uuu...widzę,że wszyscy się już ewakuowali to i ja spadam spać;)bo powoli gałki oczne przyrastają mi do monitora:diabloti: Quote
Ania :) Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [quote name='Gonitwa']No ja nie wiem- szatany, nie psy! http://youtube.com/watch?v=4lsSvA2efgg&mode=related&search= strasznie mi się podoba ten filmik. To taki OT. No super ten film ;) Ach ... :P Tylko nie wiem czy to takie dobre, że przez furtke przeskakuje :lol: Bo później może uciekać .... :evil_lol: HiHi :cool3: Quote
ligea Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Ciekawe, jaki mi się egzemplarz trafi :crazyeye: Na razie trudno powiedzieć, nie jest dominujący, ale też nie jest strachliwy. Taki tam klusek - sikutek ;) Quote
noblistka Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Filmik też bardzo mi się podoba. Kurcze jak miło zobaczyć psa,który kocha spędzać aktywnie czas z właścicielem :) Quote
Blow Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 JEEEEZUUUU!!!!!!!!:loveu: co oni zrobili temu psu,że taki żywiołowy?!?!?!?!:diabloti: ja nie potrafię tak nakręcić mojego na zabawę:cry:kurcze,trzeba się naprawdę znać na psach,żeby nak perfekcyjnie nauczyć Qndzia takich fajnych rzeczy:loveu: takie rzeczy uświadamiają mi jak bardzo jestem w tej chwili zielona:cry::diabloti:;););):mdleje::wallbash: Quote
Dominika i Porto Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Może inaczej aby psa nauczyć" fajnych rzeczy " nie trzeba znac się perfekcyjnie na psach lecz poświęcić psu dużo czasu i mieć dużo wytrwałości w dążeniu do takich umiejętności.Wiadomo ,że doświadczenie też jest ważne ale... praca z psem jest najważniejsza Co do nakręcenia psa ...ja mam w domu zblazowany egemplarz , nakręcenie go na cokolwiek jest prawie niemożliwe, wszystko robi po przeanalizowaniu>rozkręca się tylko gdy chodzi o prace taką jak aport z wody kaczki czy tropienie.Głupoty go nie interesują he he .Ale to też jest temperament psa i to coś z czym on się rodzi.Fachowcy potrafią dobrze wybrać szczenie pod kątem pracy.Mój pies jest świetny do aportu z wody ale np do zabawy piłeczką już nie bardzo , bo to głupota hehe gonić za piłeczką.Teraz w domu mam teriera na hotel który chodzi na tak wysokich obrotach , że nie nadążam zabawa piłką może trwać 3 h i pies się nie nudzi podczas gdy mój gapcio patrzy jak na idiotę na teriera. Quote
fridaoo Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Superowy ten film, naprawdę. Moja sucz- mimo, że bardzo energiczna, bardzo lubi takie zabawy- ale.. jak tak patrzyłam na tego laba z filmu, to naprawdę- aż milutko popatrzeć. Moja szalona, ale jeszcze nie nauczona takich zachowań, a jak dostaje głupawki- to sobie można pogadać do niej, wogóle nie słucha. Ona cały czas chciałaby być w kręgu zainteresowania, żeby tylko bawić się z nią, non stop. No niestety- kiedy mamy czas-to mamy, a wtedy kiedy się nudzi to - tak jak ktoś wcześniej napisał- z nudów i z braku zajęcia robi tzw. demolkę. Gryzie co popadnie, najchętniej trepki, buty, wyrywa kable ze ściany, przegryza przewody. Do pół roku nic nie tknęła, ale odkąd skończyła 7 mies. to jakby w nią wstąpił diabeł- zaczęła gryźć to co możliwe. Ale przy tym nie da się jej nie kochać- czasem jest nieznośna, ale bardzo sympatyczna. Do wszystkich się przymila- chociaż na początku jak do nas trafiła wcale taka nie była, nie była takim pieszczochem jak teraz- tak naprawdę to nie wiem dlaczego? Zawsze mówiłam, że ten pies ma swój charakterek, kiedy coś nie po jej myśi- potrafiła się obrazić, odwrócić głowę w taki sposób, jakby chciała ci powiedzieć,żebyśmy wszyscy się od niej odp.......dosłownie i w przenośni. Teraz już nie ma takich zachowań, chociaż czasem mam ochotę ją udusić. Ale ogólnie jest kofanym psiurem- który trochę przeszedł i może troszkę zaniedbaliśmy jej wychowanie, ale to młody psiak, więc jeszcze wszystko przed nami. pozdrawiam Quote
Gonitwa Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 ale czy ten lab z filmiku nie jest waszym zdaniem zbyt szczupły? Quote
Ania :) Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Gonitwa napisał(a):ale czy ten lab z filmiku nie jest waszym zdaniem zbyt szczupły? Zgadzam się ... Quote
Gonitwa Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 I wiecie co zauważyłam? Na jego szyi nie spoczywa przypadkiem obroża ELEKTRYCZNA ? ? ? Quote
ligea Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Ja myślałam, że tak wyglądają szczeniaki na pewnym etapie rozwoju - chude i długie nogi. Chyba, że to taki nie do końca labek był Quote
Gonitwa Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Nie wiem- jest wykastrowany- widać i siusia jak sunia- możliwe że jest młody ;) Quote
Blow Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 hehe:cool2:tez mi się wydaje podejrzany z budowy;)i ze sposobu sikania;) a właściwie to skąd wiecie,że to pies anie suka??:cool3: Quote
papisia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 To pies:P a sika jak dziewczynka bo ma nasikać na piłkę :P takie moje podejrzenia ;) poza tym może też być młody... cholera go wie;) Pies nie jest za chudy, ma dobrą masę do kości i wzrostu. Nie powiedziałabym, że to nie jest Labrador. Ostatnio oglądałam film w TV podukcji "Amerykanckiej";) i też tam grały dwa labki - wysokie i szczupłe :) i dalece odbiegały od tego co widzimy u Nas :) Moja też jest szczupła (30kg) i w górnej granicy wzrostu dla suki. 30kg po niej nie widać! i tak samo nakręca się na piłkę czy np frisbee co jest niesamowite bo Sabka uczy się nowych komend w kilka minut. Zastanawia mnie tylko czy facet nie boi się o stawy tego psiaka :roll: ;) ja bym się nie odważyła :D ot takie moje "zboczenie" i obawy od samego początku ;) Quote
Ania :) Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Blow napisał(a):hehe:cool2:tez mi się wydaje podejrzany z budowy;)i ze sposobu sikania;) a właściwie to skąd wiecie,że to pies anie suka??:cool3: Ale np. mój Andy jak siusia na trawe to też łapy nie podnosi tylko tak przykuca ... a jak obsiusia drzewko czy krzaczek, czy murek to podnosi łape ... :razz: Quote
Blow Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 hihi:loveu:mojemu też się w sumie zdarza po babsku siurać:loveu:ale w tej chwili już bardzo rzadko:shake: Quote
Andevil Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 A mnie się labek z filmu bardzo podoba. Właśnie ta szczupłość, długonogość i zwinność. Pewnie dlatego, że mój Devil (rasowy=rodowodowy) jest podobnej budowy (mimo wagi 40kg). Myślę, ze pies cieżki, przysadzisty i z tłuszczykiem, nie byłby w stanie wykonać wielu z tych ćwiczeń. Quote
Gonitwa Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 labradory dzielą się na dwa typy- mniejsze i masywne oraz większe i długonogie. Podobno to kwestia użytkowości i linii hodowlanych- amerykańskie te chude... Quote
fridaoo Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ja też tak myślę. Ja mam sunie niską i dość masywną- chociaż ma dopiero 9 mies., wiele juz nie urośnie, hodowca mówił, że są z linii angielskiej, ale na osiedlu jest taki samiec- wielki, gruby(chyba troszkę spasiony) głowę ma jak rothvailer, moja sucz nie ma dużej głowy; to właściciele właśnie mówią, że to z tych amerykańskich labów. Quote
Recommended Posts