Jump to content
Dogomania

Psiaki z działek - Gandalf, "seter irlandzki" w nietypowym futerku ;), ma DOM!

Recommended Posts

Posted

budy nikt nie ma na zbyciu- lepiej popytajcie sie na dzialkach - pewnie maja jakies schronienie i naleza do meneli.budy to raczej kupcie albo jedna duza za 400 zl sa porzadne tylko gdzie postawic aby nie ukradli.....

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

postawić jest gdzie - tam jest ochroniarz i on ma takieś miejsce wskazać , więc nie są to psy meneli, bo to są zamykane ogródki działkowe -a gdzie takie budy - tak żeby jeszcze dzisiaj dowieźli?

Posted

Psiaki nie należą do meneli, to już wiadomo. Może i mają jakieś shcronienie, ale po tym jak wyglądały rano sądzę, że raczej marne.. Uszy przyklejone do głowy, mina jakby zaraz miały zejść, siedziały i tak dygotały, że z 15 metrów widziałam. Miejsce na budkę wybrane, przy domku ochrony więc raczej jej stamtąd nikt nie gwizdnie ;)

Posted

mtf zalesie, czy wiesz gdzie można kupić taką budę, może konkretne info się przyda dziewczynom

tylko kto i ile ewentualnie zadeklaruje na taką budę?

sprawa jest bardzo pilna!!!!

ja jednak bym optowała za szukaniem miejsca w "lepszym" schronisku, przytulisku
nie ma gwarancji,że psy wejdą do budy. jeśli nie znają, mogą nie wiedzieć kompletnie o co chodzi. a mróz masakryczny,naprawdę się boję o nie...

Posted

no to trzeba na cito tej budy szukać !!!!!!!!! bo jak ja bym je zabrała to musiały by u mnie być do końca mrozów, a licho wiek jak z aklimatyzacją.............ale ja się nic innego nie wymyśli.........to lepiej niżby miały zamarznąć........

Posted

Pojawił się pomysł od Psa na zakręcie, by je do hoteliku do Halinowa przewieźć, ale to jest koszt 1000zł miesięcznie na ich utrzymanie, i nie wiem, co z transportem, jak psiaki się dotknąć nie dają.... Tutaj na działkach w sumie mają dobrze, byle tylko w nocy nie marzły a w dzień działkowiczów nie straszyły.

Posted

gosia7 napisał(a):
mtf zalesie, czy wiesz gdzie można kupić taką budę, może konkretne info się przyda dziewczynom

tylko kto i ile ewentualnie zadeklaruje na taką budę?

sprawa jest bardzo pilna!!!!

ja jednak bym optowała za szukaniem miejsca w "lepszym" schronisku, przytulisku
nie ma gwarancji,że psy wejdą do budy. jeśli nie znają, mogą nie wiedzieć kompletnie o co chodzi. a mróz masakryczny,naprawdę się boję o nie...

nie oddawajcie ich do schroniska-na paluchu jest ponad 2100 psów-w tej ilości psów mogą zostać baardzo długo niezauważone,

jak jest zgoda na postawienie budy i można je dokarmiac - to chyba najlepsze wyjście
Budy można znaleźć na allegro-może z dowozem

Posted

nie mogą zostać w nieskończoność na działkach ,zawsze komuś będzie przeszkadzać bezdomny pies (sama mówisz,że szczekają, a "życzliwych" nie brakuje) i je np.otrują! a co jak sunia zajdzie w ciążę z beżowym/innym z okolicy? albo skończą pod kołami, bo pogonią za innym psem?jeśli wcześniej nie zamarzną...!!! latem nie upierałabym się, aby je szybko stamtąd zabierać, ale nie w takie siarczyste mrozy! litości...

hotelik to dobra opcja, ale kto taką sumę wyłoży?

Posted

gosia7 napisał(a):
nie mogą zostać w nieskończoność na działkach ,zawsze komuś będzie przeszkadzać bezdomny pies (sama mówisz,że szczekają, a "życzliwych" nie brakuje) i je np.otrują! a co jak sunia zajdzie w ciążę z beżowym/innym z okolicy? albo skończą pod kołami, bo pogonią za innym psem?jeśli wcześniej nie zamarzną...!!! latem nie upierałabym się, aby je szybko stamtąd zabierać, ale nie w takie siarczyste mrozy! litości...

hotelik to dobra opcja, ale kto taką sumę wyłoży?

sunie i tak trzeba prezej czy później wysterylizować, wracam do propozycji Luny-oferuje dt na czas mrozów

Posted

myślałam, by je na działkach przetrzymać, pooswajać, a na wiosnę sunię ciachnąć. I cały czas powoli szukać DS. Czyli co, uważacie, że lepiej je teraz od razu stamtąd zabrać? Można do hoteliku w Halinowie - koszt 1000zł, ja mogę dać 200zł, jeszcze parę osób i się uzbiera, a i Pies na Zakręcie wspomoże.. Albo do Luny, ale nie wiem, czy ma dom, mieszkanie..? Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tych psiaków w mieszkaniu, jak się dotknąć nie dają, i spacerów z nimi, no i co z kotami.. Ale Luna, powiedz co myślisz :) I transport trzeba wymyślić - właśnie próbuję się dodzwonić w jedno miejsce gdzie by mogli z tym pomóc. Dajcie znać co myślicie, bo ja się nie znam kompletnie i mam pustkę w głowie ;)

Posted

ja mam mieszkanie niestety - 2 pokoje i 3 koty..................no sama nie wiem co robić - w sumie może trzeba by uzbierać te 1000 na miesiąc wtedy mrozy ustaną i można im będzie budę tam postawić i je zabrać, bo ja co miesiąc nie dam rady po 200

Posted

Luna007 napisał(a):
ja mam mieszkanie niestety - 2 pokoje i 3 koty..................no sama nie wiem co robić - w sumie może trzeba by uzbierać te 1000 na miesiąc wtedy mrozy ustaną i można im będzie budę tam postawić i je zabrać, bo ja co miesiąc nie dam rady po 200

to u Luny raczej odpada-dziś to już nikt budy nie przywiezie,
jhet-czy masz kontakt z Patrycją? może u niej na dzialce -ma ogrzewaną domek-altankę (szczelną), gdzie sa jej psy- tak było rok temu

Posted

a myślisz, ze one we dwa by się zmieściły?? się kompletnie nie znam na tym..........
tylko kto by przewiózł ??i trzeba by się dogadać, bo aukcja się kończy dopiero za 2 dni - a im potrzeba na cito - za 2 dni może być już po nich ..................
i siano/słomę skąd wsiąść?

Posted

spotkałam karmicielkę psiaków - według niej nie ma szans, by weszły do budy. Do "mieszkanka" ochroniarzy chyba tymbardziej nie wejdą, ciasno tam.. Beat, nie mam żadnego kontaktu z Patrycją - po prostu o niej słyszałam na osiedlu.. Nie mogę się dodzwonić nigdzie w sprawie transportu ;/

Posted

jhet napisał(a):
spotkałam karmicielkę psiaków - według niej nie ma szans, by weszły do budy. Do "mieszkanka" ochroniarzy chyba tymbardziej nie wejdą, ciasno tam.. Beat, nie mam żadnego kontaktu z Patrycją - po prostu o niej słyszałam na osiedlu.. Nie mogę się dodzwonić nigdzie w sprawie transportu ;/

to może dowiesz się gdzie mieszka i pójdziesz "w gości", niestety, nie mam tel do niej-piszę o Patrycji
psy to raczej wejdą do budy, jak sięje czymś zachęci, głupie nie są
a po co transport?

Posted

no qurcze - przecież jak im zimno to instynktownie do budy wejdą - dzikie koty wchodzą, a są przecież bardzie płochliwe.............no nie wiem - a pies na zakręcie też się nie odzywa?? to w takim razie łapać by je trzeba na chwytak?? a do psiego anioła może zadzwonić oni mają chwytaki...........najlepiej to Mru łapie, ale ona zajęta tymi psami do umarłego.............a co mówi ta karmicielka - ma jakiś pomysł na przetrwanie dla nich????

Posted

Luna007 napisał(a):
no qurcze - przecież jak im zimno to instynktownie do budy wejdą - dzikie koty wchodzą, a są przecież bardzie płochliwe.............no nie wiem - a pies na zakręcie też się nie odzywa?? to w takim razie łapać by je trzeba na chwytak?? a do psiego anioła może zadzwonić oni mają chwytaki...........najlepiej to Mru łapie, ale ona zajęta tymi psami do umarłego.............a co mówi ta karmicielka - ma jakiś pomysł na przetrwanie dla nich????

karmicielka rozmawiała w ich sprawie z biurem ds. zwierząt i chyba dzwoniła po SM, nic więcej. Jest za tym, by je jak najszybciej zabrać, też dlatego, że strasznie koty gonią, szczególnie sunia na nie poluje zawzięcie...... Za pół godziny mam mieć tel od Psiego Anioła, mają klatkę-łapkę i mają coś doradzić albo pomóc ze złapaniem psiaków..