Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszłam powiedziec, że April we wtorek prawdopodobnie pójdzie do domu :)
Byłyśmy dziś z April u bardzo miłej Pani z Siemianowic, bo Pani ma kota.. ale April Kicię tylko powąchała i sobie poszła ;)
Pani powiedziała, że jest jak najbardziej za, tylko we wtorek będzie miała wolne, a nie chciałaby, aby April od razu została w domu sama na tak długo... wcześniej mieszkała z panią sunia znajdka, której musieli po 13 latach pomóc odejść, bo niestety miała nowotwór... pani powiedziała, że chciała przygarnąć psa dopiero w wakacje, ale nie wytrzymała, bo w domu bez psa jest smutno...
A April była po prostu wniebowzięta... gdy weszła na klatkę schodową, to od razu dreptała ucieszona po schodach (chyba mieszkała wcześniej w mieszkaniu), a gdy weszła do domu to rozwaliła się zadowolona na dywanie :D, a jeszcze dostała piłkę i od razu była ucieszona, spodobało jej się też lusterko :D, w którym cały czas się przeglądała :crazyeye:... ale się rozpisałam... masakra...
to trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem ;)

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łoł, dzisiaj April zgodnie z planem poszła do domu, z tej całej radości nawet weszłam na dogo:D.

April wbiegła po schodach do mieszkania i popędziła prosto do kuchni, gdzie stały już wcześniej przygotowane dla niej miski z wodą i karmą:eviltong:(z resztą wszystko było już przygotowane na jej przybycie). Oczywiście musiała również sprawdzić czy dosięgnie do jedzenia swojej nowej przyjaciółki kici:evil_lol:. Tereny na spacerki też są w tych okolicach bardzo ciekawe(ładne osiedle, las, boisko):lol:. Myślę, że April będzie tam zadowolona, utwierdziłam się w tej myśli gdy psinka dorwała piszczącą piłeczkę(czy jej nowa właścicielka długo to wytrzyma:eviltong:). April bawiąc się nawet nie zauważyła jak wyszłyśmy, wystawiła tyko pyszczek i szeroko się uśmiechnęła jakby chciała powiedzieć "dobrze mi tu będzie nie martwcie się..."...

A zapomniałabym zanim dopadła do piłeczki oblizała mnie swoim obślinionym jęzorem i dała się troszkę pomiziać:).
Wydaje mi się, że nowa właścicielka April szybciutko się z nią dogada:p...

Powodzenia piesku:D...

Posted

Ojcik rzadko tutaj bywa (pewnie niedługo się pojawi założyć nowy wątek ;)) więc przekazuje wieści od April ;)

[FONT=times new roman][COLOR=#000000][SIZE=3]Witam serdecznie :) April ma się dobrze,jest coraz weselsza, chodzimy na spacery do lasku razem z moją wnusią i April bardzo dobrze się zachowuje.Adresówkę już zamówiłam razem z innymi rzeczami dla suni.Na razie jej nie spuszczam ze smyczy,ale ma luzy, bo smycz jest 5cio metrowa.Co do zostawiania jej samej w domu to jest spokojna,ale była dopiero sama 3 razy po godzińce,jutro będzie miała test ośmiogodzinny(na pewno przejdzie go pomyślnie).Kicia jest jeszcze ostrożna i wychodzi z pokoju do kuwety w czasie gdy jesteśmy na spacerze. Pozdrawiamy-ja i sunia
[/SIZE]
[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='ewes']Hejka :)
przyszłam powiedzieć, że 8 godzin w samotności, a raczej w towarzystwie kota i papugi, to dla April nic strasznego ;)[/QUOTE]

tego by się nie spodziewała po uciekinierce:evil_lol: brawo April!
hmm czyżby to Szarka wtedy zarządzała wycieczki?;)

• 2 weeks later...