Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy ten pies bywa w domu, czy od szczeniaka się nim zajmujesz naprawdę, czy się z nim bawisz, pozwalasz bawić się z innymi psami, kontaktować z innymi ludźmi, socjalizujesz go?
Czy tylko dajesz jeść i trzymasz na dworze i poza tym nie interesujesz się nim? Przez blisko dwa lata pies jest pewnie sam, nie zna tak naprawdę świata i życia. Dla mnie pies to przyjaciel, towarzysz życia, domownik. Ja swoje psy kocham, pieszczę, szkolę i one za serce potrafią zrobic dla mnie wszystko. Wn razie zagrożenia bronią, na codzień są przyjazne do całego ludzkiego i zwierzęcego świata.
Ale ja psów nie traktuję jak darmozjady i rzeczy.

Posted

Pies zostaje wypuszczany po południu zaraz jak tylko wrócę do domu. Biega i bawi się ze mną poświęcam mu najmniej 2 godz dziennie resztę biega sam po działce. Dalej nie wiem jak to zrobić by szczekał.

Posted

CARO19 napisał(a):
Pies zostaje wypuszczany po południu zaraz jak tylko wrócę do domu. Biega i bawi się ze mną poświęcam mu najmniej 2 godz dziennie resztę biega sam po działce. Dalej nie wiem jak to zrobić by szczekał.

daj mu troche czasu, dziewczyny dawały ci przeciez rady, pies nie zmieni sie w ciągu kilku dni.

Posted

panbazyl - Agree :evil_lol:

Żebyś Ty wiedział jak mój labrador potrafi szczekać! Ma nawet coś za bardzo basowy głosik jak na suczkę :lol: Więc proszę tu bez takich porównań do labków. :roll:
Jakie to przykre, kiedy ktoś oczekuje od psa, zamiast oczekiwać od siebie... :shake:

Posted

to może kup następnego?może być tej samej rasy lub mniejszy-np.któryś z terrierów.choć to co czytam to kurcze wierzyć mi sie nie chce.kolo mnie mieszka dwóch sąsiadów-posiadają onki.szczekaczki na całego

Posted

Weź,zaakceptuj tego psa takim jakim jest!Widocznie taki ma charakter,nie eksperymentuj ,kochaj go i nie wypominaj jedzenia i pieniędzy ,za ile go kupiłeś,weź sobie wszystkie powyższe rady do serca na tym wątku.

Posted

Dobra darujcie sobie te wasze rady bo napisać wam konkretny temat to wy nic nie wiecie i hu... sie znacie wiem co mam robic zalatwilem sobie juz szkolenie i tyle a te asz rady t osie nadaja pare osob jeszcze madrze pisalo ale reszta i czytajac po forach to wszystkim tak pomagacie z episzecie ale nie na temat
Nara piątka .

Posted

jak on jest psim niemową to mu szkolenie nie pomoże, stąd moje pytanie o wizytę u weterynarza. no ale oby to nie problem natury fizycznej i szkolenie mu pomogło:)

Posted

panbazyl napisał(a):
tu sie nie ma co burzyć. Lepiej napisz co tam z psem, jakie podjąłeś decyzje. Może znajdź mu dom taki ktory potrzebuje psa milczka.

Racja ,żal mi tego psiaka....:roll:

Posted

Soko napisał(a):
Zapominacie, że jak panowie się na coś uprą, to naprawią zlew choćby mieli dom zalać ;)

dlatego u mnie w domu zlewy, elektrykę i inne tego typu sprawy naprawiam ja :)