kaniab Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Proszę o pomoc gdyż zakochalam się w tej rasie i chcę w okolicy maja czerwca kupic takieg wlaśnie pieska.Liczę się z wydatkiem około 2000zł.Mam pytanie czy te pieski nadają się na zwykłego domownika czy tylko na małego sportowca?Czy dogadują się z kotami?Mam kotkę rasy ragdoll,która jest przyzwyczajona do psa.Jeśli można proszę o polecenie mi jakiejś hodowli w okolicy podkarpacia.:p Quote
Yoco Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Pieski na pewno nadają się na zwykłego domownika :) sama mam papillonka i moja siostra również :) ich charaktery różnią się bardzo, ale każdy jest kochanym domownikiem, który wspaniale koegzystuje z kotem, drugim kotem i owczarkiem niemieckim. Poza tym pieski "dogadują się" z dziećmi. Nie są szczekliwe (chociaż ten mojej siostry lubi sobie poszczekać przed domem) i są bardzo posłuszne. W mojej rodzinie było już kilka piesków i myślę, że pod względem charakteru papillony nie mają wad. Chyba że wadą jest ciągłe pragnienie bycia głaskanym i pieszczonym ;) Quote
Recommended Posts