Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Wróciliśmy po długiej nieobecności. :oops: I cóż? Muszę się dogo nauczyć prawie od podstaw. Dużo się tutaj pozmieniało. Wstawianie zdjęć... itp. :crazyeye:

Wkrótce napiszę coś więcej.
Dzięki, że o nas nie zapomnieliście
Pozdrawiamy i postaramy się ponadrabiać co nieco. :loveu:

Posted

Hej. Jak już wcześniej napisałam trochę się działo. Najważniejsza informacja jest taka, że Kumpliś chorował. Któregoś dnia zaczął się gryźć i drapać. Czasem tak bywa, że pies się podrapie, więc nie byłam specjalnie zdziwiona. :shake: Po jakiś dwóch dniach zauważyłam, że wydrapał sobie skórę na plecach, a w międzyczasie posypała mu się sicha. Nie mogłam jej opanować - wszędzie pełno jej było.
Poszliśmy do weterynarza (nie naszego bo nie mieliśmy jak dojechać), a ten ogolił wydrapane miejsce, powiedział, żeby smarować maścią i przemywać płynem. Do tego oczywiście zastrzyki. Minęło parę dni i żadnej poprawy mimo tych wszystkich zabiegów.
Męczył się strasznie. Wreszcie pojechaliśmy do naszego pana weta. I co? Od razu postawił trafną diagnozę i poprawa nastąpiła w ciągu praktycznie dwóch, trzech dni.
Okazało się, że było to atopowe zapalenie skóry. Od kąpieli w pobliskiej rzece.