Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heeeeej.

Dziś postaram się wrzucic coś ciekawego. Ale to dopiero po południu lub wieczorem.

Miałam to zrobic wczoraj, ale, niestety, jak nie urok to ... Pojawił się problem z Kumplem. :placz: I nie mogłam ...

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']

Moooje kochane bydle :loveu::loveu::loveu::loveu:
jakie problemy z moim czarnuszkiem ??

Acha, szkoda gadac...
Zaczęło się wczoraj. Kumpel leżał sobie spokojnie. W pewnym momencie szybko się zerwal i chciał wejśc na łóżko. W sumie to nic w tym dziwnego, bo często włazi na wyrko. Tylko że nie dał rady. :placz: Zaczął nerwowo kręcic się po pokoju... I nagle zesztywniały mu tylne łapy. Przyjął prawie taką pozycję, jakby się chciał załatwic. Na początku myślałam, że to jakiś skurcz, ale nie. Zdarzają mu się skurcze, ale tylko wtedy, kiedy jest porządnie wybiegany i zmęczony - i w takej sytuacji piszczy. A wczoraj nie piszczał.
W takim półprzysiadzie był około 10 minut i nawet nie pisnął. Wiem jednak, że go bardzo bolało, bo aż się zesikał, a oczy miał takie przerażone...

Niestety wet, do którego mam 100% zaufanie będzie dopiero jutro i wtedy pójdziemy. Boję się tylko, żeby to nie okazało się coś strasznego...:nerwy::nerwy::nerwy:

Posted

Witam Was!!

Bardzo dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie moim psem.
Otóż co się okazało?
Byliśmy wczoraj u weta i przedstawiłam całą sytuację, co się stało itd. Weterynarz przebadał Kumpla jak przy każdej wizycie. Powiedział, że musimy go obserwowac, jeżeli będzie się dziwnie zachowywał lub coś podobnego się powtórzy to wtedy porobi mu wszystkie niezbędne badania; tzn. uśpi go na godzinkę lub dwie i zrobi mu prześwietlenie.
Mógł to byc taki jednorazowy incydent.
Na razie dał dla Kumpla tylko amylan (tabletki wspomagające pracę trzustki).
Jak na razie żyję jak na szpilkach, ale Kumpel zachowuje się bardzo normalnie, a nawet jest bardziej nieznośny i rozbrykany.
Acha. Po drodze jeszcze przyplątało się zapalenie spojówek (tak przynajmniej myślałam), ale to była chwilowa reakcja na zmianę jedzenia.
Teraz już jest OK.

Posted

Ewa&kumpel napisał(a):
Witam Was!!

Bardzo dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie moim psem.
Otóż co się okazało?
Byliśmy wczoraj u weta i przedstawiłam całą sytuację, co się stało itd. Weterynarz przebadał Kumpla jak przy każdej wizycie. Powiedział, że musimy go obserwowac, jeżeli będzie się dziwnie zachowywał lub coś podobnego się powtórzy to wtedy porobi mu wszystkie niezbędne badania; tzn. uśpi go na godzinkę lub dwie i zrobi mu prześwietlenie.
Mógł to byc taki jednorazowy incydent.
Na razie dał dla Kumpla tylko amylan (tabletki wspomagające pracę trzustki).
Jak na razie żyję jak na szpilkach, ale Kumpel zachowuje się bardzo normalnie, a nawet jest bardziej nieznośny i rozbrykany.
Acha. Po drodze jeszcze przyplątało się zapalenie spojówek (tak przynajmniej myślałam), ale to była chwilowa reakcja na zmianę jedzenia.
Teraz już jest OK.

witam:multi:
to świetnie że z Kumplem wszystko ok:multi: :multi: :multi:

Posted

To dobrze, że tic mu się nie stało. My się tu zamartwialiśmy, a ciebie nie było. Wyściskaj przystojniaczka od nas :loveu: .
Ja mam zapalenie spojówek i wyglądam jak mój królik (czerwone oczy mam :cool1: ). No i ledwo widzę monitor, bo mnie oczy bolą.

Posted

Obiecuję pobiegac i posiedziec na Waszych galeriach, ale dopiero jutro.
Dziś od rana wcale nie mogłam wejśc na dgm. Coś się znowu wieszało, niestety... :diabloti:
Mam nadzieję, że jutro takich problemów nie będzie. I wszystko nadrobię.