Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich dogomaniaków !! Mam znajomą, która ma westika i poprosiła mnie, abym napisała ten temat, ponieważ ma problemy z zalogowaniem się na forum :( Oto tekst w którym wyjaśnia wszystko o co chodzi :)

Mam problem z moim westikiem. Jak przykładam swoje ucho do jej uszu (obojętnie ktorego) słyszę dzwonienie/ piszczenie. Zauważyłam też że sunia jest niespokojna. Być może ważna informacją bedzie to że dwa tygodnie temu dostała pierwsza cieczkę. Ma 6,5 miesiąca. Co to może być? Proszę o rade i z góry dziękuję. POZDRAWIAM

Posted

Prosze tylko nie odbierz tego jako ataku na swoją osobę.

Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, aby słychać było dzwonienie w uchu psa. Tam nie ma dzwonka, a ucho samo w sobie nie wydaje dzwięków. Jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do głowy to obecność jakiegoś robaka.

Ja raczej poszukałabym problemu u siebie w uchu, bo to co napisałaś wydaje mi się mało prawdopodobne. Wybacz jeśli ci uraziłam, ale nie to było moim zamiarem.

Może ktoś inny ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam.

Posted

hmm... tzw. dzwonienie w uszach to nie jest fizyczne dzwonienie, tylko wrazenie dzwiekowe, wiec nie moze byc uslyszane przez nikogo, poza nami. CHYBA. ale moge sie mylic...
westie to nieduzy piesek. moze jak probujesz przylozyc ucho do jego ucha, to schylasz sie lub przybierasz jakas nienaturalna pozycje, ktorej utrzymanie wymaga jakiegos napiecia, moze to jakies nagle skoki cisnienia...
mnie tez czasem "dzwowni" w uszach, np. gdy po goracej kapieli gwaltownie sie schyle... nie wiem, moze bredze, ale tak na logike probuje to wziac. jestes pewna, ze ten dzwiek wydobywa sie z ucha psa? moze on ma problemy z uszami, boli go przy dotyku i po prostu popiskuje?

czy ktos oprocz Ciebie slyszal te dzwieki? moze sprobuj "osluchac" uszy innego pieska w taki sam sposob i porownac.

a moze faktycznie jakis dziwny pasozyt?