Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Wam to fajnie ze tak blisko macie do lasu :)

Tajraga tylko ze my sie spotykamy na Ligocie kolo domow akademickich wiec do lasu mam jakies 5-8 km mniej wiecej a to juz nie tak blisko.

Cale szczescie zawsze ktos po mnie przyjedzie :lol:

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Wam to fajnie ze tak blisko macie do lasu :)

Tajraga tylko ze my sie spotykamy na Ligocie kolo domow akademickich wiec do lasu mam jakies 5-8 km mniej wiecej a to juz nie tak blisko.

Cale szczescie zawsze ktos po mnie przyjedzie :lol:

No to ja mam jeszcze dalej, ale całe szczęście jestem zmotoryzowany :)

Andrew: O której zazwyczaj jesteś w Ligocie ?

Posted
ja nie jestem zmotoryzowana... ze 3 razy podjechalam na rowerku na trening polarexu, ale te 6 km w jedna strone to juz byl mini trening dla Tajry... fajnie byloby mieszkac jednak blizej lasu

Zawsze możesz jakiegoś wakatu jako leśniczy poszukać (nie wiem jak się nazywa damska wersja ? leśniczanka?) :D

Wtedy do lasu ho ho ! Pod warunkiem że służbowy domek na polance dostaniesz

Posted

Zawsze możesz jakiegoś wakatu jako leśniczy poszukać (nie wiem jak się nazywa damska wersja ? leśniczanka?) :D

lesniczynka, lesnicza no bo chyba nie lesniczowka :lol:

Posted
poki co nie znam zadnego lesniczego... ale jak bedzie w moim typie, przystojny, bedzie lubial psy (Husky) i bedzie lesniczym..to czemu nie ;)..choc z tego co pamietam ja nie chce miec meza...wiec chyba jednak nie ;)

No ja znam jednego lesniczego z ktorym zalatwialismy mozliwosc jazdy po lasach ligockich ale on to juz chyba zajety jest bo przyjechal z dzieckiem.

Psy lubi napewno.

Moze ci podeslac na niego namiary :lol:

Posted

No i jednak może tu być wesoło, miło i przyjemnie :D

A jak się tak większośc na wesoło rozręci to ... będzie balanga.

Może taka propo: Każdy kto będzie na dłużej do forum przysiadał niech se pyknie browarka :D Od razu się happy zrobi :D

Posted

e tam ja gdybym teraz browarka wypiła to nie posiedziałaby tu, jestem tak zmęczona (psychicznie), żę pewnie pierwsze łyki by mnie zbiły z nóg. Ale czego jedni nie mogą... :)

i tak jest wesoło

Posted

potrzebuje szelki dla mojej zołzy..

Mial nam zrobić znajomy, ale on ostatnio cierpi na brak czasu.

Mam więc kilka pytań

po 1 jaką firme polecacie?

po 2 jak już zamówie te szelki to ile musze średnio czekać?

po 3 jaki może być rozmiar dla akity(19miesięcznej suczki, która ma powyżej 61cm i jest raczej dobrze zbudowana -tzn nie jest za chuda) i czy bezpiecznie jest wogole kupować tego typu szelki na akite "rozmiarowo"(S,M,L,itd), czy lepiej przycisnąć znajomego i żeby nam zrobił na miare.. Akita ma inne proporcje niż haszczak (co jest chyba wiadome) ma grubszą szyje i ogolnie jakoś sam przód bardziej rozbudowany, klatke piersiową może ma niższą (jeżeli patrzyć z boku), ale szerszą. Przykładowo jak pożyczałam szelki 2letnigo huskiego, na klatce było w miare luźno, ale bardzo ciężko mi się je zakładało z przodu i z przodu były troche za wąskie..

Zdjęcia Anaty w szelkach:

http://www.republika.pl/akita_husky/b4.jpg

http://www.republika.pl/akita_husky/b5.jpg

http://www.republika.pl/akita_husky/b6.jpg

http://www.republika.pl/akita_husky/b7.jpg

żeby nie było wiem, że ta obroża która jest nie właściwa, ale nie wziełam w góry innej.

Prosze o jakieś rady..

Posted

Agappe ja polecam szelki Rowerlandu www.rowerland.pl , sama ich używam już kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Średnio po zamówieniu czeka się do 2 tyg na przesyłke. Myślę, że na Anate byłby dobry rozm. L, ale to najlepiej jak do nich zadzwonisz to oni powiedzą jak należy psa zmierzyć i Ci coś doradzą.

Posted
poki co nie znam zadnego lesniczego... ale jak bedzie w moim typie, przystojny, bedzie lubial psy (Husky) i bedzie lesniczym..to czemu nie ;)..choc z tego co pamietam ja nie chce miec meza...wiec chyba jednak nie ;)

Aga ja znam lesniczego, ktory lubi husky :D i jest przystojny 8) Byl na zawodach w Kucobach, taki w kapeluszu chodzil.

:P

Posted
iczego, ktory lubi husky :D i jest przystojny 8) Byl na zawodach w Kucobach, taki w kapeluszu chodzil.

:P

i co? pewnie tez ma juz dzieci? co? :x

Tajraga alez wybredna jestes :) Dzieci nie lubisz czy jak :)

No dobra, znajdziemy ci takiego bez dzieci :lol: