Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wojtuś napisał(a):
Nie martw się Małgosiu, znajdzie Kumpel dobry domek :)

Hej Wojtuś. A taki dziś do d...y dzień miałam i jeszcze na koniec ta informacja :( Najbardziej mi żal dlatego że wydawał się dobrym domkiem :(

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Hej Wojtuś. A taki dziś do d...y dzień miałam i jeszcze na koniec ta informacja :( Najbardziej mi żal dlatego że wydawał się dobrym domkiem :(

Hej Małgosiu, a może jak tata wróci ze szpitala to i w domku się unormuje;)
A tymczasem Salibinka wysłała Kumpla Państwu, którzy szukają młodego, czarnego, kudłatego Psiaka, po odejściu swojego
http://www.dogomania.pl/threads/218087-Niechciane-potencjalne-matki.-Sara-i-Misia-w-DS-%29-Puszka-nadal-czeka?p=18532598#post18532598
Mieli decydować się na Puszkę, prawie identyczną jak Kumpel, jednak pragną "czarnego" - zobaczymy:)

Posted

Ciepły wieczór wszystkim :)
u nas -22 ale na szczęście w domu ciepło. Zaczynamy Gutka oswajać z mężczyznami, na których zdecydowanie szczeka i jak wcześniej pisałam może podszczypywać nogi. Ćwiczenie to będzie do przepracowania z przyszłym właścicielem i z tego co widzę zajmie trochę czasu. Ograniczyłyśmy nieco spacery do 5 dziennie, choć po zostawieniu Gutka samego, trzeba pamiętać, aby po powrocie go wyprowadzić (przynajmniej podczas aklimatyzacji w nowym domu). Gutek czuje się już u nas bardziej zrelaksowany, choć wciąż dłuższe wyjście wzbudza u niego ciche popiskiwanie.
To co mnie cieszy najbardziej, to że Gutek poleguje już na operowanej stronie, przeciąga się, wczoraj po raz pierwszy drapał się operowana łapką :D
Z nowych rzeczy:
- na zawołanie Gutek chodź - podchodzi i spokojnie czeka na zapięcie smyczki i obroży
- siada przed podaniem jedzenia i czeka na zaproszenie do miski (u nas to konieczność)
- nie broni dostępu do miski :)
- na polecenie zostań, zostaje spokojnie przez dłuższą chwilę
Generalnie jest psiakiem, który szybko się uczy, jeśli nowy właściciel zechce kontynuować naukę to z pewnością osiągnie z nim duży sukces.

Posted

wojtuś napisał(a):
Hej Małgosiu, a może jak tata wróci ze szpitala to i w domku się unormuje;)
A tymczasem Salibinka wysłała Kumpla Państwu, którzy szukają młodego, czarnego, kudłatego Psiaka, po odejściu swojego
http://www.dogomania.pl/threads/218087-Niechciane-potencjalne-matki.-Sara-i-Misia-w-DS-%29-Puszka-nadal-czeka?p=18532598#post18532598
Mieli decydować się na Puszkę, prawie identyczną jak Kumpel, jednak pragną "czarnego" - zobaczymy:)

Wielkie dzięki :)
Co do Taty tej dziewczyny to pisała ze to nieuleczalna choroba :( Nie chcę naciskać ani się łudzić , życie bywa parszywe .Ona bardzo to przeżywa wiadomo i Tata i tu się już nastawiła na Kumpla :shake:

Psia Szkoła napisał(a):
Ciepły wieczór wszystkim :)
u nas -22 ale na szczęście w domu ciepło. Zaczynamy Gutka oswajać z mężczyznami, na których zdecydowanie szczeka i jak wcześniej pisałam może podszczypywać nogi. Ćwiczenie to będzie do przepracowania z przyszłym właścicielem i z tego co widzę zajmie trochę czasu. Ograniczyłyśmy nieco spacery do 5 dziennie, choć po zostawieniu Gutka samego, trzeba pamiętać, aby po powrocie go wyprowadzić (przynajmniej podczas aklimatyzacji w nowym domu). Gutek czuje się już u nas bardziej zrelaksowany, choć wciąż dłuższe wyjście wzbudza u niego ciche popiskiwanie.
To co mnie cieszy najbardziej, to że Gutek poleguje już na operowanej stronie, przeciąga się, wczoraj po raz pierwszy drapał się operowana łapką :D
Z nowych rzeczy:
- na zawołanie Gutek chodź - podchodzi i spokojnie czeka na zapięcie smyczki i obroży
- siada przed podaniem jedzenia i czeka na zaproszenie do miski (u nas to konieczność)
- nie broni dostępu do miski :)
- na polecenie zostań, zostaje spokojnie przez dłuższą chwilę
Generalnie jest psiakiem, który szybko się uczy, jeśli nowy właściciel zechce kontynuować naukę to z pewnością osiągnie z nim duży sukces.

Jak ja lubię wieści od Was :) Z dnia na dzień coraz lepsze i coraz bardziej dodające otuchy :) Żeby tak znalazł się dla Guteńka dom , który będzie chciał z nim tak pracować .

No i jeszcze zdjęcie z Blekusią - kto by uwierzył, że to nasz Guteniek :)

Posted

Dziś jeździłam po wsiach i patrzyłam na budy...

I prosiłam o choćby uszczelnienie wejść..

Nie będę chyba w nocy spać.

Byłam kilka chwil bez rękawiczek i ręce mi skostniały, a była dopiero 22 i temperatura jeszcze spada...
Tragedia...

ang napisał(a):
ja zimy nienawidzę, a jeszcze jak myślę o mrozach w kontekście bezdomnych zwierząt, to jestem naprawdę przybita:(

Posted

iwoniam napisał(a):

Byłam kilka chwil bez rękawiczek i ręce mi skostniały, a była dopiero 22 i temperatura jeszcze spada...
Tragedia...

Iwoniam masz rację , to jest tragedia :(
Najgorsze jest to że wiele z tych psów nawet budy nie ma :(

Posted

iwoniam napisał(a):

Tragedia...

Tragedia Iwonia z tymi mrozami, jak te bidy biegające luzem albo w nieocieplonych budach dadzą radę...

Posted

No niech juz sie ociepli.Masakra.Szkoda zwierzaków.:shake:
Gosia nie martw się o Kumpla domek. Wiesz jak to bywa. Czasem wydaje sie,ze szkoda...a potem przychodzi taki super dom,ze człowiek mysli: Dobrze się stało.
Ekspresowe adopcje się zdarzaja, ale nie tak znowu często. Fajnie by było, gdyby miał domek juz, ale jest bezpieczny do tego jeszcze się uczy...Nie jest źle.;)

Posted

savahna napisał(a):
No niech juz sie ociepli.Masakra.Szkoda zwierzaków.:shake:
Gosia nie martw się o Kumpla domek. Wiesz jak to bywa. Czasem wydaje sie,ze szkoda...a potem przychodzi taki super dom,ze człowiek mysli: Dobrze się stało.
Ekspresowe adopcje się zdarzaja, ale nie tak znowu często. Fajnie by było, gdyby miał domek juz, ale jest bezpieczny do tego jeszcze się uczy...Nie jest źle.;)

Savahnko , wiem wiem to wszystko ale wczoraj to już była ta przysłowiowa kropla goryczy ta wiadomość...
A uczy się Gucio , Kumpel to chyba łoterstwa się w weekend od moich łotrów poduczy trochę ;)

Posted

A uczy się Gucio , Kumpel to chyba łoterstwa się w weekend od moich łotrów poduczy trochę ;)

A fakt...no szybko pisałam i mi się pop.....mięszało.;);)
Łotrostwo tyz sie przydaje czasem.:evil_lol:

Posted

Salibinka napisała, że Państwo wybrali z pośród Psiaków Bafiego z wątku Malawaszki,
będzie miał domek w Krakowie - .....i dla naszego Kumpla domek się znajdzie :)

Posted

wojtuś napisał(a):
Salibinka napisała, że Państwo wybrali z pośród Psiaków Bafiego z wątku Malawaszki,
będzie miał domek w Krakowie - .....i dla naszego Kumpla domek się znajdzie :)

Super, niech się Bafiemu szczęści w nowym domku :)

A do soboty coraz bliżej i Kumpel znów zagości u mnie - nie ukrywam że strasznie się cieszę bo pokochałam to psisko , zresztą Kumpel też czuje do mnie miętę ;) mam zakaz odwiedzania go w szpitaliku bo później płacze moje biedactwo :(

Rana po kastracji ładnie się goi :) Wszystko jest w porządku :)

Posted

wojtuś napisał(a):
Witajcie, u mnie rano było minus 24,
Super, to od soboty Kumpel wraca do Ciebie Małgosiu :)

Hej Wojtuś , Kumpel przyjeżdża do mnie na weekend , gabinet w niedzielę jest zamknięty i panie dr muszą specjalnie przyjeżdżać do zwierzaków jak jakieś zostają , a że weekend mam wolny to zabieram Kumpla do siebie żeby chociaż jeden dzień odpoczęły :) Prawdopodobnie nie uda mi się zostawić Kumpla na dłużej w domu i za długo też w gabinecie mieszkać nie może , więc znowu rozglądamy się dla niego za jakimś miejscem .
Na razie bez wielkiej paniki bo na tych mrozach jest więcej potrzebujących psów , Kumpel jakoś będzie wędrował na razie między gabinetem a mną ale jest bezpieczny , na razie trzeba upychać gdzieś te wszystkie bidy z mrozu :( ale niestety pewnie taki stan rzeczy nie będzie mógł trwać za długo :( a do schronu za nic w świecie go nie dam .
Znowu nie wygrałam w lotto ...

Psia Szkoło jakieś wieści od Was ? Nie zamarzliście ???
Wczoraj w gabinecie czekał na mnie prezent - super fanty na bazarek przywiezione z Glichowa :) mam nadzieję że weekend uda się wystawić :)
Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny kochane :):loveu::loveu::loveu:

Posted

Witamy, witamy
na szczęście nie zamarzamy i zwierzaki też. Mamy pod opieką dochodzącą kotkę, którą teraz szczególnie dokarmiamy i poimy kilka razy dziennie.
Gutek wczoraj po raz pierwszy wykazał zainteresowanie psią zabawką. Moje suczki bardzo chętnie bawią się wubbą z materiału, która wygląda jak ośmiornica. Często siadamy na dywanie i ćwiczymy z Carmen podawanie i ciągnięcie zabawki w parterze. Gutek poczuł się zachęcony do zabawy i dołączył do nas :), o dziwo na polecenie puść bardzo ładnie oddawał zabawkę (zuch). Teraz po południowym ciasteczku śpią, wygrzewając się w słoneczku. Co do fantów, cała przyjemność po naszej stronie :D Porozglądamy się jeszcze na spokojnie co by tu jeszcze...:D
pozdrawiamy ciepło
Monika&Dani

Posted

wojtuś napisał(a):
Tragedia Iwonia z tymi mrozami, jak te bidy biegające luzem albo w nieocieplonych budach dadzą radę...

wojtuś - jak one jeszcze biegają luzem to mają jakąś szansę - jak wilki - one w mrozie caly czas się poruszają truchtem.
Gorzej z tymi, które są przywiązane do budy...

w Olkuszu zamarzł szczeniak. ten gość znów ma pełno piesków,
jak to możliwe, ze jest nie do ruszenia? On ma zakaz przyjmowania piesków!

:(

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
Witamy, witamy
na szczęście nie zamarzamy i zwierzaki też. Mamy pod opieką dochodzącą kotkę, którą teraz szczególnie dokarmiamy i poimy kilka razy dziennie.
Gutek wczoraj po raz pierwszy wykazał zainteresowanie psią zabawką. Moje suczki bardzo chętnie bawią się wubbą z materiału, która wygląda jak ośmiornica. Często siadamy na dywanie i ćwiczymy z Carmen podawanie i ciągnięcie zabawki w parterze. Gutek poczuł się zachęcony do zabawy i dołączył do nas :), o dziwo na polecenie puść bardzo ładnie oddawał zabawkę (zuch). Teraz po południowym ciasteczku śpią, wygrzewając się w słoneczku. Co do fantów, cała przyjemność po naszej stronie :D Porozglądamy się jeszcze na spokojnie co by tu jeszcze...:D
pozdrawiamy ciepło
Monika&Dani

Dzięki za wieści :)

Posted

Nie było ani pół telefonu ani o Gucia ani o Kumpla :(

Dobrze, że chłopaki bezpieczne, ale domki by im się przydały,
no i ... Kumpel .. będzie tak na zmianę u Kochanych Wetek i u Ciebie Małgosiu:)
ale chłopak ma i tak dużo szczęścia, a domek... będzie na pewno:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Dobrze, że chłopaki bezpieczne, ale domki by im się przydały,
no i ... Kumpel .. będzie tak na zmianę u Kochanych Wetek i u Ciebie Małgosiu:)
ale chłopak ma i tak dużo szczęścia, a domek... będzie na pewno:)

Kumpel już u mnie :)
Biana trochę nie zadowolona, skoczyła do niego z zębami ale już sytuacja opanowana , każde śpi u siebie ;) Kumpel w ogródku szalał z radości , myślał pewnie że wrócił do domu :(:(:(
Tata przemilczał pojawienie się czarnego ;)

Posted

Kumpel pomagał przy robieniu zapiekanki z ziemniaków, przy okazji nauczył się siadać na polecenie ;)
W kuchni trochę się wszystkiemu dziwił , ale nie bał . Zaciekawił go bardzo piekarnik :) A i nie lubi jabłek za to uwielbia łososia ;)
Grzecznie reaguje na fuj i przestaje robić to co w danej chwili robił ;)
Tata go pogłaskał i stwierdził że fajny jest ;)
Biana mocno go chce ustawiać i Kumpelos trochę się jej boi .

Posted

No i już są trzy :( Do Kumpla i Gucia dołączył psi staruszek bez jednego oka na drugie ślepy ( zaćma ) wyciągnięty z zamarzniętej rzeczki :( Dopiero wróciłam do domu .
Na szczęście już bezpieczny .Jutro więcej .