Psia Szkoła Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='ang']oooo...udało się:) nie, no fotel godny mistrzunia:p[/QUOTE] i specjalnie dla Guteńka :) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 No to zapraszam do mikrobków , marzy mi się i dla nich fotel ;) 3 MIKRO SUNIE SZUKAJĄ DOMU-KLIK Quote
wojtuś Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Nadrobiłem wieści o Gutkowym domku:) Piękny chłopak na foteliku:) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='wojtuś']Nadrobiłem wieści o Gutkowym domku:) Piękny chłopak na foteliku:)[/QUOTE] Wojtuś , już miałam dzwonić do Ciebie co żeś tak zamilkł ;) Quote
Asieq_ Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Gucio ma jak w niebie :D Oby wszystkie psiaki znalazły takie dobre domki! Quote
Rudzia-Bianca Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 [quote name='ang']a co u Kumpla? wiesz coś Rudzia?[/QUOTE] Nie nie byłam u Kumpla ostatnio. Podczas ostatniej wizyty jak pisałam był w domu, wyszedł na zewnątrz z synem ludzi do odśnieżania i wtedy go uwiązał koło domu , jak stwierdził żeby nie uciekł . Quote
Rudzia-Bianca Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Kochani dziękuję Wam bardzo, wpłynęły wszystkie wpłaty z bazarków dla Gutka i Kumpla 231 zł , dzięki którym udało mi się spłacić długi psiaków . Ślicznie Wam dziękuję :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
wojtuś Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Wojtuś , już miałam dzwonić do Ciebie co żeś tak zamilkł ;) Jestem Małgosiu ciągle, a zawsze pod tel.. czasem już nie nadążam, Buziak:) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Pamiętacie Gucia :( Kilka dni temu dowiedziałam się że Gucio musi szukać nowego domu :( Niestety nie umie się dostosować do życia w mieście i w bloku a nowy dom nie radzi sobie z pomocą mu w tym zadaniu :( Szukamy Guciowi domu najlepiej z ogródkiem , na razie nie wiem co jeszcze napisać bo jestem nadal w szoku :( wiem że to się zdarza ale siły mnie opuściły dzisiaj :( Quote
erka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 No nie, a przecież było niby dobrze do tej pory.... A chociaz przetrzymają do czasu znalezienia nowego? Quote
Rudzia-Bianca Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 erka napisał(a):No nie, a przecież było niby dobrze do tej pory.... A chociaz przetrzymają do czasu znalezienia nowego? Pani przemyślała że dla dobra Gucia lepszy będzie inny dom niż jej :( Na szczęście , przynajmniej na razie , może zostać do czasu znalezienia mu czegoś nowego , ale to nie będzie pewnie łatwe i potrwa zapewne dłużej niż wyobrażenie tej pani o czasie znalezienia psu nowego domu :( ale na razie nie chcę nawet o tym myśleć :( Quote
savahna Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Pani przemyślała że dla dobra Gucia lepszy będzie inny dom niż jej :( O Kurcze.....tak sobie w Rudzin podpis zerknęłam i mnie zamurowało.:shake: Quote
Rudzia-Bianca Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 savahna napisał(a):O Kurcze.....tak sobie w Rudzin podpis zerknęłam i mnie zamurowało.:shake: Wróciłaś :) Dawno Cię nie widziałam :) No mnie też zamurowało Savahnko jak się dowiedziałam :( No ale cóż życie szukamy Gucieńkowi najlepszego domu, zasługuje na to . mariusz pp napisał(a):Biedna psina.:shake: ang napisał(a):szok, szkoda pieska... Oj biedna biedna :( Ale damy radę prawda ... Quote
savahna Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Rudziu, ja sobie ograniczam wątki, żeby mieć więcej czasu na ogłaszanie, bo jak miałam dużo to z godzinę na przegląd wątków mi schodziło za ten czas to pakiet prawie zrobię. Bardzo proszę,pisz jak coś potrzeba bo może mi umknąć.Teraz mi się wyjazd na kilka dni szykuje,dzisiaj bede miała 3 szczyle na głowie( do jutra) więc nie wiem czy cokolwiek będę mogła zrobić, ale w najgorszym wypadku w przyszlym tygodniu moge sie za Gucia zabrać Napisz Rudziu coś wiecej,trzeba zmodyfikowac ogłoszenie...Czyli do domu z ogródkiem Gucio? pewnie,ze znajdziemy dom guciowi. U nas taki staruszek schroniskowy ma zaklepany domek, nawet mi przez myśl nie przeszlo,że moze sie udać, a tu nawet szybko poszło... A Gucio mlodziutki,podszkolony i słodki....Będzie dobrze... Quote
Rudzia-Bianca Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 savahna napisał(a):Rudziu, ja sobie ograniczam wątki, żeby mieć więcej czasu na ogłaszanie, bo jak miałam dużo to z godzinę na przegląd wątków mi schodziło za ten czas to pakiet prawie zrobię. Bardzo proszę,pisz jak coś potrzeba bo może mi umknąć.Teraz mi się wyjazd na kilka dni szykuje,dzisiaj bede miała 3 szczyle na głowie( do jutra) więc nie wiem czy cokolwiek będę mogła zrobić, ale w najgorszym wypadku w przyszlym tygodniu moge sie za Gucia zabrać Napisz Rudziu coś wiecej,trzeba zmodyfikowac ogłoszenie...Czyli do domu z ogródkiem Gucio? pewnie,ze znajdziemy dom guciowi. U nas taki staruszek schroniskowy ma zaklepany domek, nawet mi przez myśl nie przeszlo,że moze sie udać, a tu nawet szybko poszło... A Gucio mlodziutki,podszkolony i słodki....Będzie dobrze... Savahnko kochana , ogłoszenia podeślę na bazarek ogłoszeniowy bo Bella , na która miały być ogłoszenia już w domu :) Więc dzięki . Quote
savahna Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ale wiesz, im więcej tym lepiej więc jakby później była potrzeba to pisz.:p Quote
Rudzia-Bianca Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 O matko , jaka u Guteńka cisza straszna :( Tak się boję o tego dzieciaka , trudno mu będzie znaleźć dom :( Mamy tekst do ogłoszeń Na początku stycznia koło Myślenic znaleziony został młody psiak, potrącony przez samochód, leżał w rowie z roztrzaskaną miednicą i biodrem. Psiak ma około 2 lat, ważył niecałe 7,5 kg. Dzięki interwencji gabinetu weterynaryjnego Dobry Weterynarz z Myślenic mały trafia na stół operacyjny. I tak 5 stycznia 2012 r. Gucio został zoperowany, usunięto mu główkę kości udowej i poskładano go Niestety Gucio nie mógł zostać dłużej w gabinecie, alternatywą było schronisko w Nowym Targu, gdzie w jego stanie nie miał on najmniejszych szans na przeżycie. Decyzja była szybka, Gutek trafił do hoteliku Psiej Szkoły na przechowanie i pod obserwację, jak się sprawuje w domowych warunkach. Obecnie Gutek jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Wygląda na to, że Gutek mieszkał w jakimś domu, sypiał w pościeli lub na fotelach. Załatwia swoje potrzeby na spacerach. Widok osoby obcej na terenie domu (szczególnie mężczyzn) wywołuje w nim duże zaniepokojenie i zaczyna szczekać z tendencją do podszczypywania. To zachowanie będzie wymagało pracy. Na spacerach wykazuje zachowania agresywne wobec ludzi i innych psów. Gutek ma problem z separacją. Bardzo kontroluje wyjścia do innego pomieszczenia, szczeka podczas wychodzenia z domu. W kontakcie z sukami w hoteliku dogadywał się bardzo fajnie. Z psami na spacerach wykazuje zachowania agresywne. Quote
erka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Czyli najlepiej by było jakis domek z ogródkiem znaleźć dla niego, musi sie udać:). Quote
wegielkowa Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 No i Guciu domek znajdzie. Ciotka Savahna postara się:). Quote
Rudzia-Bianca Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='erka']Czyli najlepiej by było jakis domek z ogródkiem znaleźć dla niego, musi sie udać:). [quote name='wegielkowa']No i Guciu domek znajdzie. Ciotka Savahna postara się:). Tak , dla Gucia najlepszy byłby dom z ogródkiem spokojny u starszej osoby, bez dzieci i innych psów , ewentualnie mogłaby być suczka . Zdjęcia z hoteliku ze świąt :) z suczkami dogaduje się bez problemu :) w glichowskim haremie ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 (edited) Radarek :) Zabrałam się jednak sama za ogłoszenia. Nie mam odpowiedzi od Bazyliszek , na bazarku zrobiło się zamieszanie przez tą awarię . http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=372663520&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ372663520MXGuidMZ136c787d-0340-a20b-26c1-d7d3fffffcb3MXadDelayedMZ24&secev=AQAAATa137oAAM0AAAABACIxMzZjNzg4N2RlOC5hMjBiMjY3LjZjNjlhLmZmZmZmODEyAAAAAQAAAAAWNmTgACktqa87A%2FXl6akRwGUrPrMLv2ZQ&wmid=372663520 http://tablica.pl/oferta/szukam-dla-siebie-domu--gucio-ID10f7p.html http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/52625.html http://krakow.oglaszamy24.pl/ogloszenie/993796372/krakow-Szukam-dla-siebie-domu-Gutek.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20816293_bella_i_donna_piekne_szczeniaki_prosza.html Edited April 18, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
Recommended Posts