wojtuś Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Kolejna bieda ten staruszek, ale jak piszesz już bezpieczny.. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 wojtuś napisał(a):Kolejna bieda ten staruszek, ale jak piszesz już bezpieczny.. savahna napisał(a):O rany....... mariusz pp napisał(a):Pewno wyrzucony:shake: Z całego zamieszania, zapomniałam z pracy zabrać wczoraj jego zdjęcia, zaraz po nie pojadę jak się tylko pozbieram trochę bo mnie dziś nie ukrywam wielkie lenistwo ogarnęło i spałam do tej pory :( Pies został zawieziony wczoraj do weterynarza, który stwierdził że prawdopodobnie go zna , ma przeszukać rejestr pacjentów może sobie przypomni . Staruszek bardzo spokojny, troszkę wystraszony ale nie bardzo , dał ze sobą wszystko zrobić , poobcinałam mu wiszące kule lodu bo inaczej nie było się szans tego pozbyć, nie protestował , u weta też pozwolił się zbadać, przy zastrzyku jedynie troszkę mu się nie spodobało ale co się biedakowi dziwić. Jak go wsadziłam do koca i wzięłam na kolana to cały czas się tulił . Mam nadzieję że komuś uciekł, ze nikt w taki sposób nie pozbył się staruszka - choć sama w to nie wierzę :( Psiak został uratowany przez SP, Policję i SM , nie trafił do NT bo są zapsieni całkowicie ( nie ukrywałam swojej radości ) , obecnie przebywa w hoteliku pod Krakowem i mam nadzieję, że tam zostanie . W hoteliku tym mam 3 biedy , o których nawet jeszcze nie zdążyłam napisać :( siedzą tam chyba od listopada , ale to opisze później ... Kumpel przespał całą noc, zachowuje się jak u siebie w domu, jest bardzo zadowolony, że do mnie wrócił . Niestety Biana coraz częściej skacze do niego z zębami , dziś już kilka razy doszło do pyskówki między nimi , ale Kumpel nie wykazuje żadnych cech agresji, podporządkował się Bianie ( no jakby nie było ona tu jest królową ;) Biana obserwuje go cały czas, najgorzej jest jak psisko chce się do mnie przytulić , tak jak chodzą po domu jest ok. Chociaż Kupel najchętniej chowa się w kenelu i tam sobie śpi :) Kenel ma otwarty, zamykam go tylko na noc żeby go Bianeczka nie zeżarła gdyby mu do głowy przyszło skoczyć na łózko ( a ma takie zapędy ;) ) Z wieści z Glichowa- wszystko w normie, nawet nie zamarzli ;) Quote
Psia Szkoła Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Wiadomości ze Spa w Glichowie: GUTEK MA NOWY STAŁY DOM W KRAKOWIE:D Jesteśmy po wizycie adopcyjnej Gucia, za 1.5 tygodnia pojedzie już do swojego nowego domu w Krakowie. Baaardzo się cieszymy, ponieważ znamy przyszłą właścicielkę i wiemy, że będzie miał wspaniałe warunki. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Psia Szkoła napisał(a):Wiadomości ze Spa w Glichowie: GUTEK MA NOWY STAŁY DOM W KRAKOWIE:D Jesteśmy po wizycie adopcyjnej Gucia, za 1.5 tygodnia pojedzie już do swojego nowego domu w Krakowie. Baaardzo się cieszymy, ponieważ znamy przyszłą właścicielkę i wiemy, że będzie miał wspaniałe warunki. Uch nareszcie , myślałam że jajko zniosę od tego milczenia :) Jak ja się strasznie cieszę :) Gutek będzie miał jak w raju , każdemu psu takiego domu życzę :) Psia Szkoło wielkie wielkie dzięki :) Spadłaś nam tu w okolice jak z nieba :) Zdjęcia staruszka będą wieczorem , bo u TZ nie chcą się otworzyć :( Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 No gdzie te wszystkie ochy achy i zachwyty , no ja rozumiem że weekend, że niedziela , ale takie wieści - Gutek który 2 tygodnie temu był nieadopcyjnym wyjcem jedzie do domu a tu cisza ;) Quote
Psia Szkoła Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 To my ogłaszamy jeszcze jedną nowinę. Za 1.5 tygodnia, kiedy Gutek pojedzie do domu, chętnie przyjmiemy do nas Kumpla :) Quote
Psia Szkoła Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Uch nareszcie , myślałam że jajko zniosę od tego milczenia :) Ja też ale się opłaciło ;P Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 No to ogłaszam dzień cudów - zadzwonił pan , że Kumpel to chyba pies jego rodziców, że przejeżdżał przez Myślenice i zobaczył ogłoszenie i od razu dzwoni bo właściwie jest pewien że to Kuba . Że chciałby go już natychmiast zobaczyć żeby się upewnić, ale ponieważ jest właśnie w drodze na lotnisko , to gdyby się okazało że to Kuba to odbirze go na pewno jutro . No to pojechałam , bez wielkiej nadziei bo już raz telefon był że to Puszek . No i psisko się ucieszyło bardzo , poznał chłopaka . Chłopak jest pewien, że to Kuba , który 1.5 miesiąca temu wymksnął się z domu i poszedł za bratem tego chłopaka który odjechał taksówką . Doszedł z miejscowości obok Myślenic na zakopiankę ( zgadzałaby się trasa ) i już pewnie nie umiał wrócić. Jutro jeszcze jesteśmy umówieni z rodzicami na potwierdzenie ze Kumpel to Kuba . Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Psia Szkoła napisał(a):To my ogłaszamy jeszcze jedną nowinę. Za 1.5 tygodnia, kiedy Gutek pojedzie do domu, chętnie przyjmiemy do nas Kumpla :) No zobaczymy jutro jak to z tym Kumplem vel Kuba będzie ;) Jakby się okazało że jednak to Kumpel to bardzo chętnie skorzystamy z miejscówki w Waszym super psim SPA :) Psia Szkoła napisał(a):Ja też ale się opłaciło ;P No nie da się ukryć że tak :) Quote
mariusz pp Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Cały czas podczytujemy wątek, ale dzisiaj to super nowiny:multi: Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 (edited) mariusz pp napisał(a):Cały czas podczytujemy wątek, ale dzisiaj to super nowiny:multi: :) No zobaczymy jutro co się będzie działo :) Na razie nie zmieniam tytułu ... A Kuba chyba zaczął tęsknić, bo wydaje z siebie dźwięki jakich do tej pory nie wydawał . Edited February 5, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 A to staruszek wyłowiony wczoraj z Bysinki ...Straszliwa bieda, mam nadzieję że i jemu się poszczęści . Quote
iwoniam Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):No i już są trzy :( Do Kumpla i Gucia dołączył psi staruszek bez jednego oka na drugie ślepy ( zaćma ) wyciągnięty z zamarzniętej rzeczki :( Dopiero wróciłam do domu . Na szczęście już bezpieczny .Jutro więcej . jej, jaki biedulek mały... ważne, że jest cały... ale sople na nóziach.. Psia Szkoła napisał(a):Wiadomości ze Spa w Glichowie: GUTEK MA NOWY STAŁY DOM W KRAKOWIE:D Jesteśmy po wizycie adopcyjnej Gucia, za 1.5 tygodnia pojedzie już do swojego nowego domu w Krakowie. Baaardzo się cieszymy, ponieważ znamy przyszłą właścicielkę i wiemy, że będzie miał wspaniałe warunki. Rudzia-Bianca napisał(a):No to ogłaszam dzień cudów - zadzwonił pan , że Kumpel to chyba pies jego rodziców, że przejeżdżał przez Myślenice i zobaczył ogłoszenie i od razu dzwoni bo właściwie jest pewien że to Kuba . Że chciałby go już natychmiast zobaczyć żeby się upewnić, ale ponieważ jest właśnie w drodze na lotnisko , to gdyby się okazało że to Kuba to odbirze go na pewno jutro . No to pojechałam , bez wielkiej nadziei bo już raz telefon był że to Puszek . No i psisko się ucieszyło bardzo , poznał chłopaka . Chłopak jest pewien, że to Kuba , który 1.5 miesiąca temu wymksnął się z domu i poszedł za bratem tego chłopaka który odjechał taksówką . Doszedł z miejscowości obok Myślenic na zakopiankę ( zgadzałaby się trasa ) i już pewnie nie umiał wrócić. Jutro jeszcze jesteśmy umówieni z rodzicami na potwierdzenie ze Kumpel to Kuba . wow ! wspaaaaniaaaaaaleeeeee ! cudownie !!! no super hiper, extra ! I cudownie, że Gucio do domku pójdzie........... :) same dobre wieści ! Quote
mariusz pp Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Oby tylko staruszek się nie przeziębił. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 iwoniam napisał(a):jej, jaki biedulek mały... ważne, że jest cały... ale sople na nóziach.. wow ! wspaaaaniaaaaaaleeeeee ! cudownie !!! no super hiper, extra ! I cudownie, że Gucio do domku pójdzie........... :) same dobre wieści ! mariusz pp napisał(a):Oby tylko staruszek się nie przeziębił. Staruszek był wczoraj u weterynarza, generalnie jest zdrowy , osuszyłyśmy go suszarką, zawinęłyśmy w ciepły koc . Ma trochę zaczerwienione gardło , dostał zastrzyki , jutro ma mieć powtórkę . Żeby tylko się okazało ze komuś uciekł a nie że ktoś go wywalił, bo takiej bidzie ciężko będzie znaleźć dom :( Wydarzenie na fb http://www.facebook.com/events/181020182002439/ Quote
iwoniam Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 to prawda jak dostał przeciwzapalne to na pewno nic go nie ruszy dzielny chłopczyk ! Rudzia-Bianca napisał(a):Staruszek był wczoraj u weterynarza, generalnie jest zdrowy , osuszyłyśmy go suszarką, zawinęłyśmy w ciepły koc . Ma trochę zaczerwienione gardło , dostał zastrzyki , jutro ma mieć powtórkę . Żeby tylko się okazało ze komuś uciekł a nie że ktoś go wywalił, bo takiej bidzie ciężko będzie znaleźć dom :( Wydarzenie na fb http://www.facebook.com/events/181020182002439/ Quote
wojtuś Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Małgosiu jak się cieszę :multi::multi::multi: Gutek ma wspaniały Domek, i Kumpel vel Kuba wróci do domku, i biedula staruszek - wyzdrowieje:) Quote
ang Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 nie było mnie przez weekend a tu takie newsy??????? cieszę się bardzo, chyba nie mogło być lepszego scenariusza:loveu: Quote
savahna Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja tez wczoraj nie zaglądałam.Dzisiaj sobie weszłam,zeby wreszcie zacząć Kumpla ogłaszać, fotki sobie wzięłam a tu...No ale fart.To juz chyba nie może być pomyłka, skoro psiak poznał chłopaka...:p A Gutek...No news dnia. Ależ Rudzia twardziel z Ciebie, tak ani słóweczka...:evil_lol: A to sie pocieszymy troche.To nie częste na dogo Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Oby tylko chłopak dziś po Kubę przyjechał, bo psisko już chyba tęskni za nimi , przypomniał sobie wczoraj dom i dziwnie się zachowuje, jest taki niespokojny , pomrukuje sobie ... Nie wiem czy reaguje na imię Kuba bo wystarczy się do niego odezwać a już biegnie się przytulić ;) Trzymajcie kciki , bo ja pewnie dopiero wieczorem się odezwę ;) Na szczęście mam dziś wolne , zaraz ruszam w miasto wieszać plakaty o staruszku . Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Ja nie wierzę w to co się dzieje :):):):) Dostałam wiadomość z hoteliku , że przed chwilą przyjechała po Staruszka jego zapłakana pani, szukała wczoraj cały dzień i dziś od rana i w końcu dowiedziała się, że jej pies jest w hoteliku ( nie wiem jak ale się dowiedziała ) i pojechała po swoją ukochaną zgubę . Ja nie miałam jak wczoraj wydrukować plakatów bo nie mam drukarki, kurcze oszczędziłabym i Pani i psu wielkiego stresu gdyby ogłoszenia już wczoraj wisiały ... Czyli jednak jak komuś zależy to nawet bez ogłoszeń jest w stanie znaleźć swojego psa ... Uff jak ja się cieszę :) Quote
wojtuś Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Ja nie wierzę w to co się dzieje :):):):) Dostałam wiadomość z hoteliku , że przed chwilą przyjechała po Staruszka jego zapłakana pani, szukała wczoraj cały dzień i dziś od rana i w końcu dowiedziała się, że jej pies jest w hoteliku ( nie wiem jak ale się dowiedziała ) i pojechała po swoją ukochaną zgubę . Ja nie miałam jak wczoraj wydrukować plakatów bo nie mam drukarki, kurcze oszczędziłabym i Pani i psu wielkiego stresu gdyby ogłoszenia już wczoraj wisiały ... Czyli jednak jak komuś zależy to nawet bez ogłoszeń jest w stanie znaleźć swojego psa ... Uff jak ja się cieszę :) Kolejny dzień cudów :multi: Savahna Kochana znowu pijemy z Małgosią - wstaw proszę buteleczkę :D Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Sama se wstawię , pókim nie wstawiona ;) Quote
Recommended Posts