Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wojtuś napisał(a):
Kolejna bieda ten staruszek, ale jak piszesz już bezpieczny..

savahna napisał(a):
O rany.......

mariusz pp napisał(a):
Pewno wyrzucony:shake:

Z całego zamieszania, zapomniałam z pracy zabrać wczoraj jego zdjęcia, zaraz po nie pojadę jak się tylko pozbieram trochę bo mnie dziś nie ukrywam wielkie lenistwo ogarnęło i spałam do tej pory :(
Pies został zawieziony wczoraj do weterynarza, który stwierdził że prawdopodobnie go zna , ma przeszukać rejestr pacjentów może sobie przypomni .
Staruszek bardzo spokojny, troszkę wystraszony ale nie bardzo , dał ze sobą wszystko zrobić , poobcinałam mu wiszące kule lodu bo inaczej nie było się szans tego pozbyć, nie protestował , u weta też pozwolił się zbadać, przy zastrzyku jedynie troszkę mu się nie spodobało ale co się biedakowi dziwić. Jak go wsadziłam do koca i wzięłam na kolana to cały czas się tulił .
Mam nadzieję że komuś uciekł, ze nikt w taki sposób nie pozbył się staruszka - choć sama w to nie wierzę :(
Psiak został uratowany przez SP, Policję i SM , nie trafił do NT bo są zapsieni całkowicie ( nie ukrywałam swojej radości ) , obecnie przebywa w hoteliku pod Krakowem i mam nadzieję, że tam zostanie .
W hoteliku tym mam 3 biedy , o których nawet jeszcze nie zdążyłam napisać :( siedzą tam chyba od listopada , ale to opisze później ...

Kumpel przespał całą noc, zachowuje się jak u siebie w domu, jest bardzo zadowolony, że do mnie wrócił . Niestety Biana coraz częściej skacze do niego z zębami , dziś już kilka razy doszło do pyskówki między nimi , ale Kumpel nie wykazuje żadnych cech agresji, podporządkował się Bianie ( no jakby nie było ona tu jest królową ;)
Biana obserwuje go cały czas, najgorzej jest jak psisko chce się do mnie przytulić , tak jak chodzą po domu jest ok. Chociaż Kupel najchętniej chowa się w kenelu i tam sobie śpi :) Kenel ma otwarty, zamykam go tylko na noc żeby go Bianeczka nie zeżarła gdyby mu do głowy przyszło skoczyć na łózko ( a ma takie zapędy ;) )

Z wieści z Glichowa- wszystko w normie, nawet nie zamarzli ;)

Posted

Wiadomości ze Spa w Glichowie:
GUTEK MA NOWY STAŁY DOM W KRAKOWIE:D
Jesteśmy po wizycie adopcyjnej Gucia, za 1.5 tygodnia pojedzie już do swojego nowego domu w Krakowie. Baaardzo się cieszymy, ponieważ znamy przyszłą właścicielkę i wiemy, że będzie miał wspaniałe warunki.

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
Jesteśmy po wizycie adopcyjnej Gucia, za 1.5 tygodnia pojedzie już do swojego nowego domu w Krakowie. Baaardzo się cieszymy, ponieważ znamy przyszłą właścicielkę i wiemy, że będzie miał wspaniałe warunki.

Uch nareszcie , myślałam że jajko zniosę od tego milczenia :)
Jak ja się strasznie cieszę :) Gutek będzie miał jak w raju , każdemu psu takiego domu życzę :) Psia Szkoło wielkie wielkie dzięki :) Spadłaś nam tu w okolice jak z nieba :)

Zdjęcia staruszka będą wieczorem , bo u TZ nie chcą się otworzyć :(

Posted

No to ogłaszam dzień cudów - zadzwonił pan , że Kumpel to chyba pies jego rodziców, że przejeżdżał przez Myślenice i zobaczył ogłoszenie i od razu dzwoni bo właściwie jest pewien że to Kuba . Że chciałby go już natychmiast zobaczyć żeby się upewnić, ale ponieważ jest właśnie w drodze na lotnisko , to gdyby się okazało że to Kuba to odbirze go na pewno jutro .
No to pojechałam , bez wielkiej nadziei bo już raz telefon był że to Puszek .
No i psisko się ucieszyło bardzo , poznał chłopaka . Chłopak jest pewien, że to Kuba , który 1.5 miesiąca temu wymksnął się z domu i poszedł za bratem tego chłopaka który odjechał taksówką .
Doszedł z miejscowości obok Myślenic na zakopiankę ( zgadzałaby się trasa ) i już pewnie nie umiał wrócić.
Jutro jeszcze jesteśmy umówieni z rodzicami na potwierdzenie ze Kumpel to Kuba .

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
To my ogłaszamy jeszcze jedną nowinę. Za 1.5 tygodnia, kiedy Gutek pojedzie do domu, chętnie przyjmiemy do nas Kumpla :)

No zobaczymy jutro jak to z tym Kumplem vel Kuba będzie ;) Jakby się okazało że jednak to Kumpel to bardzo chętnie skorzystamy z miejscówki w Waszym super psim SPA :)
Psia Szkoła napisał(a):
Ja też ale się opłaciło ;P

No nie da się ukryć że tak :)

Posted (edited)

mariusz pp napisał(a):
Cały czas podczytujemy wątek, ale dzisiaj to super nowiny:multi:

:) No zobaczymy jutro co się będzie działo :) Na razie nie zmieniam tytułu ...
A Kuba chyba zaczął tęsknić, bo wydaje z siebie dźwięki jakich do tej pory nie wydawał .

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No i już są trzy :( Do Kumpla i Gucia dołączył psi staruszek bez jednego oka na drugie ślepy ( zaćma ) wyciągnięty z zamarzniętej rzeczki :( Dopiero wróciłam do domu .
Na szczęście już bezpieczny .Jutro więcej .

jej, jaki biedulek mały... ważne, że jest cały... ale sople na nóziach..

Psia Szkoła napisał(a):

No to ogłaszam dzień cudów - zadzwonił pan , że Kumpel to chyba pies jego rodziców, że przejeżdżał przez Myślenice i zobaczył ogłoszenie i od razu dzwoni bo właściwie jest pewien że to Kuba . Że chciałby go już natychmiast zobaczyć żeby się upewnić, ale ponieważ jest właśnie w drodze na lotnisko , to gdyby się okazało że to Kuba to odbirze go na pewno jutro .
No to pojechałam , bez wielkiej nadziei bo już raz telefon był że to Puszek .
No i psisko się ucieszyło bardzo , poznał chłopaka . Chłopak jest pewien, że to Kuba , który 1.5 miesiąca temu wymksnął się z domu i poszedł za bratem tego chłopaka który odjechał taksówką .
Doszedł z miejscowości obok Myślenic na zakopiankę ( zgadzałaby się trasa ) i już pewnie nie umiał wrócić.
Jutro jeszcze jesteśmy umówieni z rodzicami na potwierdzenie ze Kumpel to Kuba .

wow ! wspaaaaniaaaaaaleeeeee ! cudownie !!! no super hiper, extra !

I cudownie, że Gucio do domku pójdzie........... :)
same dobre wieści !

Posted

iwoniam napisał(a):
jej, jaki biedulek mały... ważne, że jest cały... ale sople na nóziach..

wow ! wspaaaaniaaaaaaleeeeee ! cudownie !!! no super hiper, extra !

I cudownie, że Gucio do domku pójdzie........... :)
same dobre wieści !

mariusz pp napisał(a):
Oby tylko staruszek się nie przeziębił.

Staruszek był wczoraj u weterynarza, generalnie jest zdrowy , osuszyłyśmy go suszarką, zawinęłyśmy w ciepły koc . Ma trochę zaczerwienione gardło , dostał zastrzyki , jutro ma mieć powtórkę .
Żeby tylko się okazało ze komuś uciekł a nie że ktoś go wywalił, bo takiej bidzie ciężko będzie znaleźć dom :(

Wydarzenie na fb
http://www.facebook.com/events/181020182002439/

Posted

to prawda

jak dostał przeciwzapalne to na pewno nic go nie ruszy
dzielny chłopczyk !

Staruszek był wczoraj u weterynarza, generalnie jest zdrowy , osuszyłyśmy go suszarką, zawinęłyśmy w ciepły koc . Ma trochę zaczerwienione gardło , dostał zastrzyki , jutro ma mieć powtórkę .
Żeby tylko się okazało ze komuś uciekł a nie że ktoś go wywalił, bo takiej bidzie ciężko będzie znaleźć dom :(

Wydarzenie na fb
http://www.facebook.com/events/181020182002439/

Posted

Ja tez wczoraj nie zaglądałam.Dzisiaj sobie weszłam,zeby wreszcie zacząć Kumpla ogłaszać, fotki sobie wzięłam a tu...No ale fart.To juz chyba nie może być pomyłka, skoro psiak poznał chłopaka...:p
A Gutek...No news dnia. Ależ Rudzia twardziel z Ciebie, tak ani słóweczka...:evil_lol:
A to sie pocieszymy troche.To nie częste na dogo

Posted

Oby tylko chłopak dziś po Kubę przyjechał, bo psisko już chyba tęskni za nimi , przypomniał sobie wczoraj dom i dziwnie się zachowuje, jest taki niespokojny , pomrukuje sobie ...
Nie wiem czy reaguje na imię Kuba bo wystarczy się do niego odezwać a już biegnie się przytulić ;) Trzymajcie kciki , bo ja pewnie dopiero wieczorem się odezwę ;)

Na szczęście mam dziś wolne , zaraz ruszam w miasto wieszać plakaty o staruszku .

Posted

Ja nie wierzę w to co się dzieje :):):):)
Dostałam wiadomość z hoteliku , że przed chwilą przyjechała po Staruszka jego zapłakana pani, szukała wczoraj cały dzień i dziś od rana i w końcu dowiedziała się, że jej pies jest w hoteliku ( nie wiem jak ale się dowiedziała ) i pojechała po swoją ukochaną zgubę . Ja nie miałam jak wczoraj wydrukować plakatów bo nie mam drukarki, kurcze oszczędziłabym i Pani i psu wielkiego stresu gdyby ogłoszenia już wczoraj wisiały ...
Czyli jednak jak komuś zależy to nawet bez ogłoszeń jest w stanie znaleźć swojego psa ...
Uff jak ja się cieszę :)

Posted

Ja nie wierzę w to co się dzieje :):):):)
Dostałam wiadomość z hoteliku , że przed chwilą przyjechała po Staruszka jego zapłakana pani, szukała wczoraj cały dzień i dziś od rana i w końcu dowiedziała się, że jej pies jest w hoteliku ( nie wiem jak ale się dowiedziała ) i pojechała po swoją ukochaną zgubę . Ja nie miałam jak wczoraj wydrukować plakatów bo nie mam drukarki, kurcze oszczędziłabym i Pani i psu wielkiego stresu gdyby ogłoszenia już wczoraj wisiały ...
Czyli jednak jak komuś zależy to nawet bez ogłoszeń jest w stanie znaleźć swojego psa ...
Uff jak ja się cieszę :)

Kolejny dzień cudów :multi:
Savahna Kochana znowu pijemy z Małgosią - wstaw proszę buteleczkę :D