Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzia trzymam kciuki,żeby Was nie eksmitowano w poniedziałek, bo chyba byście pozamarzali:).
A Kumpel, to chyba parę latek juz ma , czy takie umaszczenie po prostu?

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ang napisał(a):
kurczę, jakie słodkie psiny:)
a mrozy teraz okrutne, ja cały czas myślę o zwierzakach, które marzną

Słodkie są bardzo :)

erka napisał(a):
Rudzia trzymam kciuki,żeby Was nie eksmitowano w poniedziałek, bo chyba byście pozamarzali:).
A Kumpel, to chyba parę latek juz ma , czy takie umaszczenie po prostu?

Erko wetki oceniły go na ok. 4 lata , chyba takie umaszczenie ma maskujące ;)

iwoniam napisał(a):
Fajnie, ze są bezpieczne..
a ta zima niech ucieka stąd... mroźna taka...

Gucio na razie tak, los Kumpla jest bardzo niepewny :(

ang napisał(a):
Gosiu, a co to za bazarek będzie z rzeczy od Twojej Przyjaciółki?

Porcelana Rostrand, szlafrok, jakieś książki, dużo filmów taki misz masz ;)
Ang nr konta podeślę Ci za kilka dni ( mam nadzieję ) , na razie mam problemy z bankiem i od jakiegoś czasu mam unieruchomione konto , ale wolę się nie denerwować tym tematem .

Kumpel przyjechał dziś do mnie na noc, teraz to się zastanawiam czy to był dobry pomysł żeby go brać do ciepłego domu a jutro na dzień znowu do kojca wywozić, ale tak obiecałam w domu . Że tylko na noc i muszę się tego niestety trzymać .

Wejście dod omu było ciężki, zrobiłam chyba błąd - psy były na podwórku jak przyjechaliśmy i Bazyl dostał sząłu jak zobaczył Kumpla za bramką , a zaraz dołączyła do niego Biana . Chwilę trwała pyskówka pod płotem ale weszłam do ogrodu z sercem na ramieniu i okazało się że po kilku minutach psiska biegały razem po ogródku . Po wejściu do domu już było dobrze. Biana oczywiście trochę Kumpla ustawia no bo jak on śmiał wejść do jej pokoju, ale nie robi tego zbyt agresywnie,no i szybko się jej znudził i śpi sobie w najlepsze, za to Bazyl nie może się odczepić od biedaka , cały czas by go wąchał , podchodził do niego i sprawdzał na ile może sobie pozwolić .
Kumpel jest bardzo zdenerwowany i chyba mu gorąco . Jest oszołomiony moimi psami i Bazylową natarczywością , ale trzyma się chłopak dzielnie . Teraz położył się na kocyku . Wcześniej wypił trochę wody , na jedzenie jest chyba zbyt zestresowany .
Fajne z nich psiska :) Tak chciałabym Kumplowi dobry dom znaleźć i to szybko bo jego los taki niepewny nadal :(

Posted

Ogłaszam Gutka na małopolskę. Pakiet 25.
http://www.morusek.pl/ogloszenie/91200/GUTEK-maly-sprawny-piesek-po-wypadku-szuka-domu/

Jutro zrobie jeszczer gumtree, bo dzisiaj nieopatrznie odświeżyłam najpierw stare ogłoszenia i już nic nie moge dorzucić...:cool3:
Robiłam też na niektórych Rudziu co i Ty, bo tak już lecę sobie po kolei, ale im wiecej tym lepiej...myślę.:p
Jak by były jeszcze fotki to można by mu tak raz w tygodniu nowe ogłoszonka zrobic.:razz:
Tekscik do Kumpla Gosia daj i też się zrobi.;);)

Posted (edited)

Wiadomości z Psiej Szkoły:
- noc spokojna, o 8 rano krótki spacerek (Gutek już rytualnie załatwia szybko swoje potrzeby i pędzi do domu)
- do zakładania obróżki podchodzi, sam siada i cierpliwie czeka na zapięcie smyczki. Ten sam rytuał jest podczas odpinania smyczki :)
- dzisiaj był testowany odkurzacz - nie stanowi on dla Gutka problemu, w skali od 1-10 oceniam na 8
- polecenie połóż się też zaczyna fajnie działać
- biodro sprawuje się coraz lepiej, zaczyna polegiwać na operowanej częsci
- znalazłyśmy jeszcze dwa kawałki śrutu u Gutka, za uszkiem i na pyszczku :( wygląda jak by był chodzącym celem...
pozdrawiamy

Edited by Psia Szkoła
Posted

[quote name='savahna']Ogłaszam Gutka na małopolskę. Pakiet 25.
http://www.morusek.pl/ogloszenie/91200/GUTEK-maly-sprawny-piesek-po-wypadku-szuka-domu/

Jutro zrobie jeszczer gumtree, bo dzisiaj nieopatrznie odświeżyłam najpierw stare ogłoszenia i już nic nie moge dorzucić...:cool3:
Robiłam też na niektórych Rudziu co i Ty, bo tak już lecę sobie po kolei, ale im wiecej tym lepiej...myślę.:p
Jak by były jeszcze fotki to można by mu tak raz w tygodniu nowe ogłoszonka zrobic.:razz:
Tekscik do Kumpla Gosia daj i też się zrobi.;);)

Dzięki :)

[quote name='Psia Szkoła']Wiadomości z Psiej Szkoły:
- noc spokojna, o 8 rano krótki spacerek (Gutek już rytualnie załatwia szybko swoje potrzeby i pędzi do domu)
- do zakładania obróżki podchodzi, sam siada i cierpliwie czeka na zapięcie smyczki. Ten sam rytuał jest podczas odpinania smyczki :)
- dzisiaj był testowany odkurzacz - nie stanowi on dla Gutka problemu, w skali od 1-10 oceniam na 8
- polecenie połóż się też zaczyna fajnie działać
- biodro sprawuje się coraz lepiej, zaczyna polegiwać na operowanej częsci
- znalazłyśmy jeszcze dwa kawałki śrutu u Gutka, za uszkiem i na pyszczku :( wygląda jak by był chodzącym celem...
pozdrawiamy

Boże co za s....l tak mu zrobił :(
Ciesze się bardzo że Gutek robi postępy :) Za chwilę będzie z niego psi ideał . Wieć domki decydujcie się szybko :)

U nas noc minęła bardzo spokojnie :) Z tym że Kumpla zamknęłam w klatce, moja Biana z wściekłością broni dostępu do łózka i bałam się że gdyby Kumpel w nocy chciał wskoczyć doszłoby do zęboczynów .
W nocy jedno wyjście na si i koopala z inicjatywy Bazyla i spaliśmy potem do po 9 bez żadnych problemów z wytrzymaniem :)
Zaraz jedziemy do weta , bo wydaje mi się że Kumpel trochę przeziębiony jest no a potem niestety musi wrócić na dzień do kojca .
Już wiem że nie mogłabym mieć 3 psów - z prostego powodu - nie mam 3 ręki a przy takich zaborczych łotrach jak ta trójca która u mnie jest to ciężko jest je wszystkie na raz głaskać ;)

Posted

to pomysl jak to jest jak się jest samym i ma się ich 6 w mieszkaniu...
wszystkie chcą być głaskane jednocześnie
wówczas... używa sie jeszcze 2 nóg, głowy do miziania, barków..
:)

Rudzia-Bianca napisał(a):

Już wiem że nie mogłabym mieć 3 psów - z prostego powodu - nie mam 3 ręki a przy takich zaborczych łotrach jak ta trójca która u mnie jest to ciężko jest je wszystkie na raz głaskać ;)

Posted

[quote name='iwoniam']to pomysl jak to jest jak się jest samym i ma się ich 6 w mieszkaniu...
wszystkie chcą być głaskane jednocześnie
wówczas... używa sie jeszcze 2 nóg, głowy do miziania, barków..
:)

To już wyższa ekwilybrystyka ;)
Kumpel po badaniach , generalnie zdrowy , trochę ma podrażnione gardło i spojówkę w prawym oczku . Dostał kropelki do oka i scanomune . Znalazłam mu jeszcze jakie podrażnienie na uchu, wygląda jakby miał jakiegoś strupka starego albo gdzieś przechodził i zahaczył , ale już prawie zagojone , mamy obserwować i odkażać . Na szczęście na zewnatrz nie jest bardzo koszmarnie , bo musiałam go zstawiać w kojcu , ale chłopak się ucieszył jak tam podeszliśmy poznaje już że to jego lokum :)

No i trochę porannych zdjęć , niezbyt udanych jakościowo ale jeśli chodzi o uwiecznione momenty dla mnie bezcenne ;)

Ha ja złapałem sobie piłkę , ja Bazyleo :)

i zaraz wam ucieknę ;)

słonecznie mi

przywitanie z Benkiem sąsiadem :)

taka z nas fajna gromadka :)

Posted

Hej Savahnko :) Fajne są łotry :)

No i Kumpel znowu przyjechał do swojej noclegowni :)
Nie przepada za wsiadaniem do samochodu , jak wzięłam go dziś na siłę podniosłam, to ostrzegawczo kłapnął pyskiem. Nie gryzie tylko kłapie . Nie lubi też zakrapiania oczu ale leki łyka jak moje lekomany ;)
Chyba polubił też klatkę bo jak przyjechaliśmy to od razu do niej wszedł i nareszcie zjadł normalnie całą miskę jedzenia :)

Kurczę lubię go coraz bardziej , strasznie fajny z niego pies .

Posted

Witamy porannie :D
I jak zwykle zaczynamy od wiadomości:
- zaczynamy powoli ograniczać Gutkowe wyjścia - do 4 (choć kiedy Gutek zostaje sam z suniami, po naszym przyjściu dobrze jest z nim wyjść na siusiu i qpkę)
- z separacją mamy małe sukcesy, ale do pełni szczęścia jeszcze daleka droga.
- rytm dnia Gutka; spanie, spacer, głaski, jedzenie, spanie, spacer, głaski, spanie itd..:)
Psia Szkoła pozdrawia z mrożnego Glichowa (-15)

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
Witamy porannie :D
I jak zwykle zaczynamy od wiadomości:
- zaczynamy powoli ograniczać Gutkowe wyjścia - do 4 (choć kiedy Gutek zostaje sam z suniami, po naszym przyjściu dobrze jest z nim wyjść na siusiu i qpkę)
- z separacją mamy małe sukcesy, ale do pełni szczęścia jeszcze daleka droga.
- rytm dnia Gutka; spanie, spacer, głaski, jedzenie, spanie, spacer, głaski, spanie itd..:)
Psia Szkoła pozdrawia z mrożnego Glichowa (-15)

Ale z Was ranne ptaszki:) Super ż emamy codzienne wieści od Was :) W Myślenicach też mróz , paskudnie jest , dobrze że choć słońce świeci .
Bazyl oczywiście o 5 zrobiła nam pobudkę ale spaliśmy całą ekipą później do po 11 ;)
Kumpel to chyba większy śpioch niż ja i Biana ;) A wydawało mi się że to niemożliwe . Jeśli by nie pobudki Bazyla , to spokojnie wytrzymuje do rana .
Polubił swoją klatkę , traktuje ją jako swoje schronienie przed natręctwem Bazyleo , który chciałby cały czas ie bawić i właśnie mi tu serenady do Kumpla wyśpiewuje ;) Klatka tez jest super bo można uciec przed pancią która chce oczy zakropić ;) a tego wybitnie nie znosimy .

savahna napisał(a):
U nas tez mroźno. Zdjęłam rękawiczki, żeby zrobić parę fotek i myslałam,ze mi palce odpadną...:cool3:
Fajne wiesci na bieząco....

Ja bez rękawiczek, czapy i szalika nosa z domu nie wychylam ;)

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
Wodę bardzo, ale po jedzeniu :D

No pływać z ciężkim brzuszkiem to ci dopiero wyczyn ;)
Zamarzł nam aparat na spacerze tzn bateria wyzionęła ducha więc zdjęć nie ma :(
Psiska śpią ;)

Posted

Kumpel już na diecie, jutro odjajczenie jak się okaże że jest całkiem zdrowy :)
Śpi sobie w klatce , którą chyba jak mu znajdę dom będę musiała podarować bo lubi ją bardziej niż Bazyl :)
Tam czuje się bezpieczny, prosto z ogródka biegnie do siebie i czeka na nagrodę skubaniec ;)

A i mam wieści ze SPA - Guciowi tyłeczek mieszkiem zarasta :)

No i na koniec prośba wielka - kciuki za jutrzejszy zabieg Kumpla prosimy zaciskać :)