ewu Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Znalazłam coś takiego, kontakt przez tę stronę http://tablica.pl/oferta/hotelik-dom-tymczasowy-dla-zwierzat-IDyVA3.html a jeszcze coś takiego: 15 zł to nie stała cena.Pisałam,że do dogadania. Małego psa mogę wziąć za np.8zł ,dużego za 10 i myślę,że też będzie ok. Zresztą jeśli ktoś byłby zainteresowany to nie widzę przeszkód żeby napisał swoją cenę To jest wpis na dogo podaję link do strony http://www.dogomania.pl/threads/219594-P%C5%82atny-dom-tymczasowy.-Okolice-Krakowa Quote
ang Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ewu - ja też widziałam oba:) ale w pierwszym "Warunkiem jest akceptowanie innych zwierząt", wątpię, zeby w grę wchodziło chore zwierzę, ale może...a ten drugi - z dogo - wydal mi się...hmmmm...dziwny? Quote
wojtuś Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 (edited) Późno wróciłem i dzisiaj juz nie podzwoniłem, ale po rozmowie z Małgosią wiem, że dobry byłby DT domowy -mam namiary na dwa - p. Sylwia w N.Hucie DT domowy 300 zł/mies bez karmy, - hotelik w Niepołomicach u p.Bożenki z miejscami w kojcach i miejscem w pokoju w domu (ceny na razie nie znam) http://www.pensjonatpupila.pl/ i www.hotelamok.pl u Iwonki w Iwanowicach (miejsca w kojcach 300/mies) Rozeznam już jutro;) Edited January 19, 2012 by wojtuś dopisanie strony hot. w Niepołomicach Quote
ewu Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ang napisał(a):ewu - ja też widziałam oba:) ale w pierwszym "Warunkiem jest akceptowanie innych zwierząt", wątpię, zeby w grę wchodziło chore zwierzę, ale może...a ten drugi - z dogo - wydal mi się...hmmmm...dziwny? Nie mam pojęcia , staram się pomóc. Mam wrażenie,że ktoś stawia pierwsze kroki i nie wie jak to zrobić. Ja mam teraz psiaka z Pszczyny w dt , który też zaczyna i jest wspaniały. Ale do niepewnych miejsc nie wolno oddawać pieska. Musi być dobre i bezpieczne. Trzymam kciuki za bidusia. Quote
ang Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ewu napisał(a):Nie mam pojęcia , staram się pomóc. jasne, wiem, ja też, jak każdy coś tam wymyśli od siebie i powymieniamy się poglądami, to może się coś z tego urodzi:) wojtuś, to daj znać, mnie się wydaje, że wspólnymi siłami i bazarkami Rudzi (oczywiście jeśli będzie miała możliwości ich robienia, to tylko taka moja cicha ajdija :cool3:) dźwigniemy; choć ja akurat mogę tylko wesprzeć duchowo i trochę finansowo, bo w hotelikach mało zorientowana jestem Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Gucio do wtorku zostaje w gabinecie ( nie wiem jak ja mam wychwalać ;) nasze panie Dr za cierpliwość do mnie - to wcale nie jest lizusostwo ;) ) , we wtorek popołudniu na tydzień jedzie do hoteliku w Glichowie . Gdzie przez tydzień w domowych warunkach przejdzie test osobowości ;) i zachowania . Ponadto pani prowadzi szkołę dla psów i obiecała przez ten tydzień popracować nad wyjcem . Dalsze losy Gutka w jego łapkach . zobaczymy co przez ten tydzień wymyśli ;) Pani Monika już poznała wyjca w gabinecie i wie co ją czeka ;) Na ten tydzień potrzebna Gutkowi będzie tylko karma po tym tygodniu będziemy wiedzieli co dalej, czy są szanse że to normalny adopcyjny pies, czy może tam dłużej zostać i jakie będą koszty . Mimo wszystko nadal proszę o rozglądanie się za czymś na wszelki wypadek dla wyjca ;) Quote
ang Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Rudzia, to informuj na bieżąco, zwłaszcza jak będzie potrzebne coś na cito:) a co z drugą psinką (tą z Zakopianki)? Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 wegielkowa napisał(a):Rudosława, jak będzie w hoteliku - dorzucę się. Bardzo dziękuję :) ewu napisał(a):Znalazłam coś takiego, kontakt przez tę stronę http://tablica.pl/oferta/hotelik-dom-tymczasowy-dla-zwierzat-IDyVA3.html a jeszcze coś takiego: 15 zł to nie stała cena.Pisałam,że do dogadania. Małego psa mogę wziąć za np.8zł ,dużego za 10 i myślę,że też będzie ok. Zresztą jeśli ktoś byłby zainteresowany to nie widzę przeszkód żeby napisał swoją cenę To jest wpis na dogo podaję link do strony http://www.dogomania.pl/threads/219594-P%C5%82atny-dom-tymczasowy.-Okolice-Krakowa Wydaje smi się że ten drugi hotelik może być przyszłościowy dla takich bid ;) wiadomo jest jak się zaczyna . Trzeba by go sprawdzić :) ang napisał(a):ewu - ja też widziałam oba:) ale w pierwszym "Warunkiem jest akceptowanie innych zwierząt", wątpię, zeby w grę wchodziło chore zwierzę, ale może...a ten drugi - z dogo - wydal mi się...hmmmm...dziwny? wojtuś napisał(a):Późno wróciłem i dzisiaj juz nie podzwoniłem, ale po rozmowie z Małgosią wiem, że dobry byłby DT domowy -mam namiary na dwa - p. Sylwia w N.Hucie DT domowy 300 zł/mies bez karmy, - hotelik w Niepołomicach u p.Bożenki z miejscami w kojcach i miejscem w pokoju w domu (ceny na razie nie znam) http://www.pensjonatpupila.pl/ i www.hotelamok.pl u Iwonki w Iwanowicach (miejsca w kojcach 300/mies) Rozeznam już jutro;) ewu napisał(a):Nie mam pojęcia , staram się pomóc. Mam wrażenie,że ktoś stawia pierwsze kroki i nie wie jak to zrobić. Ja mam teraz psiaka z Pszczyny w dt , który też zaczyna i jest wspaniały. Ale do niepewnych miejsc nie wolno oddawać pieska. Musi być dobre i bezpieczne. Trzymam kciuki za bidusia. ang napisał(a):jasne, wiem, ja też, jak każdy coś tam wymyśli od siebie i powymieniamy się poglądami, to może się coś z tego urodzi:) wojtuś, to daj znać, mnie się wydaje, że wspólnymi siłami i bazarkami Rudzi (oczywiście jeśli będzie miała możliwości ich robienia, to tylko taka moja cicha ajdija :cool3:) dźwigniemy; choć ja akurat mogę tylko wesprzeć duchowo i trochę finansowo, bo w hotelikach mało zorientowana jestem Tak jest , ang damy radę . Mam całą masę super fantów od przyjaciółki , bazarki na pewno na biedaka będą byle tylko wyjec okazał się refolmowalny i chciał współpracować :) Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wszelką pomoc , bo ogarnęlł mnie powiem szczerze po raz pierwszy odkąd robię cokolwiek z psami jakaś panika i beznadzieja że nie poradzę sobie , każde dobre słowo się liczy :) . Zapomniałam wkleić stronę gdzie Gucio będzie od wtorku się testował http://www.psia.szkola.pl/ Pani Monika przyjedzie po niego :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 ang napisał(a):Rudzia, to informuj na bieżąco, zwłaszcza jak będzie potrzebne coś na cito:) a co z drugą psinką (tą z Zakopianki)? Będę będę oczywiście :) Drugi psiak jest bezpieczny do 31 stycznia , mam nadzieję że nic się nie wykicha . Na razie oplakatowałam Myślenice , dałam ogłoszenia na lokalnych forach i łudzę się że ktoś go szuka ... A jak nie to nie wiem nie mam pojęcia co z nim zrobię :( Quote
wojtuś Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 ang napisał(a):jasne, wiem, ja też, jak każdy coś tam wymyśli od siebie i powymieniamy się poglądami, to może się coś z tego urodzi:) wojtuś, to daj znać, mnie się wydaje, że wspólnymi siłami i bazarkami Rudzi (oczywiście jeśli będzie miała możliwości ich robienia, to tylko taka moja cicha ajdija :cool3:) dźwigniemy; choć ja akurat mogę tylko wesprzeć duchowo i trochę finansowo, bo w hotelikach mało zorientowana jestem Ang dzięki:) Już rozeznałem i nie jest źle, duchowego i finansowego wsparcia będziemy potrzebować i My i Psiaki;) Rudzia-Bianca napisał(a): Tak jest , ang damy radę . Mam całą masę super fantów od przyjaciółki , bazarki na pewno na biedaka będą byle tylko wyjec okazał się refolmowalny i chciał współpracować :) Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wszelką pomoc , bo ogarnęlł mnie powiem szczerze po raz pierwszy odkąd robię cokolwiek z psami jakaś panika i beznadzieja że nie poradzę sobie , każde dobre słowo się liczy :) . Zapomniałam wkleić stronę gdzie Gucio będzie od wtorku się testował http://www.psia.szkola.pl/ Pani Monika przyjedzie po niego :) Trzymam kciuki za Gutka - Wyjca, by jednak pokazał się z dobrej strony:) Fajna ta Szkoła dla Psów, zajrzałem na stronkę, i Małgosiu to k. Myślenic - też super:) Rozmawiałem też z p.Bożenką z Niepołomic: http://www.pensjonatpupila.pl/ Opowiedziałem o Gutku i jakby co, to znajdzie się miejsce dla niego. O biduli z Zakopianki pomówię w niedzielę z hotelikiem, bo zawozimy po południu z maszą44 oddaną z adopcji Milkę;) Cena za małego Psiaka to 12zł/doba. Małgosiu coś Ty ...... sama nie możesz zostać:) Quote
ŚWIAT Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 A ja znowu podrzucę, cobyście czuli że i Podbeskidzie trzyma kciuki za psiaka, hej:) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 wojtuś napisał(a):Ang dzięki:) Już rozeznałem i nie jest źle, duchowego i finansowego wsparcia będziemy potrzebować i My i Psiaki;) Trzymam kciuki za Gutka - Wyjca, by jednak pokazał się z dobrej strony:) Fajna ta Szkoła dla Psów, zajrzałem na stronkę, i Małgosiu to k. Myślenic - też super:) Rozmawiałem też z p.Bożenką z Niepołomic: http://www.pensjonatpupila.pl/ Opowiedziałem o Gutku i jakby co, to znajdzie się miejsce dla niego. O biduli z Zakopianki pomówię w niedzielę z hotelikiem, bo zawozimy po południu z maszą44 oddaną z adopcji Milkę;) Cena za małego Psiaka to 12zł/doba. Małgosiu coś Ty ...... sama nie możesz zostać:) ŚWIAT napisał(a):A ja znowu podrzucę, cobyście czuli że i Podbeskidzie trzyma kciuki za psiaka, hej:) I od razu raźniej człowiekowi na duszy :) Mam nadzieję że Wyjec się spisze , a czarnulka z zakopianki ktoś szuka . W poniedziałek oplakatuję jeszcze raz Myślenice , kolega z pracy mówił mi że widywał straszą panią z podobnym psiakiem , a wiadomo starsi ludzie nie zawsze mają dostęp do internetu. Może ktoś go szuka . Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 A ja proszę o kciuki, wielkie kciuki - odezwała się dziewczyna z Myślenic której chłopak jest zainteresowany adopcją Gucia, o matko ręce mi się trzęsą z wrażenia. Jutro umówiłam się na wizytę u wyjca żeby panie dr opisały dokładnie jak się nim opiekować, jakie są realne szanse na jego normalność itd. , główny zainteresowany pan jest na zajęciach na uczelni przez weekend i decyzje ewentualne zapadną w poniedziałek . Proszę o magiczne dogo kciuki ... Quote
ŚWIAT Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 O matko, będę całą możliwą pozytywną energię wirtualnie wysyłać:) Quote
ang Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 oj, tylko żeby się chłopak nie wystraszył i umiał się zająć takim :nieszczęściem: no to taki mój wrodzony optymizm się odezwał :cool3: Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Ja już nic nie pisze żeby nie zapeszyć , kciukajcie, energię wysyłajcie, czary odprawiajcie i co tam jeszcze trzeba a ja idę zalęgnąć w łóżku bo mi kręgosłup przypomina że chory ... Quote
dziki.nomada Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 To trzeba ognisko zrobić i dzikie tany uskuteczniać na intencję Gutkowego domku! :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 No i niestety czarnowidztwo ang się spełniło- wystraszyli się państwo :( mam nauczkę żeby nic za wcześnie nie pisać . Obiecali jednak pomoc w szukaniu domu dla Gutka No ale kciukanie, czary, magia i inne sposoby zakręcania trajektorii losowej Gutosława mile widziane ;) Quote
iwoniam Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 zrób tak: wejdż na wątek edytuj go i tam sie pojawia (jako admin) Twoje imie i nazwisko i dopisz tam moje - iwonia dobrzańska i zapisz wówzcas bede takze amdinistratorem i ciut pomogę na jego wątku, ok? mam nadzieje, ze Ci sie uda - w razie czego pisz, papa Rudzia-Bianca napisał(a):O co chodzi z administrowaniem ???? Ja dopiero od kilku dni fb rozgryzam i wielu rzeczy tam nie rozumiem :( A no właśnie zapomniałam o oczkach , Gutek ma oczy albo po jakimś zapaleniu albo ktoś potraktował go oparami czegoś żrącego , ma oczy takie jakby miał zaćmę . Widzi ale ma takie zamglone . No i jeszcze jakiś s....l strzelał do niego śrutem, na rtg wyszły w nim trzy śruty :( Quote
iwoniam Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 znam panią Sylwię dom w porządku, a sądzę, że uda się z nią dogadać na nieco niższą cenę bo to mały piesek Iwonka w Iwanowicach pracuje z pieskami więc z Gutosławem też raczej będzie ten hotel zdecydowanie POLECAM ! wojtuś napisał(a):Późno wróciłem i dzisiaj juz nie podzwoniłem, ale po rozmowie z Małgosią wiem, że dobry byłby DT domowy -mam namiary na dwa - p. Sylwia w N.Hucie DT domowy 300 zł/mies bez karmy, - hotelik w Niepołomicach u p.Bożenki z miejscami w kojcach i miejscem w pokoju w domu (ceny na razie nie znam) http://www.pensjonatpupila.pl/ i www.hotelamok.pl u Iwonki w Iwanowicach (miejsca w kojcach 300/mies) Rozeznam już jutro;) Quote
ang Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 szkoda, nie chciałam, żeby się moje obawy spełniły...ale wydawało mi się, ze generalnie to raczej profil demograficzny osoby podejmujacej się opieki nad takim psiakiem jest nieco inny - bez generalizowania oczywiście (chodzi mi o to, że facet i to chyba dość młody:) no dobra, zaraz dostanę pewnie młotkiem w łeb od kilku młodzieńców;) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Gucio nadal w gabinecie , czeka na przełomowy wtorek, tak chciałabym żeby zachowywał się tam normalnie , żeby pani Monika stwierdziła, ze to całkowicie adopcyjny pies . Natomiast czarnulek z zakopianki roboczo dostał imię Kumpel, chodziłam z nim dziś po Myślenicach i rozwiesiliśmy 30 plakatów licząc że ktoś go rozpozna , ale niestety nikt nie kojarzy takiego psa :( Kumpel jest super psem, nawet nieźle idzie na smyczy, do psów merda ogonkiem, ani raz na żadnego nie szczekał . Do ludzi przytulaśny choć na początku z pewnym dystansem, trochę boi się przejeżdżających samochodów . Quote
erka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Rudzia , juz i tak sie martwiłam, że nie widzę Cie na dogo, a Ty jeszcze sie wywracasz:cool1:. Wracaj szybko do zdrowia, a o psiaki się nie martw, jakoś damy radę wspólnymi siłami:). Pisałaś,że będziesz rozliczać jakiś bazarek na kieleckie psiaki, to proponuję ,żebyś go przeznaczyła na te dwie bidy. Quote
Recommended Posts