Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Gucio-Na początku stycznia w miejscowości koło Myślenic w rowie został znaleziony młody psiak, potrącony przez samochód , z roztrzaskaną miednica i biodrem. Pies jest młody max 2 lata , podjęłyśmy chyba trochę zbyt pochopnie z naszymi paniami Weterynarz decyzję - oczywiście ratujemy ... Pies dostał na imię Gucio , bo taki mały z niego bączek . Ledwo 7.5 kg czarnego nieszczęścia . 5 stycznia 2012 r. Gucio był operowany , została mu usunięta główka kości udowej . Wrócił do gabinetu pan dr , ale niestety w miarę zdrowienia coraz mniej podoba mu się klatka i Gucio wyje po nocach i w dzień, tak że gabinet nie może normalnie funkcjonować i tego nie przewidziałyśmy :shake:. Gucio nie może zostać w gabinecie, alternatywą jest schronisko w Nowym Targu , gdzie w jego stanie Gutek nie ma najmniejszych szans na przeżycie . Bardzo proszę gdyby ktoś miał pomysł co zrobić z Guciem . Gdyby ktoś miał jakieś wolne miejsce dla tego wyjca . Niestety Gutek najprawdopodobniej nie dogaduje się z innymi zwierzętami . Pisze najprawdopodobniej , bo Gutek z klatki reaguje agresją na inne psy wchodzące do gabinetu . Ciężko mi powiedzieć czy w innych warunkach też tak się zachowuje, czy to tylko reakcja na zamknięcie i stres . Może razem uda się nam dać szansę Gutkowi , dogo już widziało takie cuda bo w takiej kategorii traktuję ewentualny tymczas dla Gutka :( Gdyby ktoś miał pomysł jak mu pomóc proszę o kontakt telefon do mnie 602 709 383 Edited May 18, 2013 by Rudzia-Bianca Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 (edited) Kumpel - mały kundelek, waży 8,7 kg . Kudłaty z siwą bródką ale po zębach oceniony na ok. 2-3 lata . Znaleziony 15 stycznia 2012r. w Myślenicach na zakopiance . Zdrowy, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie ( dziękujemy paniom wet za prezent :loveu::) ) Liczyłam że może ktoś go szuka , ale pomimo tygodnia ogłaszania go i w necie na lokalnych portalach i plakatami w mieście zero odezwu :( Kumpel jest grzecznym psem, na spacerze merda ogonkiem do innych psów, lubi ludzi choć na początku zachowuje dystans . Na smyczy idzie nawet całkiem nieźle , choć nie zna żadnych komend Boi się troszkę przejeżdżających samochodów ale nie za bardzo . W gabinecie weterynaryjnym na przeglądzie dał ze sobą zrobić wszystko . Grzecznie przywitał się z gabinetowym kotem ;) To bardzo miły i przyjacielski psiak . W miejscu gdzie go przetrzymuję może zostać do 31 stycznia . tzn 31 stycznia ma go już tam nie być :( Edited January 21, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 (edited) Rozliczenia na dzień 21-02-2012 wpłaty - 231 zł 30 zł ang - 13-02-2012r. 3 zł MR bazarek muffinkowy 10 zł weszka - bazarek muffinkowy 10 zł pajunia -bazarek muffinkowy 10 zł haw5- bazarek muffinkowy 4 zł Irvette bazarek muffinkowy z bazarku dla Kumpla i Gucia http://www.dogomania.pl/threads/222899-Dla-Kumpla-i-Gucia-rozliczamy-%29 Carrie i Tequila- 16 zł Psia Szkoła- 5 zł Monisiaczek-7 zł ewakrakow- 20 zł ona03- 45 zł Javena - 2 zł Kajusza - 14 zł agata51- 55 zł wydatki - 323 zł 143 zł rachunek za Kumpla zapłacone 22.02.2012 30 zł - szczepienie Gucia zapłacone 22.02.2012 150 zł hotelik + transport Gucia do nowego domku - zapłacone 21-02-02012r. Psia Szkoła napisał(a):Podsumowując pobyt Guteńka w hoteliku od 24.01-17.02.2012 oraz dojazd do nowego domu koszt wynosi 150zł. :) na dzień 26 stycznia 2012 r. oba psy są na zero :) No to teraz oskarowo ;) kolejność chronologicznie wg dat ;) ale wszystkim tak samo gorąco i bardzo serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: -lekarzom wet. z gabinetu Dobry Weterynarz w Myślenicach ( ich polecać już nie muszę wszyscy wiedzą że są najlepsi :) ) i Arka w Suchej Beskidzkiej ( tam Guteniek miał operację - polecam bom jeszcze nie polecała a warto ) za mocno ulgowe ceny dla Gucia i Kumpla i wielkie serce dla tych łotrów bezdomnych wszystkich i anielską cierpliwość do mnie ;) -mojej przyjaciółce Bety za 230 zł na potrzeby Gucia dzięki którym po niewielkim moim dołożeniu jesteśmy na zero + za fanty na bazarek -wszystkim wspierającym mnie na wątku -Psiej Szkole za opiekę , szkolenie i kojące działanie na łotra wyjca i specjalne potraktowanie nas cennikowo -ang za deklaracji pomocy finansowej w najbliższym czasie czekają nas wydatki - szczepienie Gucia i Kumpla na wirusówki za mniej więcej dwa / trzy tygodnie - kastracja Kumpla jak nic się nie zmieni 30 stycznia 2012 - pewnie hotelik Kumpla od mniej więcej 6/7 lutego 2012 do ??? - hotelik Gucia od 1 lutego do ??? deklaracje - 30 zł ang :loveu: rachunek za Kumpla- niezapłacony - bardzo dziękuję za ulgowe potraktowanie nas i nie policzenie wszystkiego co było z Kumplem robione:loveu::loveu::loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-yx8VDUBPmzc/TzbVbbQT-tI/AAAAAAAAHgw/B2pftgbvbpw/s640/kumpel%2520wet.jpg za szczepienie Gucia https://lh6.googleusercontent.com/-XRny6saspgc/Tzwplnvv0KI/AAAAAAAAHg8/vWh89pualA4/s640/Gutek%2520szczepienie.jpg Edited March 12, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
wojtuś Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Oj Małgosiu, jaka biedula, zaglądam do Was Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 wojtuś napisał(a):Oj Małgosiu, jaka biedula, zaglądam do Was Dzięki Wojtuś . Bidula straszna , do tego u mnie jak zwykle wszystko się popierniczyło, wczoraj przed domem wywinęłam orła i jestem unieruchomiona w domu bo potłukłam sobie dość porządnie kręgosłup :( ale dzięki temu mam czas zająć się w końcu dogo i proszeniem o pomoc , bo wszystkie możliwości tu na miejscu już wykorzystałam :( Mam jeszcze drugiego biedaka pod opieką i chyba się przeliczyłam :( Jak ktoś ma konto na facebooku to w końcu nauczyłam się choć po omacku coś tam działać i zapraszam ;) http://www.facebook.com/profile.php?id=100003396334006&sk=wall Quote
iwoniam Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 na Fb ogłoszony, jak coś to dodaj mnie do administrowania to Ci coś z tym psiaczkiem pomogę Czy on ma oba oczka? Na ostatnim prawe jest tylko zamknięte, tak? Rudzia-Bianca napisał(a):Dzięki Wojtuś . Bidula straszna , do tego u mnie jak zwykle wszystko się popierniczyło, wczoraj przed domem wywinęłam orła i jestem unieruchomiona w domu bo potłukłam sobie dość porządnie kręgosłup :( ale dzięki temu mam czas zająć się w końcu dogo i proszeniem o pomoc , bo wszystkie możliwości tu na miejscu już wykorzystałam :( Mam jeszcze drugiego biedaka pod opieką i chyba się przeliczyłam :( Jak ktoś ma konto na facebooku to w końcu nauczyłam się choć po omacku coś tam działać i zapraszam ;) http://www.facebook.com/profile.php?id=100003396334006&sk=wall Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 iwoniam napisał(a):na Fb ogłoszony, jak coś to dodaj mnie do administrowania to Ci coś z tym psiaczkiem pomogę Czy on ma oba oczka? Na ostatnim prawe jest tylko zamknięte, tak? O co chodzi z administrowaniem ???? Ja dopiero od kilku dni fb rozgryzam i wielu rzeczy tam nie rozumiem :( A no właśnie zapomniałam o oczkach , Gutek ma oczy albo po jakimś zapaleniu albo ktoś potraktował go oparami czegoś żrącego , ma oczy takie jakby miał zaćmę . Widzi ale ma takie zamglone . No i jeszcze jakiś s....l strzelał do niego śrutem, na rtg wyszły w nim trzy śruty :( Quote
Rudzia-Bianca Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Na ostatnim zdjęciu psiak jest po środkach uspokajających więc trochę pijany :( Tak oczko ma zamknięte , ale tylko na tym zdjęciu . Quote
savahna Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ja tyz jestem. Gdzie się Ty Rudziu pdziewałaś?!!! No, ale co ja mogę....:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Dzięki , że jesteście . Niestety nie widzę żadnego rozwiązania w tej sytuacji :( Quote
dziki.nomada Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Meldujemy się. Nie bardzo mamy pomysł, komu mogłybyśmy chociaż spam z Gutkiem wysłać :( Jak on się czuje? Quote
wojtuś Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Malgosiu a do kiedy Gutek moze zostać u Wetek? Musimy mu coś znaleść, w schronie N.T. nam przepadnie Quote
ŚWIAT Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Jestem, trafiłam z podpisu Rudzi-Bianki.Niestety nie mam pomóc jak inaczej, jak tylko podnosić wątek...:(( Quote
ang Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Rudzia,ja będę zaglądać, jakby trzeba było to też mogę stałą wpłatę zadeklarować (choć niewielką).... nie ma szans na jakiś tymczas? Quote
wojtuś Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 savahna napisał(a):Może się coś jakoś uda....:roll: Musi, wkleiłem Twój apel w sygnaturę, dziś wraca też z adopcji Milka, 6-mies sunia: http://www.dogomania.pl/threads/215325-SZCZENIAK-NA-%C5%81A%C5%83CUCHU!-Ju%C5%BC-w-DS-%29 I dla Gutka i dla Milki będę szukał- na BDT to nie ma chyba szans.... Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Dzięki wszystkim :) No więc nie ma określonego terminu kiedy Gucio musi opuścić gabinet , tak naprawdę na wczoraj ale wiadomo że nasze Panie wet mają złote serca i nie wywalą psa w potrzebie tylko znoszą jego wybryki , ale to nie może trwać i trwać :( . Utrudnia to zdecydowanie pracę gabinetu i doprowadza do tarć z właścicielką lokalu bo Gutek wyje w nocy :( dlatego Gutek powinien zniknąć z niego jak najszybciej :( Sprawę komplikuje mój stan - jestem co najmniej do końca tygodnia unieruchomiona po stłuczeniu kręgosłupa , nawet nie bardzo mam jak siedzieć przy komputerze i szukać czegoś :( Dziękuję wszystkim którzy tu są, Wojtuś obiecał popytać znajome hoteliki czy nie wzięłyby Gutka , chociaż na miesiąc żeby sprawdzić jak on zachowuje się w warunkach domowych , czy jest wredny tylko w gabinecie czy w domu również :( Najgorsze jest to że on prawdopodobnie nie toleruje innych zwierząt , co zmniejsza szansę na jakiś DT :( Dałam ogłoszenia na lokalnym forum że szukamy pomocy dla psa po operacji ale zero odezwu jak zresztą się spodziewałam :( . Gdyby się znalazł dla Gutka hotelik do 300 zł miesięcznie ( on waży ledwo 7 ,5 kg jest malutkim psem ) to chyba spróbuję zdobywać taką kasę co miesiąc , przynajmniej żeby sprawdzić jak Gucio się zachowuje, czy jest szansa żeby znalazł dom. Obecnie Gutek jest ogólnie w dobrym stanie , rana po operacji i kastracji zagojone . Quote
ang Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 tu jest - ale drogo i daleko.... http://www.dogomania.pl/threads/216534-Hotel-dla-ps%C3%B3w-starszych-niepe%C5%82nosprawnych-i-chorych-3-wolne-miejsca Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 ang napisał(a):tu jest - ale drogo i daleko.... http://www.dogomania.pl/threads/216534-Hotel-dla-ps%C3%B3w-starszych-niepe%C5%82nosprawnych-i-chorych-3-wolne-miejsca Za daleko i za drogo :( niestety . Najlepiej byłoby gdzieś blisko Myślenic , bo Gutek ma tu opiekę wet . Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 No to przedstawię Wam jeszcze psiaka , którego mam nadzieję że ktoś szuka ...znaleziony w niedzielę na zakopiance . Mam czas do 31 stycznia żeby znaleźć mu właściciela 31 stycznia musi zniknąć z miejsca w którym jest :( Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 ang napisał(a):o matko.... No właśnie o matko, psisko wygląda jak 7 nieszczęść, ale to młody ok. 4 letni psiak, po 2 dniach strachu lepi się do mnie jak swój , merda ogonem i jest strasznie sympatyczny . Muszę mu tylko lepsze zdjęcie zrobić jak się w końcu ruszę z domu . Quote
wegielkowa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Rudosława, jak będzie w hoteliku - dorzucę się. Quote
Recommended Posts