Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Gucio-Na początku stycznia w miejscowości koło Myślenic w rowie został znaleziony młody psiak, potrącony przez samochód , z roztrzaskaną miednica i biodrem.
Pies jest młody max 2 lata , podjęłyśmy chyba trochę zbyt pochopnie z naszymi paniami Weterynarz decyzję - oczywiście ratujemy ...
Pies dostał na imię Gucio , bo taki mały z niego bączek .
Ledwo 7.5 kg czarnego nieszczęścia .

5 stycznia 2012 r. Gucio był operowany , została mu usunięta główka kości udowej . Wrócił do gabinetu pan dr , ale niestety w miarę zdrowienia coraz mniej podoba mu się klatka i Gucio wyje po nocach i w dzień, tak że gabinet nie może normalnie funkcjonować i tego nie przewidziałyśmy :shake:.

Gucio nie może zostać w gabinecie, alternatywą jest schronisko w Nowym Targu , gdzie w jego stanie Gutek nie ma najmniejszych szans na przeżycie .

Bardzo proszę gdyby ktoś miał pomysł co zrobić z Guciem .
Gdyby ktoś miał jakieś wolne miejsce dla tego wyjca .
Niestety Gutek najprawdopodobniej nie dogaduje się z innymi zwierzętami .
Pisze najprawdopodobniej , bo Gutek z klatki reaguje agresją na inne psy wchodzące do gabinetu . Ciężko mi powiedzieć czy w innych warunkach też tak się zachowuje, czy to tylko reakcja na zamknięcie i stres .

Może razem uda się nam dać szansę Gutkowi , dogo już widziało takie cuda bo w takiej kategorii traktuję ewentualny tymczas dla Gutka :(

Gdyby ktoś miał pomysł jak mu pomóc proszę o kontakt telefon do mnie 602 709 383

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kumpel - mały kundelek, waży 8,7 kg . Kudłaty z siwą bródką ale po zębach oceniony na ok. 2-3 lata . Znaleziony 15 stycznia 2012r. w Myślenicach na zakopiance .
Zdrowy, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie ( dziękujemy paniom wet za prezent :loveu::) )
Liczyłam że może ktoś go szuka , ale pomimo tygodnia ogłaszania go i w necie na lokalnych portalach i plakatami w mieście zero odezwu :(
Kumpel jest grzecznym psem, na spacerze merda ogonkiem do innych psów, lubi ludzi choć na początku zachowuje dystans . Na smyczy idzie nawet całkiem nieźle , choć nie zna żadnych komend
Boi się troszkę przejeżdżających samochodów ale nie za bardzo .
W gabinecie weterynaryjnym na przeglądzie dał ze sobą zrobić wszystko . Grzecznie przywitał się z gabinetowym kotem ;)

To bardzo miły i przyjacielski psiak . W miejscu gdzie go przetrzymuję może zostać do 31 stycznia . tzn 31 stycznia ma go już tam nie być :(

Edited by Rudzia-Bianca
Posted (edited)

Rozliczenia

na dzień 21-02-2012

wpłaty - 231 zł

30 zł ang - 13-02-2012r.
3 zł MR bazarek muffinkowy
10 zł weszka - bazarek muffinkowy
10 zł pajunia -bazarek muffinkowy
10 zł haw5- bazarek muffinkowy
4 zł Irvette bazarek muffinkowy

z bazarku dla Kumpla i Gucia
http://www.dogomania.pl/threads/222899-Dla-Kumpla-i-Gucia-rozliczamy-%29
Carrie i Tequila- 16 zł
Psia Szkoła- 5 zł
Monisiaczek-7 zł
ewakrakow- 20 zł
ona03- 45 zł
Javena - 2 zł
Kajusza - 14 zł
agata51- 55 zł

wydatki - 323 zł
143 zł rachunek za Kumpla zapłacone 22.02.2012
30 zł - szczepienie Gucia zapłacone 22.02.2012
150 zł hotelik + transport Gucia do nowego domku - zapłacone 21-02-02012r.

Psia Szkoła napisał(a):
Podsumowując pobyt Guteńka w hoteliku od 24.01-17.02.2012 oraz dojazd do nowego domu koszt wynosi 150zł. :)

na dzień 26 stycznia 2012 r. oba psy są na zero :)
No to teraz oskarowo ;) kolejność chronologicznie wg dat ;) ale wszystkim tak samo gorąco i bardzo serdecznie dziękuję

:loveu::loveu::loveu::loveu:

-lekarzom wet. z gabinetu Dobry Weterynarz w Myślenicach ( ich polecać już nie muszę wszyscy wiedzą że są najlepsi :) ) i Arka w Suchej Beskidzkiej ( tam Guteniek miał operację - polecam bom jeszcze nie polecała a warto ) za mocno ulgowe ceny dla Gucia i Kumpla i wielkie serce dla tych łotrów bezdomnych wszystkich i anielską cierpliwość do mnie ;)
-mojej przyjaciółce Bety za 230 zł na potrzeby Gucia dzięki którym po niewielkim moim dołożeniu jesteśmy na zero + za fanty na bazarek
-wszystkim wspierającym mnie na wątku
-Psiej Szkole za opiekę , szkolenie i kojące działanie na łotra wyjca i specjalne potraktowanie nas cennikowo
-ang za deklaracji pomocy finansowej

w najbliższym czasie czekają nas wydatki
- szczepienie Gucia i Kumpla na wirusówki za mniej więcej dwa / trzy tygodnie
- kastracja Kumpla jak nic się nie zmieni 30 stycznia 2012
- pewnie hotelik Kumpla od mniej więcej 6/7 lutego 2012 do ???
- hotelik Gucia od 1 lutego do ???

deklaracje
- 30 zł ang :loveu:

rachunek za Kumpla- niezapłacony - bardzo dziękuję za ulgowe potraktowanie nas i nie policzenie wszystkiego co było z Kumplem robione:loveu::loveu::loveu:

https://lh3.googleusercontent.com/-yx8VDUBPmzc/TzbVbbQT-tI/AAAAAAAAHgw/B2pftgbvbpw/s640/kumpel%2520wet.jpg

za szczepienie Gucia

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

wojtuś napisał(a):
Oj Małgosiu, jaka biedula, zaglądam do Was

Dzięki Wojtuś .
Bidula straszna , do tego u mnie jak zwykle wszystko się popierniczyło, wczoraj przed domem wywinęłam orła i jestem unieruchomiona w domu bo potłukłam sobie dość porządnie kręgosłup :(
ale dzięki temu mam czas zająć się w końcu dogo i proszeniem o pomoc , bo wszystkie możliwości tu na miejscu już wykorzystałam :(
Mam jeszcze drugiego biedaka pod opieką i chyba się przeliczyłam :(

Jak ktoś ma konto na facebooku to w końcu nauczyłam się choć po omacku coś tam działać i zapraszam ;)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003396334006&sk=wall

Posted

na Fb ogłoszony,
jak coś to dodaj mnie do administrowania to Ci coś z tym psiaczkiem pomogę

Czy on ma oba oczka?
Na ostatnim prawe jest tylko zamknięte, tak?

Rudzia-Bianca napisał(a):
Dzięki Wojtuś .
Bidula straszna , do tego u mnie jak zwykle wszystko się popierniczyło, wczoraj przed domem wywinęłam orła i jestem unieruchomiona w domu bo potłukłam sobie dość porządnie kręgosłup :(
ale dzięki temu mam czas zająć się w końcu dogo i proszeniem o pomoc , bo wszystkie możliwości tu na miejscu już wykorzystałam :(
Mam jeszcze drugiego biedaka pod opieką i chyba się przeliczyłam :(

Jak ktoś ma konto na facebooku to w końcu nauczyłam się choć po omacku coś tam działać i zapraszam ;)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003396334006&sk=wall

Posted

iwoniam napisał(a):
na Fb ogłoszony,
jak coś to dodaj mnie do administrowania to Ci coś z tym psiaczkiem pomogę

Czy on ma oba oczka?
Na ostatnim prawe jest tylko zamknięte, tak?

O co chodzi z administrowaniem ???? Ja dopiero od kilku dni fb rozgryzam i wielu rzeczy tam nie rozumiem :(

A no właśnie zapomniałam o oczkach , Gutek ma oczy albo po jakimś zapaleniu albo ktoś potraktował go oparami czegoś żrącego , ma oczy takie jakby miał zaćmę . Widzi ale ma takie zamglone .
No i jeszcze jakiś s....l strzelał do niego śrutem, na rtg wyszły w nim trzy śruty :(

Posted

Rudzia,ja będę zaglądać, jakby trzeba było to też mogę stałą wpłatę zadeklarować (choć niewielką).... nie ma szans na jakiś tymczas?

Posted

Dzięki wszystkim :)
No więc nie ma określonego terminu kiedy Gucio musi opuścić gabinet , tak naprawdę na wczoraj ale wiadomo że nasze Panie wet mają złote serca i nie wywalą psa w potrzebie tylko znoszą jego wybryki , ale to nie może trwać i trwać :( .
Utrudnia to zdecydowanie pracę gabinetu i doprowadza do tarć z właścicielką lokalu bo Gutek wyje w nocy :( dlatego Gutek powinien zniknąć z niego jak najszybciej :(
Sprawę komplikuje mój stan - jestem co najmniej do końca tygodnia unieruchomiona po stłuczeniu kręgosłupa , nawet nie bardzo mam jak siedzieć przy komputerze i szukać czegoś :(

Dziękuję wszystkim którzy tu są, Wojtuś obiecał popytać znajome hoteliki czy nie wzięłyby Gutka , chociaż na miesiąc żeby sprawdzić jak on zachowuje się w warunkach domowych , czy jest wredny tylko w gabinecie czy w domu również :(
Najgorsze jest to że on prawdopodobnie nie toleruje innych zwierząt , co zmniejsza szansę na jakiś DT :(

Dałam ogłoszenia na lokalnym forum że szukamy pomocy dla psa po operacji ale zero odezwu jak zresztą się spodziewałam :( .

Gdyby się znalazł dla Gutka hotelik do 300 zł miesięcznie ( on waży ledwo 7 ,5 kg jest malutkim psem ) to chyba spróbuję zdobywać taką kasę co miesiąc , przynajmniej żeby sprawdzić jak Gucio się zachowuje, czy jest szansa żeby znalazł dom.

Obecnie Gutek jest ogólnie w dobrym stanie , rana po operacji i kastracji zagojone .

Posted

No to przedstawię Wam jeszcze psiaka , którego mam nadzieję że ktoś szuka ...znaleziony w niedzielę na zakopiance . Mam czas do 31 stycznia żeby znaleźć mu właściciela 31 stycznia musi zniknąć z miejsca w którym jest :(

Posted

ang napisał(a):
o matko....

No właśnie o matko, psisko wygląda jak 7 nieszczęść, ale to młody ok. 4 letni psiak, po 2 dniach strachu lepi się do mnie jak swój , merda ogonem i jest strasznie sympatyczny . Muszę mu tylko lepsze zdjęcie zrobić jak się w końcu ruszę z domu .