gryf80 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 to zę młoda nie znaczy że się nie zna,też kończyła weterynarię,raczej dyplomu nie kupiła;ale może zadzwoń i umów się ze swoim weterynarzem.zaordynowane stopniowe odstwienie encortonu jest prawidłowe.co do karmy-domyślam się że pies patrzy wielkimi oczami na surowe mięsiwo-ale ja bym nie ulegała,skoro jest ogromna poprawa na karmie hypoalergenic to ją dawaj.nie ulegaj.uczulac może psa drób,wołowina(częściej niz drób),wieprzowina.dając w/w karmę masz pewność że problem minie i nie trzeba będzie podawać znów leków sterydowych p/zapalnych.także żeby do weta jeżdzić rzadziej chyba warto kontynuować leczenie dietą i nie ulegać "psiemu spojrzeniu".co do probiotyku-można podać-do kupienia w każdej aptece bez recepty-ale jeśli pies nie ma lużnych stolców to nie widzę sensu;wiesiołki,oleje lniane stosowałam u swojego alergicznego pitbulla-prócz błyszczącej sierści skóra (pies alergik)nie osiągnęłam jakiejś wybitnej poprawy(leki sterydowe+szamponoterapia okazały się niezbędne).pozdrawiam.powodzenia Quote
malyszek Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Jakoś będzie musiał przeżyć to, że je tylko jedno i to samo...innego wyjścia nie ma. Kiedyś dawałam mu ciasteczka be be i nic się nie działo. Nie mówię tu o wielkich ilościach, ale raz na jakiś czas ciasteczko....Od marca mieliśmy zacząć się szkolić i pan szkoleniowiec kazał znaleźć jakiś smakołyk, który można mu dawać w nagrodę..... Quote
malyszek Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Tylko on jej nie lubi :( Żadna to dla niego nagroda.....Tak bardzo mi go szkoda :( Quote
gryf80 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 no cóż może drapanie za uchem mu wystarczy-mojej suce,która jest obecnie odchudzana za nagrode musi starczyć tylko głaski Quote
TERESA BORCZ Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 gryf ma racje młody wet też moze byc super, ja mam tu klinikę w której są cztery młodziutkie wspaniałe wetki i jeden równie młody rodzynek wet, wszyscy mają moje największe zaufanie bo nie stosują sterydów, z sukcesami wspierają leczenie wszystkich moich najtragiczniejszych przypadków tymczasowiczów, a wszyscy razem stosujemy jak najwięcej środków naturalnych Niestety niektórzy starsi wiekiem i doświadczeniem weci chcąc szybciutko i cudownie zadziałać popadają w rutynę, co nie znaczy że nie mają wiedzy to cudowne działanie niestety ma fatalne skutki po krótkim czasie/ Zastosować trzeba na już niezależnie od wszelkich innych kroków te pro/prebiotyki bo są niezmiernie korzystne i mogą wyregulować problem, kupić je w każdej aptece zwykłej i zielarskiej a koszt nie powinien przekroczyć 15 - 16 zł, Do jedzenie dodawaj łyżeczkę mielonego odtłuszczonego siemienia lnianego, ochroni cały przewód pokarmowy przed podrażnieniem a ma do tego wiele wspaniałych właściwości, także odżywczych, Możesz też spróbować karmy na bazie łososia, weż probki i sprawdz reakcje małyszka! Quote
stopluz Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 spróbój innej karmy suchej ale przed tym spóbój jakie mięso i czy wogóle jakieś mięso można mu podać. Kurczak odpada. Mało alergizujący jest natomiast indyk , ryba , jagnięcina, i przedewszystkim konina (choc po tym to mój puszcza bąki jak balony). Spróbój podawać mu malutko na poczatek jakiegoś gotowanego mięsa ale tylko jednego gatunku przez kilka dni. U mojego sprawdziła się ryba. Jest na karmie gotowanej ryba kasza kukurydziana i gotowany brokół. Może nie jest zbilansowana tak jak te suche ale wiem , że jesli te suche zawioda mam do czego wrócić i psa wyprowadzić z ewentualnego nawrotu. Zamiast brokuła możesz wypróbować inne warzywo. Ale np. marchew też uczula. jeśli nistety żadne mięso nie będzie bezpieczne to niestety najlepiej będzie zostać na bezmięsnej. Z tego co słyszałam royal nie jest najlepszą karmą choć weterynarze bardzo często ją polecają bo ma dobry marketing. poszukaj sama karmy na necie jest multum sklepów zoo ale najpierw musisz wiedzieć co uczula małysza jakie składniki po czym ma gazy a po czym sraczkę. Quote
Recommended Posts