Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ogólnie sunia jeszcze przed rozpoczęciem porodu do ludzi była cudo, do Jeese również, spały razem i w ogóle. Trochę gorzej było przy jedzeniu, to Aza pierwsza dopadała do misek i nie dała podejść Jeese (ale myślę, że robiła to instynktownie - teraz dostawała w końcu coś normalnego do jedzenia i bała się, że jej tego zabraknie). Lecz gdy się najadła to Jeese mogła podejść :) Zdarzyło się tak, że po porodzie Jeese podeszła do Azy ale nic się nie wydarzyło.

izatemka napisał(a):
Czy Aza potrzebuje jeszcze DT?
Bo nie pisze nic w temacie, gdzie jest?

Aza do człowieka naprawdę kochana, na małe psy właścicielki naszego DT również nie reagowała w przeciwieństwie do Jeese...
Przydał by się dla Azy domek, który pokaże jej, że już nigdy nikt jej nie skrzywdzi, nie będzie maszynką do rodzenia i będzie mieć miskę zawsze pełną jedzenia :)

Posted

Nano napisał(a):
Przydał by się dla Azy domek, który pokaże jej, że już nigdy nikt jej nie skrzywdzi, nie będzie maszynką do rodzenia i będzie mieć miskę zawsze pełną jedzenia :)

Ja pytałam o DT, poniewaz nigdzie nie jest napisane,w jakich warunkach przebywa teraz (dom, przytulisko,kojec) i czy dopuszczacie (Fundacja) wydanie jej na DT.

Posted

Nano napisał(a):
.

Aza do człowieka naprawdę kochana, na małe psy właścicielki naszego DT również nie reagowała w przeciwieństwie do Jeese...

Trzymam kciuki za domek, sunia zachowuje czystość w domu ?

Posted

izatemka napisał(a):
Ja pytałam o DT, poniewaz nigdzie nie jest napisane,w jakich warunkach przebywa teraz (dom, przytulisko,kojec) i czy dopuszczacie (Fundacja) wydanie jej na DT.

teraz sunia przebywa raz w kojcu raz w ogrzewanym pomieszczeniu :) jak robi jej się za gorąco to idzie sobie do budy :) sunia całe swoje życie przebywała pod chmurką także, widać, że się już przyzwyczaiła do spania na dworze... z czystością to trudno stwierdzić, jednak nie zdarzyło jej się załatwić w domku :) oczywisće dopuszczamy wydanie suczki :) fajnie jakby się znalazł dla niej jakiś domowy DT i nauczył ją prawdziwego życia :)

Posted

niestety nie wiemy jak zachowuje się do kotów... z Jeese jest ok, tylko, że ona z nią mieszkała. We wtorek będę się widzieć z suczką i zapytam się osoby którą ja ma jak zachowuje się teraz z stosunku do jej małych suczek :)

Posted

Pani prezes była dziś u psów, oto jej relacja: "dziś byłam u psin, na to wychodzi ze są szczęśliwe bo prawie by obaliły mnie na przywitanie :) maja dobre warunki, raz jedna raz druga spędza pól dnia w ocieplonym domku, poza tym mogą się wybiegać na wielkim terenie :) Malamutka polubiła psy p.Beaty i się tak nawzajem uganiają :) widok tych psów w porównaniu do tego jak się zachowywały u swoich właścicieli, jest nie do opisania, aż żal je wydawać... Obie jadą we wtorek na szczepienia i na ogólne oględziny"
:):):) a więc trzeba było im dać czas na przyzwyczajenie się do nowych psiaków (3 suczek właścicieli terenu) :D

Posted

Nano napisał(a):
teraz sunia przebywa raz w kojcu raz w ogrzewanym pomieszczeniu :) jak robi jej się za gorąco to idzie sobie do budy :) sunia całe swoje życie przebywała pod chmurką także, widać, że się już przyzwyczaiła do spania na dworze... z czystością to trudno stwierdzić, jednak nie zdarzyło jej się załatwić w domku :) oczywisće dopuszczamy wydanie suczki :) fajnie jakby się znalazł dla niej jakiś domowy DT i nauczył ją prawdziwego życia :)

Jesli macie zamiar wydac Aze to znaczy ze macie zrzeczenie poprzednich wlascicieli ?

Posted (edited)

Aza szuka DT ale jej sytuacja prawna rozwiąże się w tym tygodniu, gdyż będziemy rozmawiali z właścicielką. Jeśli zechce ją z powrotem będzie musiała zapewnić jej godne warunki, jeżeli nie - odbierzemy jej sukę zgodnie z zapisem w dokumencie...
edit: Jeese i Szoguna (który już znalazł dom) właściciele się zrzekli od razu, także te psy są do adopcji.

Edited by Nano
Posted (edited)

Dziewczyny były dziś na szczepieniu :) dostały komplet :) Jeese zmieniła imię na Sisi xD jak tylko dostane zdjęcia to wstawię ;) filmik chyba też jakiś był ;)

EDIT: jechał z nami również dość narwany kot w transporterze lecz dziewczyny w ogóle się nim nie interesowały :D więc myślę, że Aza akceptowałaby koty :)

Edited by Nano
  • 2 weeks later...
Posted

sama chciałabym wiedzieć... niby wlasciciele nie chcieli jej sie zrzec czy cos... nie wiem :( nie siedze w prawnych papierkowych robotach... straz tak zadecydowala :(