Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Przedstawiam Wam Tequilkę, sunię chihuahua, która w dt oczekuje na swój ciepły i wymarzony dom. Sunia jest kontaktowa, wesoła, będzie świetnym kompanem :loveu:
Jest czysta, załatwia się na podkład lub na polu.
Tequilka ma nie więcej niż 2 latka i waży 3kg.
Ma taką pinczerkowatą budowę :zgrabna gazela na dłuższych łapkach:)

Tak pisze o niej dt:

"Ja przed chwilą wróciłam od weta z Tequilką. Dostała pastę na robaczki - szczepienie dopiero za 7-10dni. Stan techniczny ogólnie bardzo dobry - tylko zęby do niewielkiego remontu bo trochę kamyczka nazbierały (a jeden z przodu chyba trzeba będzie usunąć bo się rusza). Pazurki obcięte i od razu lepiej wygląda. Ona ma pazurki jasne więc dobrze się obcina. Miała mierzoną temperaturę i była osłuchiwana oraz "obmacywana" :smile: Mój nieoceniony wet nie wziął ani grosza.
Tekilka jest odważnym pacjentem - cierpliwie się poddawała wszelkim zabiegom - złoto nie pies."

"A ja Wam napiszę, że Tequilka lubi biegać po śnieżku (oczywiście po odśnieżonym ) Sama nie chce wychodzić do ogrodu, muszę się ubierać i wyjść z nią ale wtedy nie jest trzęsącą się kupką nieszczęścia tylko radośnie biega, wącha itp. Trzyma się blisko mnie. Załatwia się w ogrodzie, choć raczej nie sygnalizuje wyraźnie że chce wyjść, po prostu wychodzimy z nią co 3-4 godziny (noc przesypia całą). Tylko 2 razy zrobiła siusiu na podkład - to było rano nim zdążyłam się ubrać i z nią wyjść, a raz poza podkładem."

"Z dotychczasowych obserwacji dodam jeszcze że Tequilka trochę z rezerwą odnosi się do mężczyzn. Może kiedyś spotkała ja jakaś krzywda z ich strony?
Obszczekuje codziennie mojego męża gdy przychodzi do domu z pracy czy zakupów. Gdy wychodzi z nim do ogrodu to zamiast się załatwić czeka wystraszona pod drzwiami domu. Podobnie traktuje mojego syna, natomiast ja i moja córka nie stanowimy zagrożenie - sama upomina się o głaski, branie na kolana itp. Na nas nie szczeka. Z powodu lęku przed moim mężem nie chciałaa się załaatwiać będąc z nim na polu co skutkowało dziś trzema kałużami w domu (na szczęście proporcjonalnymi do jej rozmiaru). Więc idealny byłby dom bez mężczyzn albo z jakimś delikatnym facetem, który dodatkowo nie zrażałby się takim zachowaniem psa. Być może to się zmieni, gdy przyzwyczai się do nowych domowników. "

Szukamy domku, który mógłby pokryć koszty sterylizacji, bo sunia nie ma ani grosza. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy. Do nowego domku sunia pójdzie tylko i wyłącznie po sterylizacji.

A tutaj zdjęcia panienki:loveu:

Edited by Chiquita&DeeDee
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Zdjęcia nie oddają urody malutkiej.Jej kolor to isobel z dodatkiem perły, poprostu cudo.Czy matka założycielka wstawi sunię na mikropsy? tam duzo osób zagląda :)

Edited by mshume
Posted

paniMysza napisał(a):
kiedyś wątek mojej franulki był właśnie tutaj, na psach w potrzebie ze śląska:)

no i Tequilke moze jakis domek dogomaniacki wypatrzy i będziemy mieć fotki na bieżąco o :-)

Ps. Takie samo imie daliśmy ostatnio naszej schroniskowej boksi i w mig znalazła rewelacyjny totalnie boksiowy domek:-) To może i ta Tequilka znajdzie szybko rewelacyjny chiłkowy domek!!!! Oby!