ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Przedstawiam Wam Tequilkę, sunię chihuahua, która w dt oczekuje na swój ciepły i wymarzony dom. Sunia jest kontaktowa, wesoła, będzie świetnym kompanem :loveu: Jest czysta, załatwia się na podkład lub na polu. Tequilka ma nie więcej niż 2 latka i waży 3kg. Ma taką pinczerkowatą budowę :zgrabna gazela na dłuższych łapkach:) Tak pisze o niej dt: "Ja przed chwilą wróciłam od weta z Tequilką. Dostała pastę na robaczki - szczepienie dopiero za 7-10dni. Stan techniczny ogólnie bardzo dobry - tylko zęby do niewielkiego remontu bo trochę kamyczka nazbierały (a jeden z przodu chyba trzeba będzie usunąć bo się rusza). Pazurki obcięte i od razu lepiej wygląda. Ona ma pazurki jasne więc dobrze się obcina. Miała mierzoną temperaturę i była osłuchiwana oraz "obmacywana" :smile: Mój nieoceniony wet nie wziął ani grosza. Tekilka jest odważnym pacjentem - cierpliwie się poddawała wszelkim zabiegom - złoto nie pies." "A ja Wam napiszę, że Tequilka lubi biegać po śnieżku (oczywiście po odśnieżonym ) Sama nie chce wychodzić do ogrodu, muszę się ubierać i wyjść z nią ale wtedy nie jest trzęsącą się kupką nieszczęścia tylko radośnie biega, wącha itp. Trzyma się blisko mnie. Załatwia się w ogrodzie, choć raczej nie sygnalizuje wyraźnie że chce wyjść, po prostu wychodzimy z nią co 3-4 godziny (noc przesypia całą). Tylko 2 razy zrobiła siusiu na podkład - to było rano nim zdążyłam się ubrać i z nią wyjść, a raz poza podkładem." "Z dotychczasowych obserwacji dodam jeszcze że Tequilka trochę z rezerwą odnosi się do mężczyzn. Może kiedyś spotkała ja jakaś krzywda z ich strony? Obszczekuje codziennie mojego męża gdy przychodzi do domu z pracy czy zakupów. Gdy wychodzi z nim do ogrodu to zamiast się załatwić czeka wystraszona pod drzwiami domu. Podobnie traktuje mojego syna, natomiast ja i moja córka nie stanowimy zagrożenie - sama upomina się o głaski, branie na kolana itp. Na nas nie szczeka. Z powodu lęku przed moim mężem nie chciałaa się załaatwiać będąc z nim na polu co skutkowało dziś trzema kałużami w domu (na szczęście proporcjonalnymi do jej rozmiaru). Więc idealny byłby dom bez mężczyzn albo z jakimś delikatnym facetem, który dodatkowo nie zrażałby się takim zachowaniem psa. Być może to się zmieni, gdy przyzwyczai się do nowych domowników. " Szukamy domku, który mógłby pokryć koszty sterylizacji, bo sunia nie ma ani grosza. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy. Do nowego domku sunia pójdzie tylko i wyłącznie po sterylizacji. A tutaj zdjęcia panienki:loveu: Edited February 1, 2012 by Chiquita&DeeDee Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Nie mogę się nie zgodzić ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Deer dziękuję ogromnie :) Piranho nie zamierzam :D Quote
sacred PIRANHA Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 no kolejki się powinny ustawiac! A adopcja mozliwa nawet na drugi koniec Polski??? Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Jak domek idealny...:loveu::loveu: bo tylko takiego szukamy ;) Quote
mshume Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Zdjęcia nie oddają urody malutkiej.Jej kolor to isobel z dodatkiem perły, poprostu cudo.Czy matka założycielka wstawi sunię na mikropsy? tam duzo osób zagląda :) Edited January 18, 2012 by mshume Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Mshume wstawię jak znajdę:lol: chyba, że pomożesz? ;) Quote
Lili8522 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 mshume napisał(a):Zdjęcia nie oddają urody malutkiej.Jej kolor toisobel z dodatkiem perły, poprostu cudo.Czy matka założycielka wstawi sunię na mikropsy? tam duzo osób zagląda :) Wystaw na Mikro Psy Oddział Śląski! http://www.dogomania.pl/threads/220703-Mikropsy-OKRĘG-ŚLĄSKI Quote
paniMysza Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 kiedyś wątek mojej franulki był właśnie tutaj, na psach w potrzebie ze śląska:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Hehehe Myszko.. bo już mnie język świerzbi ;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 paniMysza napisał(a):kiedyś wątek mojej franulki był właśnie tutaj, na psach w potrzebie ze śląska:) no i Tequilke moze jakis domek dogomaniacki wypatrzy i będziemy mieć fotki na bieżąco o :-) Ps. Takie samo imie daliśmy ostatnio naszej schroniskowej boksi i w mig znalazła rewelacyjny totalnie boksiowy domek:-) To może i ta Tequilka znajdzie szybko rewelacyjny chiłkowy domek!!!! Oby! Quote
mshume Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Warto dodać do opisu, że Tekilka ma taką pinczerkowatą budowę :zgrabna gazela na dłuższych łapkach :) Quote
mshume Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Tu wątek mikropsów, najlepiej wstawić krótki opis ze zdjęciem i linkiem do wątku : http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85!/page178 Quote
RUDA ZUZIA Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 I ja przybiegłam do pięknej Tequilki:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts