saJo Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Uwazam, ze taki sposob szukania szczeniaka nie jest dobry, ale sytuacja jest trohe wyjatkowa i mam nadzieje, ze mi pomorzecie. Dzwonila wlasnie do mnie kolezanka. Jej znajomym zginal pies, 1,5 roczny ONek. Zginal pod kolami saochodu, ale nie dlatego, ze nieodpowiedzialni wlasciciele puscili psa przy drodze nie majac nad nim kontroli. Pies zginal na wlasnym podworku, jakis idiota wjechal na podworko i zabil psa (jak zrozumialam z rozmowy to byl wypadek, ludzie miszkaja przy samej drodze). Wlasciciele placza, drugi pies teskni (razem z ONkiem wychowywal sie bernenczyk, psy byly rowiesnikami). Wlasciciele chca drugiego szczeniaka, ale nie sa w stanie teraz szukac. Niestety ja od lat nie interesuje sie hodowlami ONkow, jestem na dzien dzisiejszy zupelnie zielona w tym temacie. Moze znacie jakies fajne hodowle gdzie sa teraz szczeniaki? Ludzie nie maja wielkich wymagan, pies ma byc zdrowy i normalny psychicznie. Jesli mozecie mi pomoc, bardzo prosze o informacje, ale na priv, zeby zaraz nie rozgorzala sie chora dyskusja na temat hodowli, ta jest dobra, ta jest zla. Fajnie by bylo, gdyby szczeniak byl jak najszybciej, ale oczywiscie oni wola poczekac, niz wziasc byle co. Quote
ARMAKA Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ciach,ze wzgledu na naruszenie Regulaminu. Mod. Quote
saJo Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Napisalam wyraznie, ze chce ONka, a nie DOnka. Poza tym, mamy na razie cos innego upatrzonego. Quote
ayshe Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 nie sadze zeby saJo polecila psa donka z hodowli tego typu:diabloti: . Quote
AM Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Reklama hodowli czy miotów jest na Dogomanii zabroniona. Quote
ARMAKA Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Sorki nieświadomie - chciałem pomóc... :-( A co do "hodowli tego typu" - pozostawiam do Państwa wyboru, pozdrawiając jednocześnie konkurencję z Wawy (ayshe) :eviltong: Quote
ayshe Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ARMAKA napisał(a): pozdrawiając jednocześnie konkurencję z Wawy (ayshe) :eviltong: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: a mialam taki kiepski nastroj przez ta oblesna pogode:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Quote
saJo Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 ayshe napisał(a):nie sadze zeby saJo polecila psa donka z hodowli tego typu:diabloti: . ciekawe skad wiedzialas?? :razz: Quote
ayshe Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 saJo napisał(a):ciekawe skad wiedzialas?? :razz:duchowa jednosc mnie ogarnela albo wizje mialam pomroczna?:cooldevi: :drink1: :sg168: Quote
LALUNA Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 SaJo A musi byc z rodowodem? Na dogo chca oddac przepięknego ON 8 miesiecznego. Sliczny. Moze by im się spodobał, jak tylko do kochania. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2984606 Quote
saJo Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Oni chca z rodowodem, 2-3 miesiecznego szczeniaka. Z tego co wiem, mieli sie skontaktowac z hodowla, na ktora namiary dala mi ayshe. Quote
Kate I Luka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Znajomy poszukuje szczniaka ONka, może być mix. Ale ogólnie chodzi o małego psa. Dobre warunki - mieszanie w bloku, ale duże, stale ktoś w domu, itd... Gdybyscie mieli takiego - prosze o info lub pw. Z góry dzięki. Quote
ayshe Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 saJo-i mysle ze beda b.zadowoleni bo to hodowla z prawdziwego zdarzenia.nieliczne takie sa pilnujace i wyszkolenia i reszty:cool1: . ja oczywiscie zawsze bede za adopcja ale rozumiem rowniez chec zakupu szczeniaka. Kate i Luka-przejrze adopcje-moze cos sie znajdzie.ja mam 4 miesieczne donki wychodzace wlasnie z nosowki ale one wyjada z naszego pieknego kraju i juz sa oczekiwane.:loveu: ps.Kate i Luka-zajrzyj na psy w potrzebie-sa tam onkowate i moze ten onek z linka podanego wyzej przez Lalune.wprawdzie nie maly szczenior ale wart zainteresowania. Quote
Kate I Luka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ayshe napisał(a): Kate i Luka-przejrze adopcje-moze cos sie znajdzie.ja mam 4 miesieczne donki wychodzace wlasnie z nosowki ale one wyjada z naszego pieknego kraju i juz sa oczekiwane.:loveu: będę wdzięczna :multi: Quote
saJo Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Gdybym miala kontakt z tymi ludzmi, moze namowilabym ich na adopcje. Ale ja ich nie znam, kolezanka prosila mnie o przysluge w ich sprawie, wiec nie bede sie wcinac tam, gdzie nie trzeba. Quote
Kate I Luka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ayshe napisał(a): ps.Kate i Luka-zajrzyj na psy w potrzebie-sa tam onkowate i moze ten onek z linka podanego wyzej przez Lalune.wprawdzie nie maly szczenior ale wart zainteresowania. Tego z linku juz pokzaywałam zainteresowanemu. Woleli by troszkę młodszego psiaka. Ale jak najbardziej - schronowa bida wchodzi w gre... Quote
LALUNA Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Tu masz pieknego czarnego szczeniaczka w typie ON, chcoiaż móia mix belga, ale to tak jak ON czarny młody piękny i dosć blisko;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091 Quote
Eurasierka Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Kate I Luka']Znajomy poszukuje szczniaka ONka, może być mix. Ale ogólnie chodzi o małego psa. Dobre warunki - mieszanie w bloku, ale duże, stale ktoś w domu, itd... Gdybyscie mieli takiego - prosze o info lub pw. Z góry dzięki. Kate i Luka a ja tu mam sunię - młodziutka (tylko 6 miesięcy) i pachnąca (nigdy nie była w schronisku, teraz wisi nad nią widmo schronu) obecnie na tymczasie u Dieguli: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41207 Quote
Recommended Posts