Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwazam, ze taki sposob szukania szczeniaka nie jest dobry, ale sytuacja jest trohe wyjatkowa i mam nadzieje, ze mi pomorzecie.
Dzwonila wlasnie do mnie kolezanka. Jej znajomym zginal pies, 1,5 roczny ONek. Zginal pod kolami saochodu, ale nie dlatego, ze nieodpowiedzialni wlasciciele puscili psa przy drodze nie majac nad nim kontroli. Pies zginal na wlasnym podworku, jakis idiota wjechal na podworko i zabil psa (jak zrozumialam z rozmowy to byl wypadek, ludzie miszkaja przy samej drodze). Wlasciciele placza, drugi pies teskni (razem z ONkiem wychowywal sie bernenczyk, psy byly rowiesnikami). Wlasciciele chca drugiego szczeniaka, ale nie sa w stanie teraz szukac.
Niestety ja od lat nie interesuje sie hodowlami ONkow, jestem na dzien dzisiejszy zupelnie zielona w tym temacie. Moze znacie jakies fajne hodowle gdzie sa teraz szczeniaki? Ludzie nie maja wielkich wymagan, pies ma byc zdrowy i normalny psychicznie. Jesli mozecie mi pomoc, bardzo prosze o informacje, ale na priv, zeby zaraz nie rozgorzala sie chora dyskusja na temat hodowli, ta jest dobra, ta jest zla. Fajnie by bylo, gdyby szczeniak byl jak najszybciej, ale oczywiscie oni wola poczekac, niz wziasc byle co.

• 2 weeks later...
Posted

Sorki nieświadomie - chciałem pomóc... :-(

A co do "hodowli tego typu" - pozostawiam do Państwa wyboru,

pozdrawiając jednocześnie konkurencję z Wawy (ayshe) :eviltong:

Posted

ARMAKA napisał(a):

pozdrawiając jednocześnie konkurencję z Wawy (ayshe) :eviltong:

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:
a mialam taki kiepski nastroj przez ta oblesna pogode:roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Znajomy poszukuje szczniaka ONka, może być mix.
Ale ogólnie chodzi o małego psa.
Dobre warunki - mieszanie w bloku, ale duże, stale ktoś w domu, itd...
Gdybyscie mieli takiego - prosze o info lub pw.
Z góry dzięki.

Posted

saJo-i mysle ze beda b.zadowoleni bo to hodowla z prawdziwego zdarzenia.nieliczne takie sa pilnujace i wyszkolenia i reszty:cool1: .
ja oczywiscie zawsze bede za adopcja ale rozumiem rowniez chec zakupu szczeniaka.
Kate i Luka-przejrze adopcje-moze cos sie znajdzie.ja mam 4 miesieczne donki wychodzace wlasnie z nosowki ale one wyjada z naszego pieknego kraju i juz sa oczekiwane.:loveu:
ps.Kate i Luka-zajrzyj na psy w potrzebie-sa tam onkowate i moze ten onek z linka podanego wyzej przez Lalune.wprawdzie nie maly szczenior ale wart zainteresowania.

Posted

ayshe napisał(a):

Kate i Luka-przejrze adopcje-moze cos sie znajdzie.ja mam 4 miesieczne donki wychodzace wlasnie z nosowki ale one wyjada z naszego pieknego kraju i juz sa oczekiwane.:loveu:

będę wdzięczna :multi:

Posted

Gdybym miala kontakt z tymi ludzmi, moze namowilabym ich na adopcje. Ale ja ich nie znam, kolezanka prosila mnie o przysluge w ich sprawie, wiec nie bede sie wcinac tam, gdzie nie trzeba.

Posted

ayshe napisał(a):

ps.Kate i Luka-zajrzyj na psy w potrzebie-sa tam onkowate i moze ten onek z linka podanego wyzej przez Lalune.wprawdzie nie maly szczenior ale wart zainteresowania.

Tego z linku juz pokzaywałam zainteresowanemu.
Woleli by troszkę młodszego psiaka.
Ale jak najbardziej - schronowa bida wchodzi w gre...

Posted

[quote name='Kate I Luka']Znajomy poszukuje szczniaka ONka, może być mix.
Ale ogólnie chodzi o małego psa.
Dobre warunki - mieszanie w bloku, ale duże, stale ktoś w domu, itd...
Gdybyscie mieli takiego - prosze o info lub pw.
Z góry dzięki.
Kate i Luka
a ja tu mam sunię - młodziutka (tylko 6 miesięcy) i pachnąca
(nigdy nie była w schronisku, teraz wisi nad nią widmo schronu)
obecnie na tymczasie u Dieguli:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41207