Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Gorąco
Zaczynam kampanię na rzecz Nowego Domku Stałego dla Henryka-Śnieżka :) Wyjeżdżam 15 marca z kraju, zatem chciałabym aby do tego czasu mój podopieczny znalazł kochający dom Stały. Tym bardziej że z każdym dniem będzie nam coraz cięzej się rozstać :(

Posted

Bardzo ważne jest zrobienie dobrych zdjęć, zebranie informacji o psiaku(wiek, zachowanie do zwierząt, ludzi- w tym dzieci, w różnych sytuacjach- weterynarz, spacery, , stan zdrowia- ew. potrzeby)...i myslę, że warto ruszyć z ogłoszeniami!

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu Henia Śnieżka!
Powoli okazuje się być gotowym do adopcji.

Posted

Zdjęcia są wstawiane na bieżąco na FB, opisuję tam też co i jak , w tym jaki jest jego stosunek do kotów, dzieci. Mieszkam z 2 córkami jedna ma 13 lat , do tego 3 koty i moja Frycia. Suczka ze schroniska. Na początku tak bardzo walczył z nią o pieszczoty człowieka że musiałam ich rozdzielać. Teraz jest pełna zgoda i harmonia :) to samo z kotami.
Zresztą zapraszam na tą stronę :)) tam jest wszystko opisane.
http://www.facebook.com/events/286416591407412/

Posted

AnkaJ napisał(a):
jest gotowy :)) nie sika już w domu. Boję się że on za bardzo się do mnie przyzwyczai. :/

...nie martw się tym- na pewno przyzwyczai się i w przyszłości będzie pamietał, ale jak będzie miał dobry dom, to i do niego sie szybko przyzwyczai... a Ty po drodze, będziesz dla niego "szczęśliwym okresem"... poczatkiem szczęśliwego okresu... i tak jest dobrze!
Do szczęścia trzeba się przyzwyczajać i o nim pamiętać... ale ważne jest, żeby tego szczęścia było jak najwiecej i bezwzględnie do końca życia :)

Posted (edited)

Niestety nie umiem wkleić zdjęć :/ ale postaram się opisać wszystko. Śnieżek przez 2 tygodnie zrobił ogromne postepy :) nauczył się nie siusiać w domu, spać na wersalce (hihhi) pojął że są pewne ustalenia i jak ich pilnuje to jest wszystko dobrze. Przykładem jest tu właśnie spanie na łóżku, kiedy tylko się na nie połozył czuł się panem Świta całego. Dlatego musiał zejść na podłogę, teraz to się zmieniło. Jest ogromną przylepą, cały czas chodzi za mną. Na spacerze puszczony ze smyczy i tak nigdzie nie idzie. Nie wie co to "pobiegaj". Na dworze rzuca się na inne psy, w domu tylko są kłótnie o miskę. Świetnie bawi się z moją Frycią, ona go nauczyła że kotłaszenie się nie musi być agresywne. Koty..pogoni bo uciekają, jak nie ucieka to jest bardzo chętny do zapoznania się. Prawdę mówiac nie umiem wam powiedzieć jaki jest w 100% do dzieci bo moja córka starsza świetnie sobie z nim radzi a na młodszą nie zwraca uwagi. Za to za mna chodzi jak cień..Wczoraj uciekł bo ja wyszłam bez niego. Bardzo dobija się do drzwi jak zostaje sam, ale myślę że trwa to krótko bo w ramach ukojenia żalu kładzie się na łóżko. Nie mam problemów z jakimikolwiek zabiegami koło niego, czasem kłapnie ale nie gryzie. Problem stanowi kąpiel. Był kąpany raz i prawie wyskoczył z wanny. Tabletki zjada bez oporów. No i ciągle się uczy :) wczoraj pokazał że umie aportować,a piłke łapie w locie. Kochana mała przylepa wdzięczna losowi za miskę i miłość. Nie mogę o nim powiedzieć NIC Złego!

Edited by AnkaJ
Posted

Bukowno koło OLkusza..dwa wyrzucone szczeniaki....najprawdopodobniej trafią do schronu w Olkuszu
nocują w starej budzie na mrozie, dokarmiane przez ludzi...nie przeżyją
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater

kontakt do osoby która o sprawie zaalarmowała
0 600 242 728 lub adresem e-mailowym: magdalena.laskawiec@gmail.com

http://www.dogomania.pl/threads/222216-30C!!!!-MALUSIE%C5%83KIE-SUNIECZKI-szukaj%C4%85-DT-aby-prze%C5%BCy%C4%87-zim%C4%99%28Olkusz%29!!!!!!!!!!!!!!!!!!/page5
Dziewczyny kolejny dramat !!!!!!!!!!
POMOCY!!!!!

Posted

Ponawiam prośbę o poszukiwanie domu stałego dla Śnieżka. Sprawa robi się pilna! Chłopak coraz bardziej przywiązuje się, z kolei ja nie mogę go zostawić jak wyjadę. Nie będzie miał kto się nim zając.

Posted

Maruda666 napisał(a):
Czy ktoś ma może nr konta Bydryska? - mam pieniądze z bazarku a nie mam się jak z nią skontaktować ( pełna skrzynka ).

BUDRYSEK rzadko i nieregularnie bywa na necie... podpytam jutro o konto i dam znać. OK?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
BUDRYSEK rzadko i nieregularnie bywa na necie... podpytam jutro o konto i dam znać. OK?

Dzięki:) Wiadomość już udało mi się do niej posłać, ale nie wiem, czy da radę odpisać.

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
czy Śnieżek ma ogłoszenia??

nie ma...bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu, Sniezek moze zostac w dt do 15.3, Pani Ania wyjezdza
a wiadomo, ze nie mozemy czekac do ostatniej chwili