Karilka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ewu napisał(a):Ja wiozłam Śnieżka z Bielska do Katowic. Wyglądał dużo gorzej niż na zdjęciach z podróży i pierwszego spacerku.Fajny psiak z niego:) Teraz niestety nie wygląda tak jakbym chciała -ale zrobimy z niego laleczke. Kocham jego uszy. :) azalia napisał(a):Śnieżek śliczny,a dyscypliny i odpowiednich zachowań na pewno się nauczy. . Tak - myślę, że damy rade. To karny pies mimo wszystko. Poznałam go dzisiaj z Iwanem. Dwa razy w niego wycelował, jednak na szczęście zdążyłam skorygować a Iwan jest ślepy i nie widział :). Były rano 3 psy na spacerze w polach. Na spacer o 16 pójdą też 3 tylko, że więcej pobiegają. Quote
Javena Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Pozdrawiam Śnieszka śmieszka. Edited March 16, 2012 by Javena Quote
ewu Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='BUDRYSEK']Pilnie szukam dt/ds dla Majlo w typie JRT, ma tylko 4 lata wlascicielom juz przeszkadza bo maja malutkie dzici i pies jest ciagle przywiazany do koloryfera! dali mi tylko kilka dni na znalezienie czegos inaczej go uspia! Błagam pomózcie! Majlo moze mieszkac w bloku, jest cichy i grzeczny, zachowuje czystosc, kocha dzieci kontakt: 607 488 598 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Co z maluszkiem? Quote
Karilka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Jeśli chodzi o kanaliki łzowe - nie jest to sprawa straszliwie pilna i lepiej, zeby Śnieżek się zaaklimatyzował i poczuł bezpiecznie tu gdzie jest... Przydałyby się też szczepienia, których mały nie ma. Javenko: do "pewnych" opłat na ten miesiąc można zaliczyć zaszczepienie Śnieżka (ok.35zł) i "przegląd oczek -> nie wiem co miałoby być z tym robione i jaki jest koszt. Niestety nigdy nie miałam psa z zapchanymi kanalikami łzowymi.. Jest jeszcze czas - dajmy go Śnieżkowi. Uczy sie biedak wszystkiego. Edited March 13, 2012 by Karilka Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 [quote name='ewu']Co z maluszkiem? http://www.dogomania.pl/threads/224505-MEGA-PILNE!-4-letni-JRT-do-uśpienia!!!! robimy szczepienia za kilka dni i konsultujemy oczka Quote
ewu Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Karilka napisał(a):Jeśli chodzi o kanaliki łzowe - nie jest to sprawa straszliwie pilna i lepiej, zeby Śnieżek się zaaklimatyzował i poczuł bezpiecznie tu gdzie jest... Przydałyby się też szczepienia, których mały nie ma. Javenko: do "pewnych" opłat na ten miesiąc można zaliczyć zaszczepienie Śnieżka (ok.35zł) i "przegląd oczek -> nie wiem co miałoby być z tym robione i jaki jest koszt. Niestety nigdy nie miałam psa z zapchanymi kanalikami łzowymi.. Jest jeszcze czas - dajmy go Śnieżkowi. Uczy sie biedak wszystkiego. Może to głupie porównanie ale po urodzeniu miałam niedrożne kanały łzowe. Zalecono nawet operację.. Znalazł się jednak okulista we Wrocławiu , który zalecił mojej Mamie masowanie pod okiem przy kanalikach. Masowała, masowała i pomogło... Quote
Javena Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Budrysek ,chciałam do Ciebie wysłac pw ,ale odpisali mi następujaco. BUDRYSEK wykorzystali swój limit wiadomości, i nie mogą przyjąć żadnej nowej dopóki nie zwolnią trochę przestrzeni. :multi: Czyli wysłac jeszcze na szczepienia?? Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 [quote name='Javena']Budrysek ,chciałam do Ciebie wysłac pw ,ale odpisali mi następujaco. BUDRYSEK wykorzystali swój limit wiadomości, i nie mogą przyjąć żadnej nowej dopóki nie zwolnią trochę przestrzeni. :multi: Czyli wysłac jeszcze na szczepienia?? niech nie pieprza tylko zwieksza pojemnosc skrzynki! daj mi 2 minutki ok? jak jest kasiora to przelej, na wizyte tez trzeba bedzie Quote
Javena Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) [quote name='BUDRYSEK']niech nie pieprza tylko zwieksza pojemnosc skrzynki! daj mi 2 minutki ok? jak jest kasiora to przelej, na wizyte tez trzeba bedzie [SIZE="5"][FONT="Arial Black"]jest 310 zł 13 gr.[/FONT] Edited March 14, 2012 by Javena Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 nadal brakuje deklaracji stalych :( jednorazowymi mozna uzupelnic ale one tez sie skoncza :( teraz mamy szczepienie + oczka jakby cos niespodziewanego jeszcze wypadło...odpukac!!! to kasa sie skonczy jezeli ktos moze zrobic bazarek to bedziemy wdzieczni Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 ewu napisał(a):Może to głupie porównanie ale po urodzeniu miałam niedrożne kanały łzowe. Zalecono nawet operację.. Znalazł się jednak okulista we Wrocławiu , który zalecił mojej Mamie masowanie pod okiem przy kanalikach. Masowała, masowała i pomogło... mozna sprobowac :) Karilka bedziesz masowała? :) miał moze ktos podobny przypadek u psa? Quote
Karilka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ja nie znam niestety takiego przypadku. Mogę masować. Żaden problem. W piątek pokaże go "weterynarce" mojej najwspanialszej :). Zobaczymy jak Śnieżkowi spodoba się Łódź. Znalazłam kaganiec dla niego w zakamarkach jednak biały wbija go sobie w oczy jak usiłuje ściągnąć. Popatrzymy za czymś odpowiedniejszym. Z nowości: Ciągle próbuje swoich sił w dopadnięciu Iwana. Trzeba go cały czas obserwować. Raz wystartował do niego jak strzała z warkotem. Zdążyłam zareagować. Niby jest ok, nie zwraca na niego uwagi ale jednak co jakiś czas mu się "przypomina" i w niego celuje. Jak na łóżko się właduje - cięzko mu wytłumaczyć, ze ma zejść. Robi się dosyć pewny siebie. Nie pozwolił sobie na ugryzienie ale widać, że może to zrobic. Zmienia się bardzo po wskoczeniu na kanape. Śnieżek aportował dzisiaj piłeczkę w domu :). Zaczyna się pięknie uśmiechać i ma ochote na zabawę. Ma "niedotykalną" pupe - co dzisiaj odpracowywałam z nim na spacerze podczas zabawy. Myślę, że odwrażliwi się stopniowo. Jest lepiej. Quote
terra Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Bazarek dla Śnieżka: http://www.dogomania.pl/threads/224602-Dla-zdrowia-i-urody-gratis-bazarek-dla-%C5%9Anie%C5%BCka-psa-uwiezionego-w-szczerym-polu?p=18826334#post18826334 zapraszam wszystkie cioteczki na zakupy i do podnoszenia bazarku Quote
Javena Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Karilka ile mam wysłać tej kasiorki tak PLUS -MINUS.:) Quote
Javena Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Dzis doszła wpłata : Roksana K. Krupski Młyn 40 zł Blueska26 i Mafia 30 zł ulka 1108 10 zł Quote
Javena Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) Pozwolicie ,że jeszcze raz wkleję ,zeby było na bieżąco. Doszła wpłata od : [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]jednorazowo[/FONT] [FONT="Arial Black"]Kamos [/FONT] [SIZE="4"]10 zł [FONT="Arial Black"]Masza44[/FONT] [SIZE="4"]25 zł [FONT="Arial Black"]Schroniskowiec [/FONT]-[SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Jolanta D -Pruszków[/FONT] [SIZE="4"]15 zł nie znam.Nie wiem,czy stała ,czy jednorazowa. [FONT="Arial Black"]Justyna Lipnicka[/FONT][SIZE="4"] 20 zł [FONT="Arial Black"]Marek -Wojciech D. Kraków[/FONT] [SIZE="4"] 210 zł [FONT="Arial Black"]Lidia Sz. Wieliszew[/FONT] [SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W. Łódz. Na transport [/FONT][SIZE="4"] 120 zł [FONT="Arial Black"]Aneta K. Daleszyce[/FONT] [SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Rajmund N. Boguszów[/FONT] [SIZE="4"]10,13 [FONT="Arial Black"]Kinga K. Warszawa[/FONT] [SIZE="4"] 40 zł [FONT="Arial Black"]Roksana K. Krupski Młyn [/FONT] [SIZE="4"]40 zł [FONT="Arial Black"]Blueska26 i Mafia[/FONT] [SIZE="4"] 30 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W Piła [/FONT][SIZE="4"] 30 zł [FONT="Arial Black"]Karolina Murdzia [/FONT] [SIZE="4"]100 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]Deklaracja stała[/FONT] [FONT="Arial Black"]AniaJ. i Podaj Łapę [/FONT] [SIZE="4"] 20 zł [FONT="Arial Black"]Margaretta B Łódz [/FONT] [SIZE="4"] 30 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W .Łódz[/FONT] zapewne z Fb. -[SIZE="4"]30zł [FONT="Arial Black"]cyga fryga[/FONT] - [SIZE="4"]10zł [FONT="Arial Black"]Javena [/FONT][SIZE="4"]5zł [FONT="Arial Black"]Vege Inicjatywa[/FONT] [SIZE="4"] 50 zł [FONT="Arial Black"]Ewu [/FONT] [SIZE="4"] 10 zł [FONT="Arial Black"]ulka 1108 [/FONT][SIZE="4"] 10 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka 103 [/FONT] [SIZE="4"]5zł [SIZE="5"]Razem[SIZE="5"] 865,13 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="5"]120 zł WYSŁANE ZA TRANSPORT. [/FONT] [FONT="Arial Black"][SIZE="5"] 865,13 - 120 zł [/FONT] [SIZE="4"] = [FONT="Arial Black"][SIZE="4"][SIZE="5"] 745,13 zł[/FONT] [FONT="Arial Black"]WYSŁAŁAM KARILCE[/FONT][SIZE="5"] 300zł [FONT="Arial Black"]ZA HOTEL[/FONT] [FONT="Arial Black"] -[/FONT] [FONT="Arial Black"] ZOSTAŁO [SIZE="5"]445,13 ZŁ [/FONT] [FONT="Arial Black"]Dziś wysłałam [/FONT] [SIZE="4"]100 zł [FONT="Arial Black"]na szczepienie i konsultacje. [/FONT] [FONT="Arial Black"]Zostało [/FONT][SIZE="5"][FONT="Arial Black"]345 ,13 zł[/FONT] Edited March 16, 2012 by Javena Quote
Karilka Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) dzwoniłam do swojej wetki - ona tego nie robi niestety... To jest OPERACJA. Farmakologicznie nie da się tego wyleczyć. Decydujemy się? Ja bym poleciła robić to w LANCET ale nie wiem ile to kosztuje... Zaraz zadzwonie Edit: Mamy dr. Łukasik w LANCECIE którego znam i wiem, ze jest dobrym okulistą. Wstępnie wyceniono operacje z wizytą na 250 -300zł. Edit2: Śnieżek biegał dzisiaj i niestety wydaje mi się, ze ma problemy ze stawami. Jak pobiegał więcej - zaczął kuleć na lewą tylną łapę, potem na prawą. Potem wysiusiał się jak sunia.. Może to jest ten problem "nietykalnej pupy"? Śnieżek ewidentnie się o nią obawia. Nie wygląda to na ból mięśniowy (kulałby na jedną łapę) ani na ból związany z nadmiernym wysiłkiem. Uważam, ze to bolesność stawów. Edited March 14, 2012 by Karilka Quote
BUDRYSEK Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 wlasnie zauwazylam , ze wcielo mi moj ostatni post?! Karilka umow sie do dr Łukasik, trzeba go skonsultowac i zapytaj o ta pupcie tez Quote
Karilka Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 konsultacja ok. 50zł. To okulista. Śnieżek jak przybiega - zawsze siada lub kładzie sie. Z resztą nie siada nigdy równo - zawsze jakby na jednej łapie, tak na boku. Biega po polach jak mały niedźwiedź polarny ale jest bardzo karny. Zasadza się cały czas na Iwana. Dolarowi już odpuścił - widać, że nauczył się, że nie opłaca sie taka taktyka. Kot mu nie przeszkadza. Odwrażliwiam mu tą pupe na spacerach - jest lepiej. Już nie gryzie. Jest zazdrosny o przybiegającego innego psa, jednak nie ma wyjścia - musi to tolerować. Z ciekawostek: Z racji takiej, że Śnieżkowi nie wolno wchodzić na kanape - ten ..siada na krześle :D. Jest też zawsze w oknie jak wychodzę. Do tej pory nie wiem jak wskakuje na parapet (na wysokosci ok. 120cm) ale łapek na biurku brak :). Jest śmieszny. Niedźwiadek. Quote
Javena Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Wysle w takim razie 100 zł .Będzie na szczepienie i konsultacje . Kurcze ,niby duzo jednorazowych ,a wyjdzie na to ,ze braknie. Quote
zuzlikowa Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Karilka napisał(a): Edit2: Śnieżek biegał dzisiaj i niestety wydaje mi się, ze ma problemy ze stawami. Jak pobiegał więcej - zaczął kuleć na lewą tylną łapę, potem na prawą. Potem wysiusiał się jak sunia.. Może to jest ten problem "nietykalnej pupy"? Śnieżek ewidentnie się o nią obawia. Nie wygląda to na ból mięśniowy (kulałby na jedną łapę) ani na ból związany z nadmiernym wysiłkiem. Uważam, ze to bolesność stawów. Niestety obawiam sie, że "nietykalna pupa" musi być zwiazana z jakimś bólem... dzisiejszym lub przeszłym. Kicanie jak "panienka"? Cóż, potwierdza,że ból jest. A jak wygląda zachowanie Śnieżka przy dotyku łap? Warto sprawdzić wszystkie ewentualności... a zapalenie stawów w warunkach w jakich był, zupełnie nie byłoby dziwne. Quote
elu Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Zapraszam na nowy wątek bazarku ubraniowego na bdt BUDRYSEK! http://www.dogomania.pl/threads/224665-KUP-TERAZ-Ubrania-damskie-na-bdt-BUDRYSEK-do-13.04 Tamta forma się nie sprawdziła, więc założyłam nowy ze zdjęciami i opisami :) Quote
Emma53 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 ewu napisał(a):Boże a co to za towarzystwo , po co brali psiaka żeby się go teraz pozbywać.... Pięknie uczą dzieci wrażliwości.... Uczą dzieci co mają z nimi zrobić gdy będą starzy. Quote
Javena Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 (edited) Dzis doszła wpłata Agnieszka 103 - 5 zł Agnieszka W Piła -30 zł [FONT="Arial Black"]Dziś wysłałam [/FONT] [SIZE="4"]100 zł [FONT="Arial Black"]na szczepienie i konsultacje. [/FONT] [FONT="Arial Black"]Zostało [/FONT][SIZE="5"][FONT="Arial Black"]345 ,13 zł[/FONT] Edited March 16, 2012 by Javena Quote
Karilka Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Dobra Załatwimy to w piatek/sobote. Stawy pokaże swojej wetce - ona nie bierze za konsultacje tylko za zrobienie. Zaszczepie go też w SFORZE. Zaczyna biegać jak szalony. Bawi sie i gania z zabawkami po domu - czyli to dobry znak, zeby go pomęczyć teraz weterynarzem :). Prawdopodobnie weekend spędzimy w Łodzi i Quote
Recommended Posts